تبیان، دستیار زندگی
نشانه های ایمان چیست؟
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

نشانه های ایمان
ایمان

در نوشتار گذشته بیان شد ولایت پذیری یکی از مهم ترین معیارهای ایمان است.حقیقتا نام ما مسلمان است اما این نام باید دارای مسما باشد. اگر مسلمان با شیم اما اسلام در عمل ما مشاهده نشود چه سود!همانگونه که خدا در قرآن اهل کتاب را توبیخ میکند که :یا اهل الکتاب لستم علی شی حتی تقیموالتوریه

ترجمه:ای مومنان مسیحی شما هیچ نمی ارزید مگر آنکه کتاب خدا را بپاداربد.

مفهوم صریح آیه این است که ای مسلمانان   تمام ارج وارزش شما در عمل به آیات خداست.حال ببینیم به هنگام منازعات براساس قرآن رفتار می کنیم:

وَأَطِیعُواْ اللّهَ وَرَسُولَهُ وَلاَ تَنَازَعُواْ فَتَفْشَلُواْ وَتَذْهَبَ رِیحُكُمْ وَاصْبِرُواْ إِنَّ اللّهَ مَعَ الصَّابِرِینَ(46،الانفال)

و از خدا و فرستاده او (در فرامین مولوى آنها) فرمان برید و با هم نزاع و ستیزه مكنید كه سست و بیمناك مى‏گردید و تسلط و حكومتتان از میان مى‏رود، و نسیم پیروزى بر شما نمى‏وزد. و شكیبایى كنید، كه همانا خدا با شكیبایان است.

با هم به نتایج منازعه واختلاف در این آیه می پردازیم:

1-اطاعت از ولایت مانع اختلاف است.

2-منازعه باعث از بین رفتن اتحادو قدرت می شود.

3-صبر در برابر فرمان ولی خدا نتیجه اش یاری و پیروزی است.

معیار راستین ایمان

درآیه زیر نیز خداوند به معرفی مومنان حقیقی می پردازد .در واقع لحن و ادبیات به کار رفته در این آیه معیاری را بیان می داردکه نبودن آن نقصان جبران ناپذیر ایمان به شمار می آید.

إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ الَّذِینَ آمَنُوا بِاللَّهِ وَرَسُولِهِ وَإِذَا كَانُوا مَعَهُ عَلَى أَمْرٍ جَامِعٍ لَمْ یَذْهَبُوا حَتَّى یَسْتَأْذِنُوهُ إِنَّ الَّذِینَ یَسْتَأْذِنُونَكَ أُوْلَئِكَ الَّذِینَ یُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَرَسُولِهِ فَإِذَا اسْتَأْذَنُوكَ لِبَعْضِ شَأْنِهِمْ فَأْذَن لِّمَن شِئْتَ مِنْهُمْ وَاسْتَغْفِرْ لَهُمُ اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَّحِیمٌ (62نور)

جز این نیست كه مؤمنان (واقعى) كسانى هستند كه به خدا و فرستاده او ایمان آورده‏اند و چون در كار مهم اجتماعى  با او باشند از نزد او نمى‏روند تا از او اجازه بگیرند. كسانى كه از تو اجازه مى‏خواهند آنهایند كه به خدا و فرستاده او ایمان دارند پس اگر براى برخى از كارهایشان از تو اجازه طلبند به هر كس از آنها كه بخواهى اجازه ده و براى آنها از خدا طلب آمرزش كن، كه خداوند بسیار آمرزنده و مهربان است.

اگر خواهان بهره مند شدن از غفرات و رحمت الهی هستیم با ولایت همراه باشیم.

________________________________________

گروه دین و اندیشه تبیان_رضا سلطانی