تبیان، دستیار زندگی
ده هزار اصله درخت کهنسال بلوط طی دو روز در منطقه حفاظت شده دنا در یاسوج قطع شد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

قطع 10 هزار درخت در منطقه حفاظت شده دنا

ده هزار اصله درخت کهنسال بلوط طی دو روز در منطقه حفاظت شده دنا در یاسوج قطع شد.

منطقه دنا

به گزارش خبرنگار مهر، کارگران خط انتقال گاز از عسلویه به مناطق شمال و شمالغرب کشور در طول دو روز از چهارشنبه 7 مهرماه امسال تا پنجشنبه بالغ بر 10 هزار اصله درخت کهنسال بلوط را در حوزه "سینه نمک" در منطقه حفاظت شده دنا برای انتقال این خط لوله گاز قطع کرده اند.

وسعت تخریب جنگلها در منطقه حفاظت شده دنا نزدیک به سه کیلومتر با عرض 28 متر عنوان شده و پیش بینی کارشناسان بومی این است که اگر ممانعتی در این مورد از سوی ماموران محیط بان صورت نمی گرفت این تخریب تا مرز 100 هزار درخت تا پایان مسیر پیش می رفته است.

اگر چه مجوز زیست محیطی و ارزیابی کارشناسان محیط زیست اجازه گذر این خط لوله از کریدور سابق را داده است اما این خط لوله در مسیری دیگر و بدون رعایت ابتدایی ترین نظارت زیست محیطی و اراضی طبیعی در حال انتقال بوده است.

کریدور سابق مورد نظر طرفین از گردنه "میمند" می گذرد که دو خط انتقال گاز در سالهای قبل از انقلاب و یک خط لوله گاز در دهه 70 را تجربه کرده است. مستندات نشان می دهد که این خط لوله نه تنها از مسر کریدور قبلی و تجربه شده گذر نکرده که کریدوری تازه در خط الرس تپه کوهها و در کنار رودخانه "بشار" انتخاب شده است.

وسعت تخریب جنگلها در منطقه حفاظت شده دنا نزدیک به سه کیلومتر با عرض 28 متر عنوان شده و پیش بینی کارشناسان بومی این است که اگر ممانعتی در این مورد از سوی ماموران محیط بان صورت نمی گرفت این تخریب تا مرز 100 هزار درخت تا پایان مسیر پیش می رفته است

این پروژه خط انتقال گاز در حالی متوقف شده و در دستور رسیدگی مراجع قضایی استان کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد که یک مشاور حقوقی قرارگاه خاتم الانبیا که اجرای پروژه خط لوله گاز را به عهده دارد به خبرنگار مهر گفت: "تمام مراحل ارزیابیهای زیست محیطی برای گذر این خط لوله از مراجع قانونی اخذ شده"، اما سازمان محیط زیست پروژه انتقال گاز را متوقف کرده است.

این خط لوله گاز از سال 87 و بعد از قطع گاز شهرهای شمالی در زمستان دو سال پیش از عسلویه به مقصد شمال کشور آغاز به فعالیت کرده است. این خط لوله دهمین خط انتقال گاز از بوشهر به مناطق مرکزی و شمالی کشور است و هزاران کیلومتر طول مسیر دارد که از دل جنگلهای بلوط کهگیلویه و بویراحمد عبور می کند.

منبع: مهر

هشدار سازمان ملل درباره پدیده بیابان زایی

یک مقام ارشد سازمان ملل روز شنبه درمورد پدیده بیابان زایی که می تواند نزدیک به 70 درصد خاک کره زمین را تا سال 2025 میلادی دربر بگیرد، هشدار داد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه از " بوینس آیرس" ، این مقام ارشد سازمان ملل اتخاد سیاست های مناسب از سوی کشورها و انجام اقدامات لازم را تنها راهکار کند کردن روند بیابان زایی در کره زمین اعلام کرد.

بیابان

" لوک جناکاجا" دبیر اجرایی کنوانسیون مبارزه با بیابان زایی ( کویر زایی) سازمان ملل گفت: اگر نتوانیم راه حلی برای این مشکل پیدا کنیم ، درسال 2025 میلادی نزدیک به 70 درصد از کره زمین دچار این پدیده می شود.

براساس گزارشی درباره وضعیت آب و هوایی جهان، پدیده خشکسالی فعلی دست کم 41 درصد از کره زمین را تحت تاثیر قرارداده و فروافت زیست محیطی موجب ثابت ماندن آن بین 15 تا 25 درصد از سال 1990 میلادی شده است.

مقام یاد شده سازمان ملل طی نطقی در آغاز نهمین کنفرانس سازمان ملل در باره موضوع بیابان زایی جهانی در پایتخت آرژانتین،گفت: امنیت جهانی بدون امنیت غذایی در مناطق خشک وجود نخواهد داشت.

وی تاکید کرد، اقدام سبز برای کشورهای درحال توسعه با هدف مبارزه با خشکسالی لازم است.

اجلاس بعدی در این باره قراراست در سال 2010 میلادی در کره جنوبی برگزار شود.

منبع:ایرنا

تنظیم برای تبیان: عطاالله باباپور