تبیان، دستیار زندگی
مطالعه ای در نوع خود جدید نشان داده است که بین مصرف غذاهای پرچرب بویژه تهیه شده از چربی های حیوانی، و افزایش خطر ابتلا به آرتروز ارتباطی وجود دارد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

ارتباط غذاهای پرچرب با ابتلا به آرتروز

مطالعه‌ای در نوع خود جدید نشان داده است که بین مصرف غذاهای پرچرب بویژه تهیه شده از چربی‌های حیوانی، و افزایش خطر ابتلا به آرتروز ارتباطی وجود دارد.

بخش تغذیه و آشپزی تبیان

هله هوله ها

مطالعه‌ای در نوع خود جدید نشان داده است که بین مصرف غذاهای پرچرب بویژه تهیه شده از چربی‌های حیوانی و افزایش خطر ابتلا به آرتروز ارتباطی وجود دارد.

به گزارش تبیان به نقل از سلامت آنلاین، پایگاه اینترنتی مدیکال نیوز تودی نوشت: آرتروز رایج ترین نوع التهاب مفصل یا آرتریت است که میلیون ها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد، از جمله برآورد می شود که تنها در آمریکا حدود ۳۰ میلیون نفر به این بیماری مبتلا هستند.

این بیماری با ساییدگی تدریجی غضروف بین مفاصل مشخص می شود؛ با تحلیل غضروف، مفصل ها متورم، سفت و دردناک می شوند و با گذشت زمان این وضعیت وخیم ترمی شود.

بیماری آرتروز می تواند هر مفصلی را در هر قسمت بدن درگیر کند، اما بیشتر در ناحیه زانو، لگن، دست و ستون فقرات مشاهده می شود.

برخی از عوامل خطرساز در ارتباط با آرتروز شناخته شده اند؛ برای مثال این بیماری معمولا بزرگسالان و زنان را بیشتر تحت تاثیر قرار می دهد و زنان بیشتر از مردان احتمال دارد در معرض خطر ابتلا به آن باشند.

آسیب های مفصلی و بدشکلی های استخوانی نیز احتمال ابتلا به بیماری آرتروز را افزایش می دهند.

رسوب اسیدهای چرب اشباع شده در غضروف با تغییر متابولیسم و تضعیف غضروف، آن را بیش از پیش در معرض آسیب قرار می دهد؛ همچنین به واسطه پیروی از رژیم غذایی سرشار از اسیدهای اشباع شده، تغییراتی در استخوان زیر مفصل مشاهده شد

عامل خطر دیگر برای ابتلا به آرتروز چاقی است که تاحدی به دلیل تحت فشار قرار گرفتن بیش از حد مفاصل در افراد چاق است، اما مطالعه جدید نشان می دهد که ارتباط میان چاقی و ابتلا به آرتروز عمیق تر از صرفا فشار به مفاصل و یا استفاده زیاد از مفاصل است.

گروهی از محققان دانشگاه فناوری کوئینزلند و دانشگاه کوئینزلند جنوبی در استرالیا اخیرا ارتباط بین رژیم غذایی چرب و بیماری آرتروز را بررسی کردند. یین شیائو و لیندسی براون اساتیدی بودند که این گروه تحقیق را مدیریت کردند.

این مطالعه که نتایج آن در مجله journal Scientific Reports منتشر شد، نشان می دهد که داروهای آنتی اکسیدان و ضد کلسترول می توانند باعث کاهش پیشرفت آسیب مفصلی ناشی از اسیدهای چرب موجود در مواد غذایی مانند روغن پالم و کره شوند.

در این مطالعه، محققان اثرات یک رژیم غذایی سرشار از اسیدهای چرب اشباع و کربوهیدرات های ساده را روی آرتروز بررسی کرد؛ این مولفه ها حاوی عناصر غذایی بود که معمولا در 'جانک فود' یا غذاهای کم ارزش (حاوی چربی و کربوهیدرات بالا) موجود است.

به گفته پروفسور شیائو، این مطالعه نشان می دهد که استفاده عمومی از مفاصل تاثیر کمتر و رژیم غذایی روتین تاثیر بیشتری در ابتلا به آرتروز دارد.

بر اساس نتایج این مطالعه، یک رژیم غذایی حاوی ۲۰ درصد چربی های اشباع شده و کربوهیدرات های ساده تغییراتی مشابه آرتروز را در زانو به وجود آوردند.

بر این اساس، رسوب اسیدهای چرب اشباع شده در غضروف با تغییر متابولیسم و تضعیف غضروف، آن را بیش از پیش در معرض آسیب قرار می دهد؛ همچنین به واسطه پیروی از رژیم غذایی سرشار از اسیدهای اشباع شده، تغییراتی در استخوان زیر مفصل مشاهده شد.


ایرنا

این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .