تبیان، دستیار زندگی
وزیر امور خارجه روسیه گفت اینکه ریاست دو هیات حقیقت یاب سازمان منع گسترش سلاح های شیمیایی درخصوص حمله شیمیایی ادعا شده در استان ادلب سوریه در دست انگلیسی ها باشد یک "هم زمانی عجیب" است که مغایر با قوانین یک سازمان بین المللی محسوب می شود.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

انتقاد لاوروف از تصمیم سازمان منع سلاح‌های شیمیایی در سوریه

وزیر امور خارجه روسیه گفت اینکه ریاست دو هیات حقیقت یاب سازمان منع گسترش سلاح‌های شیمیایی درخصوص حمله شیمیایی ادعا شده در استان ادلب سوریه در دست انگلیسی‌ها باشد یک "هم‌زمانی عجیب" است که مغایر با قوانین یک سازمان بین‌المللی محسوب می‌شود.

بخش سیاست تبیان
سلاح های شیمیایی

به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه اینترنتی راشاتودی، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در کنفرانس خبری مشترکی با همتای سنگالی‌اش گفت: باید اشاره کنم که یک همزمانی بسیار عجیب رخ داده است به طوری که در حال حاضر ریاست هر دو گروه هیات حقیقت یاب سازمان منع گسترش سلاح‌های شیمیایی درخصوص استفاده بالقوه از تسلیحات شیمیایی در سوریه به دست انگلیسی‌ها سپرده شده است.

وی افزود: این مساله مغایر با اصول یک سازمان بین‌المللی است؛ ساختاری که باید حداکثر تعادل را رعایت کند.

این جلسه پرسش و پاسخ پیش از دور جدید مذاکرات صلح سوریه در "آستانه" که برای اوایل مه سال جاری میلادی برنامه ریزی شده، صورت گرفت.

سازمان منع گسترش سلاح‌های شیمیایی یک سازمان بین‌المللی است که باید مطمئن شود کشورها به کنوانسیون تسلیحات شیمیایی پایبندند، استفاده از چنین سلاح‌هایی را منع می‌کنند و نابودی آنها را لازم می‌دانند.

لاوروف با اشاره به مصاحبه اخیر بوریس جانسون، وزیر امور خارجه انگلیس گفت: اتباع انگلیسی که ریاست این دو هیات حقیقت یاب را بر عهده دارند تاکنون هیچ چیزی به هیچ کسی نگفته‌اند در حالی که دانشمندان انگلیسی نمونه‌های گرفته شده از صحنه وقوع این رویداد را تجزیه و تحلیل کرده‌اند.

بوریس جانسون در این مصاحبه دمشق، روسیه و ایران را مقصر حمله به استان ادلب دانست.

لاوروف گفت: جانسون در مصاحبه خود اعلام کرده بود که دانشمندان انگلیسی نمونه‌های گرفته شده از محل این حمله را تجزیه و تحلیل کردند و نتیجه آن درخصوص استفاده از گاز سارین یا مشابه آن در این حمله مثبت بوده است.

وزیر امور خارجه روسیه بار دیگر خواستار یک تحقیقات بی طرف، بدون تعصب و شفاف در سوریه شد که باید از طرف سازمان منع گسترش سلاح‌های شیمیایی با کمک کارشناسان مستقل صورت گیرد.

سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه روز سه شنبه گفته بود، مسکو نسبت به تلاش‌های برخی کشورها که قصد دارند قضاوت‌های عجولانه خود را به سازمان منع گسترش سلاح‌های شیمیایی دیکته کنند، نگران است و خواستار تحقیقات فوری در این زمینه است.

وی افزود: یک گروه کارشناسی بین‌المللی باید به محل وقوع این رویداد و همچنین فرودگاه الشعیرات که ادعا می‌شود جنگنده‌های سوریه با سلاح‌های شیمیایی از آنجا به پرواز درآمده، ‌اعزام شوند. ما این روند را که در آن اسناد و مدارک از راه دور جمع آوری می‌شوند و هیچ هیات ناظری در محل وجود ندارد و ارزیابی‌ها با اهداف سیاسی خاصی صورت می‌گیرند که با ما به اشتراک گذاشته نشده‌اند، قبول نداریم.


منبع : ایسنا

این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .