تبیان، دستیار زندگی
عملیات والفجر مقدماتی
عملیات والفجر مقدماتی
عملیات والفجر مقدماتی
در حالی که عدم موفقیت در عملیات رمضان، دورنمای پیشروی در شرق بصره را دور از دسترس نشان می داد، پیروزی در عملیات محرم و تسلط بر زمین های تخت استان میسان، دستیابی به شهر العماره عراق – که به عنوان تهدید هم زمان علیه دو شهر بصره و بغداد محسوب می شد – را امکان پذیر کرده بود. به همین منظور و نیز از آن جایی که فرماندهان جنگ ناگزیر بودند در مقابل تجهیزات برتر عراق، زمین سخت را گزینش کرده و درگیری در وضعیت دشوار را به دشمن تحمل کنند، منطقه رملی غرب ارتفاعات میشداغ – حدفاصل فکه تا چزابه – برای انجام عملیات سرنوشت ساز والفجر انتخاب گردید.
عملیات والفجر ۲
عملیات والفجر ۲
عملیات والفجر ۲
دومین مرحله از عملیات، در نخستین ساعات بامداد ۱۴/۵/۶۲ با رمز مقدس‌«یاالله، یاالله، یاالله» آغاز می شود که با هجوم بی‌امان رزمندگان، ارتفاعات «گردمند» در فاصلة ۱۹‏کیلومتری مرز و۱۴ کیلومتری پادگان حاج عمران آزاد و به نام “حمزه سیدالشهدا” نامگذاری می‌شود. رزمندگان، از این ارتفاعات بر تنگه دربند در منطقة چومان مصطفی مسلط و مشرف ‏می‌شوند و با تسلط بر این ارتفاعات مهم، جادة رواندوز در یک قدمی سقوط قرار می‌گیرد.
عملیات مطلع الفجر
عملیات مطلع الفجر
عملیات مطلع الفجر
در پی عملیات پیروزمندانه ثامن الائمه (ع) و در نتیجه پی گیری استراتژی آزاد سازی مناطق اشغالی، مقرر شد علاوه بر عملیات های بزرگ (سلسله عملیات موسوم به كربلا) چند عملیات محدود در جبهه های میانی و شمالی انجام شود تا علاوه بر مشغول داشتن نیروهای دشمن در آن مناطق، از گسیل آن ها به سوی جبهه جنوب ممانعت به عمل آید.
عمليات مسلم بن عقيل
عمليات مسلم بن عقيل
عمليات مسلم بن عقيل
عملیات مسلم بن عقیل با رمز یا ابوالفضل العباس (ع) در محور سومار به صورت نیمه گسترده به فرماندهی مشترک انجام شد. اين عمليات با همكاري سپاه و ارتش و با رمز يا ابا الفضل العباس در تاريخ 9 مهرماه 1361 به اجرا در آمد . در مرحله نخست ، نيروهاي ايراني به خوبي پيش رفتند و در مرحله بعدي از سرعت پيشرويشان كاسته شد و عليرغم پا تك هاي سنگين دشمن ، سرانجام مواضع فتح شده تثبيت گرديد .
عملیات مرصاد
عملیات مرصاد
عملیات مرصاد
عملیات مرصاد روز 5/5/1367 با رمز «یا صاحب الزمان (عجل‌الله تعالی وجه الشریف) ادرکنی» برای مقابله با حرکت منافقین و بازپس‌گیری اشغال شده انجام گرفت.
عملیات کربلای 10
عملیات کربلای 10
عملیات کربلای 10
عملیات گسترده كربلای 10 در 25 فروردین سال 66 در جبهه شمالی ماووت و‌ با رمز یا صاحب‌‌الزمان (عج) آغاز شد و آزاد‌سازی 250 كیلومتر از خاك عراق و ارتفاعات نزدیك شهر ماووت از دستاوردهای عملیات كربلای 10 بود.
عملیات کربلای1
عملیات کربلای1
عملیات کربلای1
به دنبال عملیات غافلگیر کننده والفجر 8 و تصرف شهر استراتژیک فاو توسط رزمندگان اسلام و به هم خوردن توازن سیاسی – نظامی به نفع جمهوری اسلامی، رژیم عراق شیوه ای جدید برگزید و درصدد فعال شدن در جبهه زمینی و موضع تهاجمی برآمد و این استراتژی را بعد از اشغال مهران، به استراتژی دفاع متحرک نامگذاری کرد.
عملیات قدس5
عملیات قدس5
عملیات قدس5
این عملیات در تاریخ 16 مرداد سال 1364 با رمز ((یا علی ابن ابی طالب (ع) )) در جبهه جنوبی ( هورالهویزه ) با تلاش دلاور مردان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی آغاز شد که به آزاد سازی 30 کیلومتر مربع از خاک میهن و به غنیمت گرفتن مقدار زیادی از مهمات عراق انجامید.
عملیات قدس 4
عملیات قدس 4
عملیات قدس 4
عملیات قدس 4 عملیات قدس 4 اول مردادماه سال 1364 در دریاچه ام‌النعاج در منطقه عملیاتی هورالهویزه توسط نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیروهای مجاهد عراق انجام شد.
عملیات قدس 3
عملیات قدس 3
عملیات قدس 3
ین عملیات در تاریخ 19 تیر ماه سال 1364 در منطقه‌ي مرز سياه كه عراق آن را عين منصور مي‌ناميد، محور عمومي دهلران – طيب در غرب رودخانه‌ي ميمه آغاز شد
عمليات قدس 2
عمليات قدس 2
عمليات قدس 2
عمليات‌ «قدس‌2 » ده‌ روز پس‌ از انجام‌ عمليات‌ قدس‌1 در همان‌ منطقه‌ عملياتي‌ «هورالهويزه» به‌ اجرا گذاشته‌ شد.
عملیات قدس 1
عملیات قدس 1
عملیات قدس 1
ساعت‌21 و25 دقیقه‌ شامگاه ‌24 خرداد ماه‌1364 نیروهای‌ سپاه‌ پاسداران‌ انقلاب‌ اسلامی، عملیات‌ «قدس‌1» را با رمز «یا محمد رسول‌ الله(ص)» در منطقه‌ عملیاتی‌ «هورالهویزه» در شرق‌ رودخانه‌ «دجله» عراق، برای‌ انهدام‌ نیروها و بر هم‌ زدن‌ انسجام‌ ماشین‌ جنگی‌ ارتش‌ عراق، در منطقه‌ای‌ به‌ وسعت‌180 کیلومتر مربع‌ آغاز کردند.
عملیات قادر
عملیات قادر
عملیات قادر
عملیات قادر با رمز یا صاحب الزمان (عج) در محور سیدکان - چومان مصطفی به صورت گسترده در تاریخ ۲۴/۴/۱۳۶۴ به فرماندهی ارتش انجام شد
عملیات فتح المبین
عملیات فتح المبین
عملیات فتح المبین
ساعت 30 دقيقه بامداد دوم فروردين ماه 1361 يكصد گردان از سپاه و 35 گردان از ارتش ايران ، در غرب دزفول و شوش با رمز يا زهرا به قلب دشمن زدند . در مقابل 170 گردان از قواي رزمي عراق صف كشيده بودند . نيروهاي خودي در قالب چهار قرارگاه عملياتي سازماندهي شده و از چهار محور شوش ، رودخانه كرخه ، كوه ميشداغ در جاده اهواز – انديمشك و غرب دزفول حمله را شروع كردند .
عمليات نامنظم فتح 9
عمليات نامنظم فتح 9
عمليات نامنظم فتح 9
عمليات نامنظم فتح 9 در 18 مرداد سال 66 در منطقه عملياتي خرمال عراق انجام شد. عمليات فتح 9 با هدف اشراف بر راه شهرهاي حلبچه، سيد صادق و خرمال عراق در منطقه عملياتي خرمان عراق و در سال 66 انجام شده است.
 عمليات‌ فتح‌ 8
عمليات‌ فتح‌ 8
عمليات‌ فتح‌ 8
عملیات فتح 8 در تاریخ 28 تیر ماه 1366 در منطقه‌ شمالي‌ استان‌ موصل‌ عراق‌ - عقبه‌ محور شمالي‌ جبهه‌ دشمن‌ با هدف انهدام‌ اماكن‌ تاسيساتي‌ و پايگاه‌هاي‌ نظامي‌ دشمن‌ و حمايت‌ از معارضان‌ كرد عراق‌ انجام شد .
عملیات فتح 7
عملیات فتح 7
عملیات فتح 7
عمليات فتح ۷ در حلبچه و در هفتم تیر سال ۱۳۶۶ هجري شمسي توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامي با هدف انهدام‌ تأسيسات‌ نظامي‌-اقتصادي‌ مهم‌ دشمن صورت پذيرفت.
عمليات‌ فتح‌5
عمليات‌ فتح‌5
عمليات‌ فتح‌5
بیست و پنجم فروردین‌ماه 1366 هجری شمسی؛ عمليات‌ نامنظم‌ و گسترده‌ی عمليات‌ فتح ‌5 در منطقه‌ی‌ عملياتی‌ «چوارتا» و «ماووت» در شمال‌ استان‌ سليمانيه‌ی عراق‌ و هم‌زمان‌ با عمليات‌ «كربلای‌ 10» در غرب‌ ماووت‌ به‌ اجرا گذاشته‌ شد.