تبیان، دستیار زندگی
امروزه همگان شاهد انتشار اخبار و اطلاعاتی هستیم که به واسطه ی پیشرفت روزافزون ابزار ارتباطاتی، غیر قابل کنترل شده اند و تنها راه جلوگیری از درز اطلاعاتی اینچنینی، افزایش ضریب امنیت اطلاعات و همچنین آموزشی مجدد به افرادی است که به اطلاعات محرمانه دسترسی دا
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

جنجال درز اطلاعات حمله تروریستی در منچستر

امروزه همگان شاهد انتشار اخبار و اطلاعاتی هستیم که به واسطه ی پیشرفت روزافزون ابزار ارتباطاتی، غیر قابل کنترل شده اند و تنها راه جلوگیری از درز اطلاعاتی اینچنینی، افزایش ضریب امنیت اطلاعات و همچنین آموزشی مجدد به افرادی است که به اطلاعات محرمانه دسترسی دارند.

فرآوری: آزاده مرنی -بخش ارتباطات تبیان

جنجال درز اطلاعات حمله تروریستی در منچستر

دوشنبه ی گذشته "حمله تروریستی در منچستر" شوکی بر جهانیان وارد کرد. حمله ای که قریب به 30 قربانی و بیش از 120 زخمی بر جا گذاشت. این حمله تروریستی با بازتاب گسترده ی جهانی روبرو شد ؛ بازتابی که حواشی خاصی داشت. ظاهرا پیش از آنکه اخبار و تصاویر این حمله تروریستی از سوی مقامات انگلیسی تایید شود به طرز مشکوکی منتشر شد.

درز اطلاعات حمله تروریستی در منچستر

مقام‌های انگلیسی از افشای اطلاعات تحقیقات مربوط به حمله تروریستی منچستر به رسانه‌های آمریکا به شدت خشمگین هستند. "امبر رود" ، وزیر کشور انگلیس از اقدام وزارت امنیت داخلی آمریکا و سایر نهادهای اطلاعاتی انتقاد کرد. ظاهرا هویت و جزئیات عامل حمله تروریستی منچستر پیش از آنکه مقام‌های انگلیسی تایید کنند به رسانه ‌های آمریکا درز پیدا کرده بود.

اندکی پس از اعتراض وزارت کشور انگلیس ، نیویورک تایمز مجددا گزارش داد:  مقام‌های انگلیسی و سایر رسانه‌ها تصاویری از صحنه‌ های بمب‌ گذاری در سالن منچستر آرینا منتشر کرده اند. ظاهرا این تصاویر توسط بازرسان پلیس گرفته شده بود و طبق گفته منابع وزارت کشور انگلیس، آنها آن را با همتایان آمریکایی خود به اشتراک گذاشته بودند اما به دست رسانه‌ ها رسید.

یک مقام دولتی مطلع درباره درز اطلاعات امنیتی و محرمانه گفت : ما نگران هستیم ؛ چنین وضعیتی اصلا قابل قبول نیست. این تصاویر از داخل سیستم آمریکا درز پیدا کرده و برای قربانیان، خانواده‌ های آنها و جامعه انگلیس پذیرفتنی نیست. این مسائل در گفت ‌وگو با آمریکایی ‌ها مطرح خواهد شد.

سازمان‌ های امنیتی به این نتیجه رسیده‌ اند که "عبیدی" بمب را خودش نساخته و در جستجوی کارگاه احتمالی هستند که بمب در آن ساخته شده است.

جنجال اخیر قطعا در دیدار چند روز پیش "ترزا می" ، نخست ‌وزیر انگلیس با "دونالد ترامپ" ، رییس ‌جمهور آمریکا در اجلاس ناتو در بروکسل مطرح شد. دو کشور تبادل اطلاعاتی نزدیکی دارند و بی تردید این جنجال در مناسبات آنها بی ‌تاثیر نخواهد بود.

مقام ‌های انگلیس می ‌گویند که انتشار این اطلاعات به تحقیقات پلیس لطمه ی غیر قابل جبرانی زده و اعتماد آنها را به همکاران خود در دستگاه‌ های امنیتی آمریکا مخدوش کرده است.

تصاویر افشا شده از این جریان ، قطعات خون ‌آلود بمبی را نشان می ‌دهد که انفجار آن به کشته شدن قریب به 30 نفر در سالن کنسرت منچستر آرینا انجامید. این تصاویر که در نیویورک ‌تایمز منتشر شده ، از جمله یک باتری ، چاشنی احتمالی و ترکش‌ های بمب را نشان می ‌دهد. نیویورک تایمز نوشته که این تصاویر نشان می ‌دهد که بمب مذکور نسبتا پیشرفته بوده است.

پیش تر هم انتشار اطلاعات مربوط به عامل حمله در رسانه‌ های آمریکایی اعتراض وزیر کشور انگلیس را برانگیخته بود. او هشدار داده بود که درز اطلاعات نباید تکرار شود.

پلیس منچستر می ‌گوید که در جریان تحقیقات و جستجوهای خود پیرامون حمله دوشنبه شب گذشته ، ناچار شده یک انفجار کنترل شده دیگر در نقطه ‌ای از شهر انجام دهد.

در حال حاضر شش نفر در ارتباط با این تحقیقات در بازداشت هستند ، اما زنی که پیشتر بازداشت شده بود ، اکنون آزاد شده است. پلیس معتقد است که یک شبکه از سلمان عبیدی ، مهاجم انتحاری منچستر حمایت می‌ کرده است.

سازمان‌ های امنیتی به این نتیجه رسیده‌ اند که "عبیدی" بمب را خودش نساخته و در جستجوی کارگاه احتمالی هستند که بمب در آن ساخته شده است.

به هر حال امروزه همگان شاهد انتشار اخبار و اطلاعاتی هستیم که به واسطه ی پیشرفت روزافزون ابزار ارتباطاتی ، غیر قابل کنترل شده اند و تنها راه جلوگیری از درز اطلاعاتی اینچنینی ، افزایش ضریب امنیت اطلاعات و همچنین آموزشی مجدد به افرادی است که به اطلاعات محرمانه دسترسی دارند ؛ زیرا در غیر این صورت باز هم شاهد لطمه به روند رسیدگی چنین حوادثی خواهیم بود که تنها نفع آن را تروریست ها و افراد پشت صحنه ی آۀن خواهند بُرد.
منابع : همشهری آنلاین / خبرگزاری ایسنا