تبیان، دستیار زندگی
دو دانشمند جوان ایرانی در لیست مخترعین زیر 35 سال برگزیده دنیا در زمینه های میکروماشین (MEMS) و زیست
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

دو ایرانی در لیست مخترعین جوان برتر سال در دنیا

دو دانشمند جوان ایرانی در لیست مخترعین زیر 35 سال برگزیده دنیا در زمینه های میکروماشین (MEMS) و زیست فناوری جای گرفتند.

dr babak parviz

در خبرها آمده بود که فهرست 35 مخترع برتر زیر 35 سال جهان منتشر شده امسال حاوی اخبار خوشی برای ایرانیان است چرا که در آن نام دو محقق و مبتکر ایرانی نیز به چشم می خورد. نشریه معتبر "تکنولوژی ریویو" در توصیف این مخترعان نوشته است: آنچه که این 35 مخترع ارایه کرده اند دنیا را متحول خواهد کرد!

پروفسور "بابک پرویز" با 34 سال سن دارد از دانشگن واشینگتن یکی از این افراد است. تخصص ایشان در زمینه فناوری سیستم های میکروالکترومکانیکی (MEMS) یا میکروماشین هاست.

دکتر بابک پرویز استادیار مهندسی برق از کالج مهندسی دانشگاه دولتی واشنگتن روشی موثر برای همپوشانی تک قطعات و مونتاژ یک سیستم کلی در سیستم های میکروالکترومکانیک ارایه کرده است.

وی اخیرا از این تکنیک برای ساخت مدارهای تک سیلیکنی بر روی لایه پلاستیکی قابل انعطاف استفاده کرده است و این در حالی است که با استفاده از روش های فعلی چنین امکانی وجود نداشته است.

دستاورد پروفسور پرویز می تواند به بروز انقلابی در طراحی و ساخت نمایشگرهای قابل انعطاف، حسگرهای زیستی و صفحات خورشیدی ارزان قیمت ارایه شود.

دیگر ایرانی مطرح شده در لیست برترین های اختراع زیر 35 سال پروفسور علی خادم حسینی است.

dr ali khademhosseini

به نوشته "تکنولوژی ریویو"، توانایی برای تولید بافت ها و ارگان های زنده در محیط های آزمایشگاهی امیدهای زیادی برای دانشمندان علوم پزشکی و درمانی ایجاد کرده است.

اما نگرش سنتی برای مهندسی بافت ها با مشکلی همچون عدم رفتار سلول های زنده در محیط آزمایشگاهی همانند رفتار آنها در محیط داخل بدن روبروست.

پروفسور علی خادم حسینی، استادیار علوم پزشکی و سلامت مدرسه پزشکی هاروارد امیدوار است تا فرآیند تولید بافت های مهندسی شده را با نگرشی ارتقا دهد که وی آن را با ساخت بافت ها با استفاده از "لگو" های زنده مقایسه کرده است.

به عنوان گام نخست برای تولید یک قلب، این محقق ایرانی سلول های ماهیچه قلبی را برای تولید ریسمانی کوچک و تپنده به صف کرد.

وی در ادامه این ریسمان ها را به پلیمر ژلاتینی با نقش حمایتی متصل کرد تا بلوک هایی را تولید کند که می توانند در نهایت صفحاتی از ماهیچه را خلق کنند که به تولید "قلب" منجر می شود.

این محقق ایرانی همچنین دیگر انواع سلول ها را به بلوک های سازنده اضافه کرده تا بافت حمایتی برای قلب تولید کرده باشد. دکتر خادم حسینی تنها 31 سال سن دارد.

بخش دانش و فناوری این موفقیت بزرگ در دو زمینه نانو و میکروالکترونیک و زیست فناوری را به پروفسور پرویز و پروفسور خادم حسینی و جامعه علمی ایرانیان تبریک می گوید.

پیوندهای مرتبط:

سایت مجله تکنولوژی ریویو در مورد دکتر خادم حسینی

سایت مجله تکنولوژی ریویو در مورد دکتر پرویز

صفحه شخصی دکتر پرویز در سایت دانشگاه واشینگتن

خبر خبرگزاری مهر در مورد این موفقیت

صفحه وب آزمایشگاه دکتر خادم حسینی در دانشگاه هاروارد