تبیان، دستیار زندگی
ما انسان‌ها ذاتا زندگی‌مان فردی نیست و جنبه‌های اجتماعی بسیار متعدد و متنوعی دارد. از همان ابتدای تولد و دوران کودکی، هر کدام از ما در گروهی به نام خانواده حضور داریم که چند عضو دارد و هر کدام از اعضا در کنار یکدیگر مشغول به فعالیت هستند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

بیا من و تو ما بشیم

گروه

نقش عضویت در یک گروه برای رسیدن به موفقیت

به‌صورت کلی «گروه» را می‌توان این‌گونه تعریف کرد: مجموعه‌ای از آدم‌ها از سنین، سلایق یا تجارب مختلف که با هدفی دور هم جمع می‌شوند و قصد دارند که با تلاش و کوشش، برای رسیدن به آن هدف فعالیت کنند. عضویت در گروه هم به همین معنی است که هر کدام از ما، وارد گروهی شویم که هدف کارهایشان با آنچه در ذهن ما می‌گذرد، سازگار و هماهنگ باشد. در این مطلب کوتاه قصد بر آن است که به شما بگوییم عضویت در گروه (برای خودتان، اطرافیان یا فرزندان) چه مزایایی دارد و چگونه می‌تواند در رسیدن به موفقیت‌های آتی به شما کمک کند. ضمن آنکه به برخی از نکات منفی نیز اشاره خواهیم کرد...

ما انسان‌ها ذاتا زندگی‌مان فردی نیست و جنبه‌های اجتماعی بسیار متعدد و متنوعی دارد. از همان ابتدای تولد و دوران کودکی، هر کدام از ما در گروهی به نام خانواده حضور داریم که چند عضو دارد و هر کدام از اعضا در کنار یکدیگر مشغول به فعالیت هستند. وظایف مختلفی دارند و به ما در رشد و نمو کمک می‌کنند. به همین ترتیب زمانی که دوران تحصیل آغاز می‌شود و در مقاطع مختلف وارد مدرسه می‌شویم ، عملا به گروه‌های بزرگ‌تر و متنوع‌تر پیوسته‌ایم. این قضیه در دانشگاه، محیط کار و کل جامعه، به شکل‌های مختلف و در ابعاد گوناگون جریان دارد. پس عملا هر کدام از ما در مقاطع مختلف زندگی‌مان، عضو گروه‌های گوناگونی هستیم اما صحبت ما در این مطلب، اشاره به عضویت فعالانه و هوشمندانه در گروه‌هایی دارد که با دانش، سلیقه، مهارت و تجربه ما سازگاری دارد و قرار است با پیوستن به آن گروه، در دستیابی به موفقیت‌های آینده، بهتر و قوی‌تر عمل کنیم.

عضویت در گروه‌هایی که با عرف علمی، اجتماعی و فرهنگی جامعه سازگار نباشند، فرد را دچار مشکل می‌کنند و در آینده او را دچار مسایلی خواهند کرد که از دستاوردهای کار خود در گروه، بی‌بهره خواهد ماند.

گروه‌ها؛ انواع و اقسام

افراد در جامعه، به دلایل مختلف و اهداف گوناگون دور هم جمع می‌شوند و گروه تشکیل می‌دهند. این اهداف و علل، در سنین مختلف و در شرایط مختلف جامعه هم می‌تواند فرق کند. اما اکثر گروه‌هایی که دور و برمان می‌بینیم، به یکی از اهداف زیر تشکیل شده‌اند:

گروه دوستان و رفقا: مجموعه‌ای از افراد هم فکر که از قبل با هم زمینه آشنایی داشته‌اند و به همین دلیل دور هم جمع شده‌اند و هر از چند گاهی، خاطرات گذشته را در نشست‌های دور هم، مرور می‌کنند. عمده‌ترین خاصیت این گروه‌ها، حفظ روحیه جمعی و کسب انرژی و نشاط برای رفع استرس‌ها و خستگی‌ها و همچنین تلاش بیشتر است.

گروه‌های علمی: معمولا در دوران تحصیل یا پس از آن، در مقاطع مختلف (چه در دبیرستان و چه دانشگاه)، عضویت در این گروه‌ها مطرح می‌شود. گروه‌های علمی معمولا یک یا چند موضوع و حوزه علوم کاربردی یا علوم پایه را انتخاب و درباره آنها مطالعه، بحث، تحقیق و یا تمرین می‌کنند. (مثلا علوم کامپیوتر، زبان خارجی، علوم بیولوژیک و...). شاید بتوان یکی از بهترین گروه‌هایی را که افراد بهتر است عضویت در آنها را مدنظر داشته باشند،همین گروه‌های علمی دانست چون به رشد فردی و همچنین رشد جامعه بسیار کمک می‌کنند.

گروه‌های فرهنگی‌اجتماعی: اهداف گروه‌های اجتماعی بسیار متنوع و مختلف است. از فعالیت‌های آموزشی در زمینه‌های اجتماعی (مثل ایجاد مهارت، ایجاد شغل، آموزش زنان و کودکان، مهارت‌های ارتباطی، رفع مشکلات و حل مسایل خانوادگی و بسیاری دیگر) گرفته تا فعالیت‌های فرهنگی متناسب با عرف و شرایط جامعه.

گروه‌های ورزشی: از نام آن مشخص است که چه فعالیت‌ها و اهدافی را دنبال می‌کنند.

گروه‌های مذهبی: با فعالیت‌های متمرکز بر دانسته‌ها و مهارت‌های دینی.

گروه‌های خیریه: یکی از بهترین گروه‌های اختصاصی (که برخی آن را جزو گروه‌های فرهنگی ‌اجتماعی می‌دانند) که در کارهای خدمت‌رسانی داوطلبانه به نیازمندان، بیماران و افراد فقیر و مبتلا به مشکلات فعالیت می‌کنند. عضویت در یکی از این گروه‌ها به تناسب علاقه افراد حتما توصیه می‌شود. گروه‌های دیگری را نیز می‌توان ذکر کرد که فعالیت‌های مختلفی انجام می‌دهند ولی اصلی‌ترین و مهم‌ترین گروه‌ها که در جامعه به فراوانی یافت می‌شوند و هم عضویت در هر کدام از آنها، مزایای خوبی به همراه دارد، گروه‌های فوق بود.

دست دادن

پیش‌شرط‌های موفقیت گروه

برای اینکه عضویت در گروه، این اثرات مفید را به دنبال داشته باشد، یک سری شرط و شروطی لازم است. در غیر این صورت، حضور در گروه، ممکن است دستاورد موفقیت‌آمیزی به دنبال نداشته باشد:

نیاز به هدایت یک مربی یا مسوول: هر گروهی برای آنکه بتواند به اهداف خود دست پیدا کند، نیازمند یک مربی، مسوول یا هدایت‌گر است. اگر چنین فرد باتجربه، علاقه‌مند و مسوولیت‌پذیری وجود داشته باشد، می‌تواند اعضای گروه را به سمت دستیابی به اهداف، هدایت کند. در غیر این صورت و چنانچه اعضای گروه کسی را برای رهبری و مربی‌گری نداشته باشند ، احتمال بسیار زیادی هست که به نتیجه خوبی نرسند.

سازگاری با علایق و سلیقه فرد: اگر عضویت در گروه، به اجبار یا بدون در نظر گرفتن علاقه، سلیقه و یا اهمیت موضوع برای فرد صورت گرفته باشد ، درنهایت نتیجه مطلوبی به همراه نخواهد داشت. این قضیه، خصوصا برای نوجوانان و جوانانی که نیازمند راهنمایی برای عضویت در یک گروه هستند صدق می‌کند چرا که اگر در گروه‌هایی فعالیت کنند که خوشایندشان نیست، درنهایت نتیجه خوبی نخواهند گرفت و آن وقت تجربیات ناخوشایند آن را به موارد دیگر نیز تعمیم خواهند داد.

پذیرفته بودن از نظر علمی، اجتماعی و فرهنگی: عضویت در گروه‌هایی که با عرف علمی، اجتماعی و فرهنگی جامعه سازگار نباشند، فرد را دچار مشکل می‌کنند و در آینده او را دچار مسایلی خواهند کرد که از دستاوردهای کار خود در گروه، بی‌بهره خواهد ماند. برای جمع‌بندی باید گفت که عضویت در گروه (به عنوان یک جامعه کوچک)، مزایای بسیار زیادی در رشد و ارتقای تجربه و مهارت هر کدام از ما در رسیدن به اهداف مورد نظرمان دارد. آنچه مهم است، انتخاب هوشمندانه یک گروه برای عضویت در آن، تلاش برای هدایت هدفمند و همچنین حرکت در مسیر اهداف مشترک و مورد توافق اعضا است تا نتیجه خوبی در نهایت حاصل شود.

ثبت شده توسط : RrziOnline

در بخش مطالب روزانه اعضاء

تنظیم :داوودی

مقالات مرتبط :

برای افزایش کفایت خود باید...

راه های باهم برنده بودن

شعله اشتیاق ،رمز پیروزی

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.