تبیان، دستیار زندگی
گاهی خونریزی‌های شدید هنگام عادت ماهانه خانم ها، از یک اختلال انعقاد خون جدی ناشی می‌شود...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

عادت ماهانه می تواند خطرناک باشد

اختلال قاعدگی

به‌طور طبیعی،‌عادت ماهانه خانم ها تقریبا هر 28 روز یک‌ بار رخ می‌دهد و البته خصوصیات قاعدگی (طول دوره‌ ماهانه، مدت خون‌ریزی و شدت آن) ممکن است بین خانم ها، متفاوت باشد. معمولا خون‌ریزی ماهانه 5 تا 7 روز طول می‌کشد و به طور طبیعی، حدود یک فنجان خون در این مدت از دست می رود.

اغلب خانم ها در دوره‌ای از زندگی خود، خون‌ریزی شدید قاعدگی را تجربه می‌کنند، اما بعضی از آنها تقریبا در تمام دوره‌ها، خون‌ریزی شدید دارند که این موضوع را نباید امری عادی و طبیعی تلقی کرد.

بسیاری از خانم‌ها تصور می‌کنند که خون‌ریزی‌های شدید قاعدگی امری طبیعی است، در حالی که این حالت ممکن است بسیار خطرناک بوده و علامت نوعی اختلال خونی باشد.

تحقیقات بسیاری نشان می‌دهد که قاعدگی‌های شدید ممکن است علامتی از یک سری اختلالات انعقادی خون باشد.

وقتی خون منعقد نمی‌شود

محققان هشدار می‌دهند که خانم ها و پزشکان باید به نشانه‌های خون‌ریزی‌های بیش از حد توجه بیشتری داشته باشند و آن را امری طبیعی تلقی نکنند. بسیاری از این اختلالات انعقادی در خانم ها ناشناخته باقی می‌مانند، در حالی که ممکن است نشانه‌ای از وجود یک مشکل باشد. خانم هایی که دچار سیکل‌های قاعدگی شدید می‌شوند، باید بیشتر مراقب باشند، زیرا 25 درصد آنها مبتلا به اختلالات خونی ناشناخته هستند.

خون‌ریزی‌های زیاد دوران قاعدگی ممکن است نشانگر این باشد که خون به سادگی و به‌طور طبیعی لخته نمی شود. در بسیاری از موارد پزشکان به مشکلات انعقادی فکر نمی‌کنند. بسیاری از پزشکان دلایل هورمونی و یا وجود فیبروم‌ها را دلیل خون‌ریزی‌های شدید می‌دانند و در برخی موارد حتی با برداشتن رحم از طریق جراحی، اقدام به درمان این خون‌ریزی‌ها می‌کنند، در حالی که علت اصلی این مشکل وجود اختلالاتی در انعقاد خون است.

چرا و به چه علت؟

شایع‌ترین عللی که می‌توانند موجب خون‌ریزی شدید قاعدگی شوند عبارتند از:

- عدم تعادل هورمونی: در هر دوره ماهانه طبیعی، تعادل بین هورمون‌های استروژن و پروژسترون، بازسازی دیواره رحم (اندومتر) را تنظیم می‌کند. این دیواره در طول قاعدگی تخریب شده و از طریق خون‌ریزی خارج می‌شود. اگر تعادل بین هورمون‌ها به‌هم بخورد، اندومتر (دیواره رحم) بیش از حد رشد می‌کند و به ناچار باید خون‌ریزی بیشتری صورت بگیرد تا این دیواره بریزد و خارج شود.

گاهی خونریزی‌های شدید هنگام عادت ماهانه خانم ها، از یک اختلال انعقاد خون جدی ناشی می‌شود.

عدم تعادل هورمونی در دختران جوانی که برای اولین‌بار عادت ماهانه می‌شوند و همچنین در خانم هایی که به یائسگی نزدیک می‌شوند، ‌بیشتر رخ می‌دهد. هر علت دیگری که بتواند این تعادل هورمونی را به‌هم بزند، ‌ممکن است باعث منوراژی (خونریزی قاعدگی بیش از حد یا طولانی) شود، مثل بیماری‌های تیرویید که اغلب با داروهای هورمونی قابل کنترل است. هر چند، ‌استفاده نامناسب از داروهای هورمونی خود می‌تواند یکی از علل مستقیم منوراژی باشد.

- فیبروم رحم: این تومور خوش‌خیم و غیرسرطانی رحم، در سال‌های باروری شما ظاهر می‌‌شود. فیبروم رحم می‌تواند به خون‌ریزی قاعدگی شدیدتر از حد طبیعی و یا طولانی منجر گردد.

- پولیپ: پیشرفت رشد تومور کوچک خوش‌خیم در دیواره رحم (پولیپ رحم) می‌تواند موجب خون‌ریزی شدید یا طولانی قاعدگی شود. اغلب پولیپ رحم در سنین باروری و به علت تولید یا مصرف بیش از حد هورمون به وجود می‌آید و می‌تواند به خون‌ریزی در زمانی غیر از زمان قاعدگی (لکه بینی) منجر گردد.

- کیست‌های تخمدان: این کیسه‌های پر از مایع، داخل یا روی تخمدان‌ها ایجاد می‌شوند. این ضایعات اغلب خوش‌خیم هستند و به ندرت موجب بی‌نظمی‌‌های قاعدگی از جمله منوراژی می‌شوند.

- اختلال عملکرد تخمدان: نارسایی تخمدان‌ها در تولید، تکمیل و آزاد کردن تخمک (تخمک‌گذاری) می‌تواند موجب عدم تعادل هورمونی و در نتیجه منوراژی شود.

- آدنومیوز: این بیماری وقتی ایجاد می‌شود که غدد اندومتر در عضلات رحم جاسازی شود و اغلب موجب خون‌ریزی شدید و درد می‌گردد. در زنان میانسالی که تعداد بچه‌های زیادتری داشته‌اند، احتمال گسترش این بیماری بیشتر است.

- آی.یو.دی: این دستگاه داخل رحمی که برای جلوگیری از بارداری به‌کار می‌رود، موجب لکه‌بینی خفیف در زمان استفاده از آن می‌شود که اغلب پزشک مجبور به خارج کردن آن از رحم فرد بیمار می‌گردد.

ترجمه: هانیه حق‌بین
MSNBC :منبع

*مطالب مرتبط:

آنچه زنان درباره ‌اش کمتر حرف‌ می ‌زنند

قطع قاعدگی به هزار و یک علت

خانم ها باید مراقب باشند

چگونه دردهای قاعدگی را کم کنیم؟

8 نکته‌ ضروری برای دختران نوجوان

تاثیر ویتامین E در کاهش دردهای قاعدگی

بیماری اِندومتریوز در زنان

کنترل اندومتریوز با رژیم غذایی

تغذیه در کیست تخمدان زنان

بخش تغذیه و سلامت تبیان

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.