تبیان، دستیار زندگی
آتش‌زمزم: با «بن‌بست» قصد داشتیم لبنان جدید را معرفی كنیم مرتضی آتش زمزم با اشاره به این كه «فضای فیلم‌سازی در لبنان برای یك فیلمساز بسیار خوب است» گفت: قصد داشتیم لبنان جدید را به مردم خودمان معرفی كنیم.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

نشست ،نقد و بررسی فیلم سینمایی «بن‌بست»

نشست ،نقد و بررسی فیلم سینمایی «بن‌بست»

آتش‌زمزم: با «بن‌بست» قصد داشتیم لبنان جدید را معرفی كنیم.

مرتضی آتش زمزم با اشاره به این كه «فضای فیلم‌سازی در لبنان برای یك فیلمساز بسیار خوب است» گفت: قصد داشتیم لبنان جدید را به مردم خودمان معرفی كنیم.

نشست پرسش و پاسخ فیلم «بن بست» با حضور مرتضی آتش زمزم كارگردان، مجدی مش‌موشی بازیگر، علی محمد قاسمی مدیر فیلمبرداری، محمدرضا سلیمانی مدیر جلوه‌های ویژه و سیدجلال‌الدین دری فیلمنامه‌نویس در سینمای رسانه‌ها برگزار شد.

براساس این گزارش، «مرتضی آتش‌زمزم» كارگردان فیلم «بن‌بست» در ابتدای این نشست، اظهار داشت: ما این كار را با حدود 30 بازیگر و صد هنرور در لبنان كار كردیم و قصد داشتیم لبنان جدید را به مردم خودمان معرفی كنیم.

وی افزود: ما در فیلم «بن بست» به گونه‌ای كاركردیم كه كار هم در لبنان بتواند نمایش داده شود و هم قابلیت نمایش در ایران را داشته باشد.

در ادامه این نشست «سیدجلال‌الدین دری» فیلم‌نامه‌نویس «بن بست» با اشاره به ویژگی‌های مثبت این كار اظهار داشت: طرح اولیه «بن‌بست» دو سال پیش توسط آقای آتش زمزم به من ارائه شد كه طرحی چند خطی بود و بعدها تصمیم گرفته شد براساس این طرح یك فیلم‌نامه بلند سینمایی و یك سریال نوشته شود.

وی افزود: من آشنایی خاصی با فرهنگ لبنان نداشتم اما آقای آتش زمزم چون مدت‌ها در لبنان كار می‌كرد بخوبی با شرایط بومی و فرهنگی مردم لبنان آشنا بود و در شكل‌گیری فیلم‌نامه بسیار كمك كردند.

دری خاطرنشان كرد: «بن‌بست» یك درام جاسوسی است كه ما در این فیلم سعی كردیم در كنار نشان دادن این وجه سیاسی به مسائل خانوادگی نیز توجه كنیم.

«آتش زمزم» در ادامه نشست با اشاره به شرایط تولید در لبنان گفت:‌ ما كاری را در لبنان و با یك انگیزه بسیار بالا شروع كردیم اما چند وزارتخانه كه اصلا وظیفه‌شان بود كه به ما كمك كنند این كار را انجام ندادند اما كسانی كه وظیفه كمك كردن به ما نداشتند بدون هیچ‌گونه منتی به ما كمك كردند.

وی ادامه داد: بخشی از داستان فیلم مربوط به انرژی هسته‌ای است اما سازمان انرژی اتمی نیز كه متولی اصلی این كار به حساب می‌آید 6 ماه تمام ما را معطل نگه داشت و باعث شد تا ما دوباره كار را از مرحله پیش تولید شروع كنیم.

به گزارش فارس، وی با اشاره به فضای مثبت فیلم‌سازی در لبنان افزود: فضای فیلم‌سازی در لبنان برای یك فیلمساز بسیار خوب است و دستگاه‌های اداری لبنان برای كار فرهنگی ارزش بیشتری قائل هستند.

در ادامه نشست «علی‌محمد قاسمی» مدیر فیلمبرداری «بن بست» با اشاره به نحوه كار خود گفت: قالب این فیلم سكانس پلان بود و از آنجایی كه بحث فیلمبرداری و تجربه‌های جدید دغدغه من است از این كار استقبال كردم و سعی كردم به یك میزانسن مناسبی در چیدمان بازیگران برسیم و شیوه دوربین روی دست برایم خیلی جالب بود بطوری كه ما در فیلم سكانس پلان‌های شش دقیقه‌ای داشتیم كه همین مسأله باعث می‌شد كار با دقت بیشتری فیلمبرداری شود.

«پیمان ابدی» طراح حركات اكشن فیلم «بن‌بست» نیز با اشاره به شرایط خوب كار در لبنان اظهار داشت: من می‌توانم بگویم كه دست ما در لبنان برای كار باز بود و من می‌توانستم از خلاقیت‌های خود بیشتر استفاده كنم اما مشكل اصلی ما زمان بود چرا كه در مواقعی كه ما احتیاج به وسایل داشتیم، خیلی تایم ما برای هماهنگی مناسب نبود.

در خاتمه این نشست، «مجدی مش‌موشی» بازیگر لبنانی فیلم «بن بست» درخصوص همكاری خود با این پروژه گفت: تمام كسانی كه در این كار كمك كردند بسیار دوست‌داشتنی بودند و مهم‌ترین نقطه قوت فیلم این بود كه این كار توانست دو ملت را به یكدیگر وصل كند و اما در هنگام كار احساس می‌كردیم كه بین دو گروه لبنانی و ایرانی كاملا هماهنگی وجود دارد.