آرفی مسلمانی که مسجد می سازد
از هر چهار نفر در دنیا یك نفر مسلمان است و هر روز تعداد كسانى كه به دین اسلام گرایش پیدا می كنند، بیشتر مى شود و چهره هاى سرشناس در دنیا دین خود را به اسلام تغییر مى دهند.
استارت تغییر دین را محمد على كلى آغاز كرد. این مشتزن معروف آمریكایى در اوج شهرت، تغییر دین داد و خودش را مسلمان معرفى كرد و این اقدام بازتابى گسترده در دهه 70 به وجود آورد.
اگر بخواهیم از چهره هاى دیگرى در دنیا نام ببریم كه به درك اسلام رسیده و تغییر دین داده اند باید به نام هاى بزرگى اشاره كنیم.
پسر مدیر باشگاه یوونتوس و شركت خودروسازى فیات آنیلى آنقدر به دین اسلام علاقه مند شد كه تمام وقت دوران زندگى خود را معطوف تحقیق در مورد دین اسلام كرد.
هانرى كربن فیلسوف بزرگ فرانسوى پس از سالها تحقیق در مورد فلسفه در نهایت دینى را بالاتر از اسلام ندید و مسلمان شد و خودش را به عنوان شاگرد علامه طباطبایى معرفى كرد.
در بین بازیكنان فوتبال گرایش به دین اسلام هر روز بیشتر مى شود و چهره هاى بزرگ فوتبال با تغییر دین خود و گرایش به اسلام براى مدتى نگاه ها را به سمت خود معطوف مى كنند.

این گرایش در حالى صورت مى گیرد كه تلاش براى تخریب چهره اسلام در غرب بسیار گسترده است. فرانك ریبرى، آنلكا، فیلیپ تروسیه و. . . نفرات سرشناسى بودند كه در نهایت به دین اسلام رسیدند.
در فوتبال ایران هم اكثر بازیكنان خارجى وقتى وارد فضاى تیم هاى ایرانى مى شوند و اعتقادات بازیكنان ایرانى را مى بینند، كم كم به دین اسلام علاقه مند مى شوند و اگر چه در دین خود باقى مى مانند اما اعتقاداتشان بیشتر مى شود. در تیم ابومسلم اگرچه بازیكنان خارجى این تیم شناختى از اسلام نداشتند، اما به همراه بازیكنان تیم به حرم امام رضا (ع) می رفتند. یكى از بازیكنان خارجى كه پس از ابومسلم اكنون در تیم هاى دیگرى حضور دارد درباره حضور در حرم امام رضا (ع) اینگونه می گوید: «هر كس وقتى وارد چنین فضایى شود بدون شك تحت تأثیر قرار مى گیرد.
من در تیم هاى اروپایى و حتى آسیایى بازى كرده ام، اما تا به حال چنین فضایى را ندیده ام. در اروپا پیش از بازى اكثر بازیكنان براى آرامش موزیك گوش مى دهند تا استرسشان كم شود، اما در ایران فضا كاملاً فرق مى كند
وقتى روز اول یكى از بازیكنان به من پیشنهاد كرد تا با او به حرم بروم فقط به صرف كنجكاوى و تماشا قبول كردم، اما وقتى وارد فضاى حرم شدم، واقعاً تحت تأثیر قرار گرفتم و اكنون هر بار به مشهد سفر مى كنم محال است كه به حرم امام رضا (ع) نروم و همیشه آخر دعایم پیش از بازى از امام رضا (ع) كمك می خواهم.»
او بازیكنان ایرانى را بسیار با اعتقاد مى داند كه شب قبل از بازى و یا روز بازى هر كدام از آنها كاملاً در فضایى خاص عبادت می کنند. « من در تیم هاى اروپایى و حتى آسیایى بازى كرده ام، اما تا به حال چنین فضایى را ندیده ام. در اروپا پیش از بازى اكثر بازیكنان براى آرامش موزیك گوش مى دهند تا استرسشان كم شود، اما در ایران فضا كاملاً فرق مى كند و اكثر بازیكنان عبادت مى كنند.
بعضى وقتها دیده ام كه عنوان مى كنند امروز گل خواهم زد و بعد از گل به یك فقیر كمك خواهم كرد و دقیقاً این اتفاق مى افتد و از این اتفاق شوكه مى شوم.»
دنى اولروم بازیكن نیجریه اى پس از سالها حضور در ایران اولین بازیكن خارجى لیگ ایران بود كه پذیرفت دینش را تغییر داده و به اسلام گرایش پیدا كند و نام عرفان را برای خود برگزیند.
اقدامى كه پس از آن دیگر بازیكنان خارجى هم درباره اش حرف مى زنند و مى خواهند مثل اولروم تغییر دین دهند. جان دى نگودى دیگر بازیكنى بود كه عنوان كرد قصد دارد به دین اسلام گرایش پیدا كند.
اولروم پس از اینكه مسلمان شد عنوان كرد آرزویش بازى در تیم ملى ایران است و مدتى او با خبر حضورش در تیم ملى ایران جریان ساز شد، اما این اتفاق هیچ وقت صورت نگرفت.
ایرانى ها خیلى سخت مى پذیرند كه بازیكن غیر ایرانى را در تیم كشورشان راه دهند و به دلیل تعصب بسیارى كه روى این مسئله وجود دارد، حاضر نیستند یك نفر با تغییر ملیت بتواند براى تیم ملى كشور آنها بازى كند.
اولروم پس از مدتى كوتاه با افتى شدید مواجه شد و دیگر آن بازیكنى نبود كه بتوان در موردش براى حضور در تیم ملى ایران اصرار ورزید.
نمی دانم جریان ساختن مسجد را چه كسى به شما گفته اما تمایلى ندارم مطرح شود. من این كار را براى خدا كردم و نمى خواهم از كارى كه كردم براى مطرح كردن خودم استفاده كنم.
اما به تازگى یك سایت با خبر مسلمان شدن اشپیتیم آرفى عنوان كرد كه او علاقه دارد براى تیم ملى ایران بازى كند در حالى كه آرفى از پدر و مادرى مسلمان متولد شده و پیش از حضورش در ایران مسلمان بوده است.
حتى وقتى یكى از روزنامه ها عكس او را در حال خواندن كتابى به چاپ رساند و نوشت كه آرفى انجیل مى خواند، مهاجم پرسپولیس به شدت ناراحت شد و با انتقاد از خبرنگاران ایرانی عنوان کرد: «چطور كسانى كه نمى دانند من چه دینى دارم، به خودشان اجازه مى دهند، بنویسند كه من انجیل مى خوانم.
آرفى مسلمانى است كه علاقه ندارد چندان در جمع نشان دهد كه مسلمان است و اعتقاد دارد كه دین امرى شخصى است و نیازى نیست كسى بداند من مسلمان هستم.
« فكر نمى كنم باید به همه بگویم كه مسلمان هستم. من اعتقاداتم را براى خودم مى دانم و احساس مى كنم نیازى نیست كه آنها را به سایرین نشان دهم.»
كسانى كه به آرفى نزدیك هستند عنوان مى كنند كه او مسلمان معتقدى هم هست و در كوزوو تلاش هاى زیادى براى ترویج اسلام انجام مى دهد و حتى یك مسجد هم در مركز این منطقه با كمك برادرش ساخته است. با این حال آرفى تمایل چندانى براى گفتن کارهایش نشان نمی دهد: « نمی دانم جریان ساختن مسجد را چه كسى به شما گفته اما تمایلى ندارم مطرح شود. من این كار را براى خدا كردم و نمى خواهم از كارى كه كردم براى مطرح كردن خودم استفاده كنم.
به نقل از خبر ورزشی، اما این پایان ماجرا نیست و خبر دیگر به حضورش در تیم ملى ایران مربوط مى شود. خبرى كه آرفى در مورد آن هم حرفى نمى زند ولى نزدیكانش عنوان مى كنند درباره حضور در تیم ملى ایرانبا او حرف زده شده است. وقتى مى خواست با پرسپولیس قرارداد امضا كند به او گفتند كه اگر در پرسپولیس خوب كار كنى مى شود براى حضورت در تیم ملى ایران تلاش كرد تا براى تیم ملى ایران هم بازى كنى.
وقتى درباره كسى كه با آرفى براى حضور در تیم ملى ایران صحبت كرده، تحقیق كردیم، به پاسخى روشن نرسیدیم، اما كسانى كه در آن جلسه بودند عنوان كردند كه عباس انصارى فرد چنین وعده اى را به مهاجم جدید تیمش داده و به او گفته در صورت گلزنى و درخشش براى پرسپولیس این شانس را خواهد داشت تا به تیم ملى ایران برسد.
شرایط آرفى در پرسپولیس آنگونه رقم نخورد كه انصارى فرد فكر مى كرد. او در پرسپولیس نتوانسته تا به امروز نظر كرانچار را جلب كند و بیشتر به یك نیمكت نشین تبدیل شده است. شرایط او درست مثل شرایط اولروم شد كه در اوج، بحث حضورش در تیم ملى ایران را مطرح كردند، اما پس از آن دچار افتى باورنكردنى شد.
اگرچه در صورت درخشش خارجى ها هم باید پوشیدن پیراهن تیم ملى ایران براى آنها را غیرممكن دانست چون اینجا تعصبات روى پیراهن آنقدر زیاد است كه فعلاً چنین اجازه اى را به كادر فنى تیم ملى نمى دهد.
تنظیم برای تبیان: رضا سیگاری