تبیان، دستیار زندگی
یمن در حالی به استقبال ماه رمضان رفت كه صد ‬هزار نفر از مردم این كشور در چند ماه اخیر، به دلیل نبردهای سنگین در منطقه «صعده» میان نیروهای دولتی یمن با شیعیان معترض به نام یاران «حوثی»، از شهر و دیار خود آواره شدند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

سرکوبی شیعیان یمنی

حجاب

هرچند «علی عبدالله صالح»، رئیس‌جمهور یمن به ظاهر اعلام کرده است که با فرا رسیدن ماه رمضان، تصمیم به متوقف کردن حملات ارتش علیه شیعیان این کشور را دارد، واقعیت‌ها به گونه دیگری است و نشان می‌دهد پروژه نسل‌کشی سیعیان معترض ادامه دارد.

منابع محلی یمن می‌گویند که جنگنده‌های عربستان سعودی در روزهای گذشته به پشتیبانی از ارتش یمن، بارها اقدام به بمباران مناطق شیعه‌نشین مرزی یمن کرده‌اند.

در مجموع و بنا بر گزارش نهاد‌های رسمی و غیررسمی در ماه‌های گذشته، بیش از صد هزار شیعه یمنی آواره و صدها تن نیز کشته شده‌اند.

در همین باره، «الجزیره» در گزارشی گفت: یمن در حالی به استقبال ماه رمضان رفت كه صدهزار نفر از مردم این كشور در چند ماه اخیر، به دلیل نبردهای سنگین در منطقه «صعده» میان نیروهای دولتی یمن با شیعیان معترض به نام یاران «حوثی»، از شهر و دیار خود آواره شدند. این در حالی است که صندوق حمایت از كودكان سازمان ملل متحد (یونیسف) و چندین سازمان امدادی دیگر، نگرانی شدید خود را نسبت به وضعیت وخیم در شمال یمن ابراز داشتند.

بر پایه این گزارش، نظامیان یمن که در حمله به مناطق شیعه‌‏نشین این کشور، از به‌‏کارگیری هیچ سلاحی حتی بمب‌‏های شیمیایی ابایی ندارند، پیش از این و در سال‌های گذشته، پس از قتل عام شیعیان در روستاها و شهرهای استان «صعده» و مناطقی چون «الرزامات»، «حیدان»، «مران» و «آل‌‏شافعه»، پیکرهای شهدا را به‌‏ طور کامل می‌‏سوزانند و سپس با بستن آنها به پشت خودروهای نظامی و با هدف ترساندن مردم، این اجساد را در کوچه و خیابان می‌‏گردانند تا به قول خودشان، مایه عبرت دیگران شود و این نسل‌‏کشی به‌‏ اندازه‌ای رسید که «فهمی هویدی»، روزنامه‌‏نگار سرشناس اهل‌‏سنت مصری هم نام «دارفور یمن» را بر آن اطلاق کرده است.

پیکرهای شهدا را به‌‏ طور کامل می‌‏سوزانند و سپس با بستن آنها به پشت خودروهای نظامی و با هدف ترساندن مردم، این اجساد را در کوچه و خیابان می‌‏گردانند

اما در این میان، نقش عربستان سعودی در سرکوب شیعیان یمن، قدمتی چند ساله دارد. بسیاری از تحلیلگران، دلیل این نقش‌آفرینی را ترس سعودی‌ها از پیروزی جنبش شیعی یمن در برابر حکومت مرکزی دانسته و آن را پیامی به شیعیان عربستان می‌دانند که می‌تواند وضعیت سیاسی این کشور را دگرگون کند.

از سوی دیگر، استان‌های نفت‌خیز یمن نیز همچون عربستان در اختیار شیعیان است؛ اما از نظر فقر و بی‌کاری شیعیان این مناطق در مضیقه هستند.

چندی پیش نیز اقلیت شیعه عربستانی ساکن در نزدیکی مرز یمن به تبعیض‌های دولت مرکزی علیه شیعیان اعتراض داشتند که با بازداشت گسترده فعالان شیعه از سوی حکومت مرکزی روبه‌رو شدند.

عربستان با یمن حدود 800 کیلومتر مرز مشترک دارد و به نظر تحلیلگران سیاسی عربستان از سرایت تب‌وتاب جدایی‌طلبی به شیعیان عربستان سخت در وحشت است.

یمن

این گزارش می‌افزاید: شاید به همین دلیل باشد که سعودی‌ها با کمک سه ‌میلیارد دلاری که سال پیش و تنها به عنوان بخش اولیه از مبلغی که عربستان برای ریشه‌کن کردن جنبش الحوثی در یمن به دولت «عبدالله صالح» اختصاص داد، این بار جنگنده‌های خود را مستقیم وارد جنگ ضد شیعی در یمن کرده است.

هرچند از ظهر چهارشنبه 28 مرداد 1388 یاران الحوثی با سیطره بر منطقه استرتژیک «الملاحیط» در غرب استان صعده، توانستند ارتش یمن را به عقب برانند، اما در یک سال گذشته، پایگاه موشکی ارتش در الملاحیط، صدها موشک به سوی منازل مسکونی شیعیان در روستاهای «جبال مران» شلیک کرده و زنان و کودکان و غیرنظامیان بی‌شماری را به خاک و خون کشیده است.

اما نگران کننده ترین اخبار رسیده، حاکی است که‌ «علی عبدالله صالح»، با دیدن ضعف ارتش در برابر یاران الحوثی، ترفندی خطرناک به کار خواهد گرفت و آن، مشارکت اوباش قبایل «حاشد» ـ یکی از دو قبیله بزرگ یمن ـ است. تنها زیرمجموعه حاشد، هر کدام 300 قبضه سلاح برای مسلح کردن اوباش خود دریافت کرده‌اند.

عربستان با یمن حدود 800 کیلومتر مرز مشترک دارد و به نظر تحلیلگران سیاسی عربستان از سرایت تب‌وتاب جدایی‌طلبی به شیعیان عربستان سخت در وحشت است.

با گسترش دامنه کشتار شیعیان در یمن که در روزهای گذشته به بیش از پانصد نفر رسیده است و سکوت رسانه‌های منطقه‌ای و داخلی کشورمان، بار دیگر شاهد تبعیض در موضعگیری‌ها نسبت به وضعیت شیعیان و مسلمانان هستیم، واقعا چرا در برابر این سرکوب مانند سرکوب مسلمانان چین سکوت کرده ایم؟

منبع: شیعه نیوز

تنظیم برای تبیان: سعید آقازاده