تبیان، دستیار زندگی

بازی هایی برای افزایش توجه وتمرکز

بازی های جالب
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
محبوبه همت - مرکز یادگیری تبیان
بازی هایی برای افزایش توجه و تمرکز
1.بازی {.... می گوید}
این بازی یک بازی جالب است که می تواند با یک یا چند بچه صورت بگیرد. این بازی با گفتن{...می گوید} شروع می شود، مثلاً{سهیل می گوید: دماغت را لمس کن، چشم هایت را نشان بده و...}و کودک باید آن چه را به او گفته اید انجام دهد، این بازی را چند بار با حرکات آسان انجام دهید. این بار اجازه دهید تا کودک رهبر شود و به جای اسمی که در بازی گفته شد، از اسم خودش استفاده کند. بازی را ادامه دهید تا به چند حرکت برسید، مثلاً {.... می گوید، دماغت را لمس کن، دور خودت بگرد و سرت را نشان بده ...}
 
2.بازی {کی قایم شده؟}
وسایل مورد نیاز:
تصاویری از حیوانات یا دیگر چیزهای مورد علاقه ی کودک، مقوا، قیچی، چسب و ماژیک

 روش انجام کار:
تصاویر حیوانات یا چیزهای دیگری را که کودک دوست دارد بریده و آن ها را روی مقوا بچسبانید. در کارت های دیگر نام تصاویر را با ماژیک بنویسید.مثل سگ ، سیب، خانه،اردک و ... هدف گذاشتن کارت حاوی نام تصاویر بر روی تصویر صحیح است. وقتی کودک شما در حال مشاهده است، کارت ها را به پشت روی میز بگذارید و بپرسید چه چیزی پشت این کارت قایم شده؟ کودک باید با برداشتن کارت های حاوی اسامی، حدس بزند که آن تصویر چیست؟

3.بازی{صداهای زنده}
وسایل مورد نیاز:
عروسک های نرم، بالش، دمپایی و .... وسایل تو خالی(قوطی کنسرو، شانه ی تخم مرغ، بطری های پلاستیکی و....) وسایل محکم(سنگ، کتاب، آجرو...)
 
روش انجام کار:
اشیاء مختلف صداهای مختلفی دارند. با استفاده از انگشتان دست و وسایل مختلف، صدا ایجاد کنید برای کودک توضیح دهید که صداهای ملایم و آرام بسیار دلنشین تر از صداهای تند و بلند هستند و این که اوقات آرام و بی سر و صدا مانند زمان های پر سرو صدا، لذت بخش هستند. چندین باز تمرین کنید.

چشمهایتان را ببندید و به یک صدای خیالی گوش دهید. در مورد این که این صداها چگونه اند صحبت کنید. ملایم، بلند ،آهسته یا تند؟

 4.بازی{حرکت در برابر آینه}
روش انجام کار:

روبه روی آینه بایستید یا بنشینید. می توانید تصور کنید که در تلویزیون هستید. اول با حرکت های صورت و سر شروع کنید. چشم ها، بینی ،مژه ها و سپس گردن و شانه های خود را حرکت دهید. این حرکات را با سایر اعضای بدن نیز ادامه  دهید. تماشا کنید که دوتایی چگونه به نظر می رسید.

 5.بازی{چه چیزی برداشته شده است}
وسایل مورد نیاز: 6 وسیله ی متفاوت، میز، 6وسیله مشابه
روش انجام کار:

6 وسیله متفاوت(مثل اسباب بازی، کتاب، چنگال، تک ی لباس، یک تکه نان و یک سکه) را روی میز قرار دهید. هنگامی که کودک پشت به میز ایستاده باشد، یکی از  وسایل را بردارید و بپرسید که کدام یک برداشته شده است؟ این کار را ادامه دهید تا همه ی وسایل از روی میز برداشته شوند. سعی کنید بازی را با اشیای مشابه مثل 6 اسباب بازی، 6 کتاب مختلف،6 مهره یا قاشق و چنگال تکرار کنید.
 
6.بازی{چه چیزی تغییر کرده است؟}
از کودک خود بخواهید شما را به دقت نگاه کند(مثلاً توجه به زیور آلات شما، جوراب ها، کفش هاو...) و سعی کنید ظاهر شما را به خاطر بسپارد حالا شما اتاق را ترک کنید و در ظاهر خود تغییراتی بدهید که قابل رؤیت باشد(به عنوان مثال، آستین خود را بالا بزنید، گوشواره ی خود را در آورید، ساعت خود را به مچ دست مخالف ببندید و از این قبیل....) هنگامی که به اتاق بر می گردید کودکتان باید سعی کند آن چه را که در ظاهر شما تغییر کرده تشخیص بدهد و  اگر موفق به انجام این کار شد، نفر بعدی، خود او خواهد بود که باید ظاهر خود را تغییر دهد. می توانید این بازی را به صورت گروهی انجام دهید.
 
7.بازی{مو به مو اجرا کن}
این بازی برای کودکانی که به دنبال کردن دستورالعمل های یک یا چند مرحله ای برایشان دشوار است مفید می باشد. بین خودتان و کودک  قرعه کشی کنید ، فردی که قرعه به نام او شد باید به فرد مقابل چند دستور العمل یک مرحله ای بدهد{1-دور خودت بچرخ 2-پروانه بزن 3-شنا(نرمش) برو}. آنگاه فرد مقابل باید ضمن گوش دادن به دستورالعمل ها، آن ها را به خاطر بسپارد و سعی کند به درستی از آن ها پیروی کند. می توانید از امتیاز دهی استفاده کنید مثلاً یک امتیاز برای بیان واضح دستورالعمل، دو امتیاز برای پیروی درست و به ترتیب دستورالعمل های داده شده و  در انتهای  بازی شخصی که امتیاز بیشتری کسب کرد صاحب جایزه شود.

مطالب مرتبط:
بازی جوانه ها
نقطه بازی