تبیان، دستیار زندگی
سیاه ترین رنگ تجاری توسط شرکت نانولب تولید و مورد آزمایش قرار گرفت. در این رنگ از نانولوله های کربنی استفاده شده است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

تولید سیاه‌ترین رنگ تاریخ با نانولوله‌های کربنی

سیاه‌ترین رنگ تجاری توسط شرکت نانولب تولید و مورد آزمایش قرار گرفت. در این رنگ از نانولوله‌های کربنی استفاده شده‌است.

فرآوری بخش دانش و زندگی تبیان
نانولوله های کربنی

شرکت نانولب (NanoLab) اقدام به ارائه رنگ بسیار تیره‌ای کرده که برخلاف vantablack کاملا سیاه است. این رنگ با استفاده از نانولوله‌های کربنی ساخته شده و بخش قابل توجهی از نور را جذب می‌کند. این رنگ با نام تجاری Singular Black ساخته و عرضه شده‌است.

این رنگ توسط جیسون چیز، هنرمند اهل ماساچوست آمریکا، برای ساخت مجسمه‌ای به نام Black Iron Ursa به کار گرفته شد. او از این رنگ برای پوشش‌دهی یک مجسمه خرس آهن استفاده کرد و سپس این مجسمه سیاو رنگ را در مرکز یک دایره رنگین‌کمانی قرار داد تا سیاه بودن آن نسبت به دیگر رنگ‌ها کاملاً مشخص شود. چیز می‌گوید: «من اولین کار هنری را با این فناوری انجام دادم. من این فناوری را با همکارانم به اشتراک خواهم گذاشت.»

پیش از این رنگی موسوم به Vantablack ساخته شده بود که قادر به جذب 99.96 درصد از نور بود. این رنگ که در سال 2014 اختراع شده فاقد هر نوع پیگمنت است و شبکه‌ای متراکم از نانولوله‌های کربنی دارد که در یک مخزن گرمایشی رشد داده شده‌است. این شرکت در گام بعد اقدام به توسعه نسخه قابل اسپری از این رنگ کرد.

این رنگ بسیار شکننده بوده و نباید به آن دست زد، درصورت تماس با دست آسیب می‌بیند؛ دقیقا همانند زمانی که شما روی بال یک پروانه دست می‌کشید

Singularity Black ترکیبی از نانولوله‌های کربنی و نوعی ماده پایدارکننده است که به ‌صورت جداگانه در سال 2011 در شرکت نانولب و در قالب همکاری با ناسا اختراع شد. این ماده توسط ناسا در تجهیزات ویژه مشاهده اجسام بسیار دور به کار گرفته شد که قادر است نور را جذب کند و مانع از تداخل این نور با حسگرها شود.

براساس اظهارات سازنده، این رنگ را می‌توان درون هودهای بخار یا مخازن اسپری به کار برد. بعد از قرار دادن این رنگ روی سطح فلز باید آن را تا دمای 600 درجه فارنهایت گرم کرد تا هر گونه ناخالصی روی آن از بین برود.

این رنگ بسیار شکننده بوده و نباید به آن دست زد، درصورت تماس با دست آسیب می‌بیند؛ دقیقا همانند زمانی که شما روی بال یک پروانه دست می‌کشید.

وقتی Vantablack تولید شد در نگاه اول اینگونه به نظر می رسید که با یک کرمچاله کارتونی دو بعدی روبرو هستیم اما واقعیت این بود که Vantablack یک دستاورد مهم علمی محسوب می شود. ساخت این ماده نخستین بار در سال ۲۰۱۴ کلید زده شده بود و با توجه به اینکه ۹۹.۹۶ درصد از نور ماورای بنفش، نور مرئی و مادون قرمز را جذب خود می کند به عنوان سیاه ترین ماده ساخته شده در دنیا محسوب می شد.

در واقع این ماده یک رنگ یا رنگدانه نیست بلکه پوشش ویژه ای است که با هدف به حداقل رساندن میزان انعکاس نور ساخته شده است. این ادعایی است که از سوی Surrey NanoSystems به عنوان شرکت سازنده این ماده مطرح شده بود و به نظر می رسد فاصله چندانی با واقعیت نداشته باشد.


منابع: ستاد ویژه فناوری نانو، مهر