تبیان، دستیار زندگی
حجت‌الاسلام پناهیان گفت: نباید مزار شهدا را قبرستان نامید چرا كه شهید مرده نیست و نباید او را با مردگان یكی دانست و چه خوب است، دانشجویان كه به پاكی روح، مجاهدت علمی و كرامت نیاز دارند از مزار شهدا اثر بگیرند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

نباید مزار شهدا را قبرستان نامید

به خاک سپاری شهدا در دانشگاه امیر کبیر
حجت‌الاسلام پناهیان: نباید مزار شهدا را قبرستان نامید چرا كه شهید مرده نیست و نباید او را با مردگان یكی دانست و چه خوب است، دانشجویان كه به پاكی روح، مجاهدت علمی و كرامت نیاز دارند از مزار شهدا اثر بگیرند.

به گزارش خبرنگار ایثار و شهادت خبرگزاری فارس، حجت‌الاسلام علیرضا پناهیان در مراسم تشییع و خاكسپاری 5 شهید گمنام در دانشگاه صنعتی امیركبیر در جمع دانشجویان با اشاره به آیه اول سوره حضرت محمد (ص) گفت: 30 سال پیش افراد زیادی برای نابودی راه و مسیر انقلاب و شهدا لحظه‌شماری می‌كردند و معتقد بودند كه آنهایی كه انقلاب كردند، بالاخره پشیمان می‌شوند و از راه خود بر می‌گردند اما بعد از 30 سال شاهد آن هستیم كه نظام مقدس جمهوری اسلامی به بركت خون شهدا حرف اول را در دنیا می‌زند.

پناهیان افزود: امروز شاهد اثرات ترویج فرهنگ بسیجی‌گری شهدا هستیم. امروز در خانه هر مسلمانی عكسی از رهبران حزب‌الله لبنان، سید‌حسن نصرالله و سربازان غیور حماس می‌بینیم افرادی كه منطقشان را در ایستادگی با تبعیت از ولایت فقیه و فرهنگ بسیجی می‌دانند كه از ایران به سرزمین آنها صادر شده است.

حجت الاسلام پناهیان

وی گفت: یكی از رهبران حزب‌الله به دانشجویان دانشگاه تهران گفته بود كه رمز موفقیت ما تبعیت مطلق از ولایت فقیه است. اگر رهبر شما حرفی بزند ما از این فاصله به پای حرف او سر می‌نهیم و تبعیت می‌كنیم.

پناهیان با اشاره به چاپ مقاله ضد انقلاب ایرانی در یك روزنامه مصری اظهار داشت: در آن مقاله به اعتراض آمده بود كه رهبر انقلاب ایران در میان مردم مصر محترم‌تر از رهبران كشورهای عربی و حسنی مبارك است. این نشان می‌دهد كه پایگاه نظام اسلامی ایران در جهان در حال تثبیت بوده و وقت آن رسیده است كه آنهایی كه در مقابل انقلاب ایستاده‌اند، اثر جنگ‌ها، محاصره‌های اقتصادی و مخالفت‌هایشان را ببینند.

وی تصریح كرد: خداوند در قرآن فرموده كه اثر كار مخالفان اسلام را از بین می‌برد و در مقابل آن اثر خون شهدا را جاودانه خواهد كرد.

شهید گمنام

وی خطاب به مسئولان نظام گفت: خداوند متعال پای هر عمل درست و با اخلاصی را با خون شهدا امضا می‌كند، بنابراین باید در كارهای فرهنگی اثری از خون شهدا باشد تا آن كار جاویدان بماند.

پناهیان با بیان این‌كه مزار شهدا محل برآورده شدن حاجات بسیاری از دانشجویان و جوان‌هاست، گفت: دانشجویان، خلاقیت، شجاعت، بی‌تعلقی به دنیا و از بین بردن رذایل اخلاقی را در پای مزار شهدا كسب می‌كنند.

وی با بیان این‌كه نخستین فردی كه در اسلام به سوگواری و احترام به مقام شهدا اهمیت داد حضرت زهرا (س) بودند، گفت: ایشان به تكریم مقام شهدا توجه خاص داشتند و از خاك حضرت حمزه سید‌الشهدا (ع) تسبیهی ساختند كه با آن ذكر می‌گفتند. این نشان می‌دهد كه بر سر مزار شهدا باید حاضر شد چرا كه به انسان درس می‌دهد و خون شهدا ماندگار و جاودان است.

پناهیان در بخش دیگری از سخنان خود افزود: دفن كردن شهدا در قبرستان اشتباهی بود كه باید با ساختن جایگاه ویژه‌ای برای خاكسپاری آن‌ها جبران شود.

وی با بیان این‌كه دانشگاه قبرستان نیست، افزود: نباید مزار شهدا را قبرستان نامید چرا كه شهید مرده نیست و نباید او را با مردگان یكی دانست.چه بسا بسیاری از بزرگان علمی كه بنا بر وصیتشان در دانشگاه‌ها به خاك سپرده شدند.

پناهیان با بیان اینكه چرا ما خودمان را از زیارت مزار شهدا محروم كنیم، گفت: چه خوب است دانشجویان كه به پاكی روح، مجاهدت علمی، ایثارگری و كرامت نیاز دارند از مزار شهدا اثر بگیرند.

تنظیم برای تبیان: حسین رحمانی