تبیان، دستیار زندگی
احساس خود بزرگ بینی او باعث می شود به خودش اجازه ندهد تا فکر کند که در امر مهمی مثل دوستی اشتباه داشته باشد . در این باره ، او استقلال خویش را نیز حفظ می كند .
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

دوستی از جنس پدر و مادر

دوستی

ارزش قائل شدن برای روحیه خود شیفتگی نوجوانان و چگونگی طرح مسائل ، این امكان را به شما می دهد تا با روش جدیدی به مسئله "دوست " در مورد فرزندان نوجوانتان بپردازید . به خصوص دوستانی را كه احساس می كنید تاثیر بدی بر فرزندانتان دارند . معمولا  والدین در چنین شرایطی نارضایتی خود را از دوستان فرزندشان ابراز می كنند، كه البته در این صورت  به طور بسیار موثری نوجوانان را به سوی رابطه صمیمانه تری با دوستانشان سوق می دهند  . از سوی دیگر  اگر در چنین شرایطی نگرانی ها و احساسات خود را بیان نكنید ،احساس خواهید كرد كه وظایف خود را برای تربیت یك نوجوان سالم و صالح  به درستی انجام نداده اید . خوشبختانه  روش میانه ای هم وجود دارد . ولی پیش از آن ، ببینیم كه چرا اقدام به قطع رابطه دوستی نوجوانان با دوستانشان  و یا سكوت در مقابل آنها  ،هر دو منجر به شكست و ناكامی خواهد شد. به خاطر حس خود خواهی زیادی كه در فرزند نوجوانتان وجود دارد به محض اینكه از دوستانش انتقاد كنید او به حمایت از دوستانش بر می آید تا به شما اثبات كند كه اشتباه می كنید . ولی بیش  از آن ، او سعی دارد به خودش نیز اثبات كند كه عقیده اولیه اش در مورد دوستانش ، صحیح است .

احساس خود بزرگ بینی او باعث می شود به خودش اجازه ندهد تا فکر کند که در امر مهمی مثل دوستی اشتباه داشته باشد . در این باره ، او استقلال خویش را نیز حفظ می كند .

احساس خود بزرگ بینی او باعث می شود به خودش اجازه ندهد تا فکر کند که در امر مهمی مثل دوستی اشتباه داشته باشد . در این باره ، او استقلال خویش را نیز حفظ می كند .

دوستی

" یك روز به پسرم گفتم كه  دوست ندارم با دو تا از دوستانش رابطه زیادی داشته باشد و برایش توضیح دادم كه آنها تاثیر بدی بر او می گذارند. ولی او با شور و حرارت زیادی به دفاع از آنها برآمد و حتی چیزهایی را  در مورد دوستانش بیان كرد كه می دانستم حقیقت ندارند . مثلا  اینكه آنها دانش آموزانی موفق و دوستانی  مهربان و باوفا برای او هستند  .

اظهار نظر من كاملا"‌ نتیجه معكوس داشت و در مدت چند ماه  بعد پسرم و آن دو دوست دیگرش  جدایی ناپذیر شدند . و هرگاه كه درمورد دوستانش و رفتارشان انتقاد می كردم ،  پسرم نگاه تندی به من می انداخت . حرفم را قطع می كرد و از ویژگیهای خوب آنها برایم صحبت می كرد   . بعد از مدتی به این نتیجه رسیدم كه در واقع موضوع  ، دوستان او نیست  ، بلكه موضوع اصلی من و پسرم بودیم . اینكه چه كسی قدرتمند تر است  و در نهایت اینكه كدامیك از ما قضاوت بهتری بر شخصیتها و روحیات دیگران دارد . "

از سوی دیگر سكوت در مقابل اعمال آنها ، گزینه عاقلانه  و عملی نیست و برابر است با كناره گرفتن از بار مسئولیت، و هرگز سبب تقویت رابطه شما با فرزندتان نمی شود. ممكن است برخی والدین عكس العمل نشان ندادن در مقابل فرزندان را اینگونه توجیه كنند كه فرزندانشان نسبت به نظر آنها در مورد دوستانشان آگاهند .  كه البته این توجیه به دلایلی كافی نیست . بله ! فرزندانتان ، شما و نظراتتان را خیلی خوب می شناسند و پیش از آنكه حرفی بزنید ، آنها از نظر شما راجع به دوستانشان آگاهند . ولی اینجا زمانی است كه مداخله شما ضروری است . ولی به یاد داشته باشید كه برای روحیه خود شیفتگی آنها ارزش قایل باشید . وقتی شما راجع به دوستان فرزندتان انتقاد می كنید  درواقع نادانسته به او و  توانایی او در انتخاب دوست توهین می كنید كه سبب كمرنگ شدن رابطه و فاصله بین شما  می گردد.

ممكن است برای شما عدم بیان واقعیت سخت باشد ولی اگر این نكات را در پیش روی او قراردهید و به او اجازه دهید تا درون خود به واقعیات  توجه كند ، خیلی بهتر است .

ولی اگر در این بین خود او را مورد توجه قراردهید و مستقیما" در مورد خود او ، نه دوستانش ، اظهار نظر كنید ، رابطه میان شما حفظ شده  و بهترین موقعیت را برای ارتباط با او به دست می آورید  . مثلا اینكه :" دخترم  ، احساس می كنم اخیرا" كمی تغییر كردی . مثل قبل سرحال و سرزنده نیستی .  چیزی درخانه  یا مدرسه تورا ناراحت می كند  ؟  دوست دارم بدانم چه چیزی با قبل متفاوت شده است . می دانم  دوستان جدیدی پیدا كرده ای كه آنها هم حتما" باعث خوشحالی و بهبودی تو هستند . من فقط می دانم كه تغییر كرده ای  . نمی خواهی دلیلش را برایم توضیح بدهی ؟ "

ممكن است برای شما عدم بیان واقعیت سخت باشد ولی اگر این نكات را در پیش روی او قراردهید و به او اجازه دهید تا درون خود به واقعیات  توجه كند ، خیلی بهتر است . وقتی او با این نكات آشنا شود ، خود او و بینش درونی او در مقابلش قرار می گیرند و بنابراین او می تواند آزادانه بنا بر آگاهی و شعورافزوده اش عمل كند . و بهتر  اینكه او می تواند آزادانه  نظرات خود را با شما در میان بگذارد .

بنا برنظر مردم شناسان  ، زمان زیادی و حتی ماهها طول می كشد تا او به این مسائل پی ببرد . و شما باید صبور باشید  . زیرا كه در اینصورت از دو جهت  موفق شده اید . زیرا كه  اطلاعات واقعی دارید و با فرزند نوجوانتان نیز در ارتباط خواهید بود . و بهتر اینكه  فرزند نوجوان شما نیز از دو جهت  برنده است زیرا كه در صدد یافتن دوستان بهتری خواهد بود و همچنین ارتباط خود را نیز با شما حفظ خواهد كرد .

منبع: FamilyEducation.com

کهتری- خانواده و زندگی

مقالات مرتبط

با این روش ، دوستت را بشناس

دوستی ، از نوع نوجوانی

بهترین دوست او باشیم !

دوست آن است که...

یك دوست خوب را با این ویژگی ها می توان شناخت

دوست داشتن گناه است؟

فوت و فن ارتباط با نوجوان

هیشکی منو دوست نداره!

مهم ترین دوستی های دنیا

محبوب فرزندتان شوید!

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.