تبیان، دستیار زندگی
و اعتقاد به آن رمز ماندگاری است اشاره: عرصه هنرهای نمایش کشورمان در دو دهه انقلاب اسلامی، شاهد حضور هنرمندان با سابقه و ارزشمندی بوده که با پشتکار و حضور موثر خویش گام های مهم و تعیین کننده ای در جهت رشد و تعالی هنر کشور برد...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

مصاحبه با آقای داود رشیدی

عشق به هنر و اعتقاد به آن رمز ماندگاری است


اشاره:

عرصه هنرهای نمایش کشورمان در دو دهه انقلاب اسلامی، شاهد حضور هنرمندان با سابقه و ارزشمندی بوده که با پشتکار و حضور موثر خویش گام های مهم و تعیین کننده ای در جهت رشد و تعالی هنر کشور برداشته اند.

داود رشیدی از جمله این هنرمندان سرشناس، موفق و با سابقه عرصه تئاتر، سینما و تلویزیون است. وی متولد سال 1312 تهران می باشد. تا بحال آثار ارزشمند زیادی از داوود رشیدی برروی صحنه تئاتر، صفحه سینما و تلویزیون مشاهده نموده ایم.

سایت اینترنتی تبیان گفتگوی کوتاه و صمیمانه ای با ایشان داشته که ملاحظه می کنید .


آقای رشیدی، بفرمائید که چگونه وارد وادی هنر شُدید؟

تحصیلات ابتدایی را در تهران گذراندم و بعد از آن چون پدرم در وزارت امور خارجه و دائماً در سفر بود، به همراه خانواده به پاریس رفتیم و در آنجا دیپلم گرفتم، در آن زمان چون به تئاتر و بازیگری علاقه داشتم، تصمیم گرفتم ضمن تحصیل در تئاتر، یک مدرک دانشگاهی هم کسب کنم، به خاطر همین به ژنو آمدم و آنجا در کلاس بازیگری و کارگردانی تئاتر در آکادمی موزیک ژنو ثبت نام نموده و مشغول یادگیری این هنر شدم، در کنار این رشته، وارد دانشکده علوم سیاسی ژنو شده و لیسانس علوم سیاسی را گرفته و دیپلم کارگردانی و هنرپیشگی تئاتر را در همان جا کسب کردم. حدود 4 سال در تئاتر کاروج ژنو به عنوان هنرپیشه حرفه ای کار کردم و چندین نمایش روی صحنه آوردم. اوایل سال 42 بود که به تهران بازگشتم .

اصل شروع کارم خیلی جالب بود، آن زمان من 7 یا 8 ساله بودم و استاد نوشین که پایه گذار تئاتر علمی در مملکت ما بود، نمایشی به نام مردم را می خواست روی صحنه بیاورد و در پرده اول نمایش احتیاج به چند کودک دبستانی داشت ، من هم چون آن زمان در تعطیلات بودم به واسطه یک دوست خانوادگی در این نمایش شرکت کرده و به مدت یک ماه در آن نمایش به عنوان سیاهی لشگر حضور داشتم و از همان دوران کودکی این علاقه در من بوجود آمد و با شناختی که از دنیای تئاتر، صحنه، تمرین و پشت صحنه در ذهن من ماند، موجب شد که وارد وادی هنر شوم.


نقش هنر به ویژه هنرهای نمایشی را در دیندار نمودن آحاد جامعه به ویژه نسل جوان چگونه ارزیابی می کنید؟

هنر نقش بسزایی در زندگی فرهنگی مردم  جوامع دارد ، در جامعه ما که اسلامی است هنر می تواند بعنوان یک روش کار که درصد موفقیت بالایی دارد، آحاد جامعه به ویژه جوانان را به سمت دین مبین اسلام جلب نماید و هنرهای نمایشی به لحاظ جذابیتی که دارد از استقبال و علاقه بیشتر مردم برخوردار است، پس این رشته از هنر می تواند در قالب های گوناگون در جهت دیندار نمودن جامعه حرکت کند.


به نظر شما رمز ماندگاری در وادی هنر چیست؟

عشق به هنر و اعتقاد به آن رمز ماندگاری و نخبه شدن در وادی هنر است اگر عشق در کار باشد تمام سختی ها، مشکلات کم و زیاد کار، همه و همه به راحتی طی خواهد شد. پس نخبه هنری کسی است که عاشق کارش باشد و با ایمان و اعتقاد آن را ادامه دهد.


چه کسانی را در سینما و تلویزیون به عنوان نخبه معرفی می کنید؟

به نظر من همه کسانیکه حائز شرایط یاد شده، باشند نخبه هستند، حالا جوان باشند یا پیر فرقی نمی کند اما در مجموع در عرصه های سینما و تلویزیون می توان به چهره های ارزشمند و نخبه ای مانند: علی نصیریان، جمشید مشایخی، عزت ا... انتظامی، محمد علی کشاورز و دیگر پیشکسوتان اشاره کرد.


توصیه شما به جوانان علاقمند ورود به عرصه هنر چیست؟

نکته مهمی که در جامعه مشاهده می شود، علاقه جوانان برای ورود به حرفه هنرپیشگی است، به نظر من جوانان ما به ظاهر این کار نگاه می کنند و تصور می کنند که با ورود به این عرصه از لحاظ مادی تامین هستند و در کنار آن معروف و مشهور خواهند شد اما به سختی های این حرفه اشراف ندارند، به خاطر همین هم برخی از آنان پس از مدتی که در این حرفه کار می کنند و به توقعات و تصورات خود نمی رسند، سرانجام سرخورده شده و هنر را کنار می گذارند. بنده به عنوان قطره ای از دریای بیکران هنر، توصیه ام به جوانان این است که قبل از ورود به این عرصه، تحقیق کنند و خود را مورد محک قرار دهند که آیا می توانند در عرصه هنر و هنرپیشگی موفق شوند یا نه. من تصورم همیشه این بوده که باید به جوانان میدان بیشتری داد که کار کنند و خودشان را نشان دهند ، هم اکنون نیز در عرصه های بین المللی شاهد حضور موفق ستارگان جوان هستیم. نکته دیگر این است که در کشور ما باید توجه بیشتری به این هنر شود، من هنگامی که در پاریس تحصیل می کردم مشاهده می نمودم که هنر جایگاه مهمی در زندگی مردم دارد ، حتی ادبیات دراماتیک در برخی از دبیرستان های پاریس تدریس می شد پس باید با تشکیل مراکز هنری مختلف و همچنین صرف وقت و هزینه بیشتر برای این رشته از هنر، جوانان مستعد و علاقمند به این فعالیت در این عرصه را مورد حمایت خویش قرار دهیم.


نظرتان در مورد بخش نخبگان سایت تبیان چیست؟

خیلی دقت شود و کار باید طبق برنامه ریزی پیش رود، این سایت باید طوری طراحی گردد که وقتی جوانی وارد آن شد دلش نیاید از آن خارج شود ، در یک کلمه باید جوان پسند باشد. بنظر من اگر بتوانید در قالب همین بخش از سایت تبیان، زندگی نخبگان را به تصویر بکشید، کار زیباتر می شود.


از برقراری ارتباط با قشرهای مختلف مردم به ویژه جوانان در قالب پرسش و پاسخ، چقدر استقبال می ک
نید؟

اگر مسئله پرسش و پاسخ در این بخش مطرح شود، بسیار ارزشمند خواهد بود به لحاظ اینکه اقشار مختلف مردم و جوانان به راحتی می توانند سئوالات و ابهاماتشان را مطرح کرده ، پاسخ خود را دریافت کنند، بنده به نوبه خویش حاضرم با این حرکت ارزشمند، همگام شوم و فکر می کنم جامعه هنری هم استقبال خواهند کرد و همکاری لازم را خواهند داشت ، تصور می کنم جوانان نیز از این طرح استقبال می کنند.

امیدوارم که روزی شاهد موفقیت شما عزیزان جوان و فعال در این سایت باشم.

nokhbegan@tebyan.net

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.