تبیان، دستیار زندگی
به اعتراف خود شیطان، هنگامی که مومن یکی از اعمال یازده گانه زیر را انجام دهد سلاح از دست شیطان گرفته شده شکست وی قطعیت می یابد ...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

یازده عمل شیطان کوب

شیطان

روزی پیامبر(ص) شیطان را در مسجد الحرام دید، پیش او رفت و گفت: «ای نفرین شده، چرا ناراحتی؟».

شیطان گفت: «از دست تو و امت تو ناراحتم».

حضرت فرمود:«چرا از من ناراحتی؟»

شیطان گفت: «چون این همه تلاش می‌كنم كه مردم را گمراه كنم،ولی تو در قیامت از آنها شفاعت می‌كنی و تمام زحمات مرا به هدر می‌دهی،به همین جهت با تو دشمنم و از تو بدم می‌اید».

حضرت فرمود: «از دست امتم چرا ناراحتی؟»

شیطان گفت: امت تو خصوصیاتی دارند كه امتهای دیگر ندارند:

اول: وقتی به هم می‌رسند،سلام می‌كنند؛سلامی كه اسم خداست و من از این اسم می‌ترسم.

دوم : چون همدیگر را می‌بینند،به یكدیگر دست می‌دهند و تا دست‌هایشان از هم دور نشده است، گناهانشان بخشیده می‌شود.

در میان نمازها،به نماز صبح خیلی سفارش شده و دلیل آن این است كه در هنگام شب،فرشتگان شب،نزد انسان هستند و اعمال شب را می‌نویسند و هنگامی كه اذان صبح را می‌دهند،جای خود را به فرشتگان روز می‌دهند.پس اگر نماز صبح را بخوانیم،در دو پرونده ثبت می‌شود؛

سوم: وقتی غذا می‌خورند،«بسم الله…» می‌گویندو این باعث می‌شود، دیگر نتوانم غذا بخورم و گرسنه بمانم.

چهارم:بعد از غذا خوردن«الحمدلله» می‌گویند.

پنجم:هر زمان كه نام تو آورده شود،بلند صلوات ختم می‌كنند و آنقدر ثواب آن زیاد است كه من فرار می‌كنم.

ششم: زمانی كه می خواهند كاری كنند،«ان شاء الله» می‌گویند و به همین دلیل،من دیگر نمی‌توانم در كارهایشان مداخله كنم و آنها را بر هم زنم.

هفتم: آنهاصدقه می‌دهند وبه این وسیله،هم گناهانشان آمرزیده می‌شود و هم هفتاد نوع بلا را از خود دور می‌كنند.نبی اكرم(ص) فرمودند:«وقتی انسان دستش را به منظور خارج كردن صدقه،در جیبش فرو می‌برد،هفتاد شیطان دست او را می‌گیرند؛ تا او را منصرف نمایند و نگذارند كه او صدقه بدهد».

هشتم:قرآن می‌خوانند و در خانه‌ای كه قرآن خوانده می‌شود،دیگر جایی برای من نمی‌ماند؛زیرا در آن خانه ملائك رفت و آمد دارند.

نهم:مرا زیاد لعنت می‌كنند و وقتی مرا لعنت می‌كنند،یك زخم بر بدنم می‌افتد و تا زمانی كه همان شخص را به گمراهی نكشانم، آن خوب نمی‌شود.

دهم:وقتی گناهی مرتكب می‌شوند،سریع‌تر توبه می‌كنند و زحمات مرا به هدر می‌دهند.

یازدهم: بعد از عطسه كردن، «الحمدلله»می‌گویند.

حضرت فرمودند: عطسه از طرف خدا و خمیازه از طرف شیطان است. وقتی كسی عطسه كرد،باید الحمدلله بگوید و حق مسلمان بر گردن دیگری است كه اگر كسی را دید كه عطسه می‌كند،بگوید یرحمكم الله .زمانی كه انسان نماز می‌خواند، شیطان از او دور می‌شود و به ویژه،اگر سجده نمازش طولانی شود،شیطان،از روی ناراحتی فریاد می‌كشد. حضرت امام صادق(ع) فرمودند: « هر كس نماز نخواند،از شیطان پست‌تر و خبیث‌تر است، چون شیطان یك خطا كرد و آن هم اینكه بر آدم سجده نكرد،ولی انسانی كه نماز نخواند،برخدا سجده نكرده است».

از پیامبر(ص) روایت شده است:«هر كس، بعد از نماز،تسبیحات حضرت زهرا(س)(34 مرتبه الله اكبر، 33 مرتبه الحمدلله، 33 مرتبه سبحان اللّه) را،در حالی كه آنها را با انگشتان دست می‌شمارد،بر زبان جاری سازد، همان دستهایش او را روز قیامت شفاعت می‌كنند.

حضرت محمد(ص) فرمودند:«مجوز عبور از پل صراط نماز است».و نیز فرمودند:«اگر نماز مؤمن قبول شود،بقیه اعمال او نیز مورد قبول درگاه الهی می‌باشد،ولی اگر نمازش قبول نشود،بقیه اعمالش نیز قبول نخواهد شد».در میان نمازها،به نماز صبح خیلی سفارش شده و دلیل آن این است كه در هنگام شب،فرشتگان شب،نزد انسان هستند و اعمال شب را می‌نویسند و هنگامی كه اذان صبح را می‌دهند،جای خود را به فرشتگان روز می‌دهند.پس اگر نماز صبح را بخوانیم،در دو پرونده ثبت می‌شود؛ فرشتگان شب آن را به عنوان آخرین عمل و فرشتگان صبح، آن را به عنوان اولین عمل در پرونده خود ثبت می‌كنند و همچنین،از امام صادق(ع) نقل شده است: از صفات مؤمن این است كه بسم الله الرحمن الرحیم را در نماز بلند می‌گوید. اگر آن را بلند نگوییم،شیطان تا پایان نماز ،بر روی شانه انسان می‌نشیند و انسان را وسوه می‌كند و نیز فرمودند:«هر كس،بعد از تكبیر نماز و(قبل از شروع سوره حمد) اعوذ بالله من الشیطان الرجیم را بگوید، به اندازه هر مویی كه در بدن او وجود دارد، هزار حسنه برای او می‌نویسند» .

از پیامبر(ص) روایت شده است:«هر كس، بعد از نماز،تسبیحات حضرت زهرا(س)(34 مرتبه الله اكبر، 33 مرتبه الحمدلله، 33 مرتبه سبحان اللّه) را،در حالی كه آنها را با انگشتان دست می‌شمارد،بر زبان جاری سازد، همان دستهایش او را روز قیامت شفاعت می‌كنند. انجام این عمل با تربت كربلا نیز، در مفاتیح الجنان،سفارش شده و ثواب زیادی برای آن ذكر شده است.

منبع: مجله بشارت، شماره 65


تنظیم برای تبیان: گروه دین و اندیشه تبیان _ شکوری