تبیان، دستیار زندگی
تعداد 465 هزار و 315 داوطلب گروه آزمایشی علوم تجربی در جلسه آزمون سراسری سال 95 حضور داشتند...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

نحوۀ پاسخگویی داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در آزمون سراسری سال  1395

تعداد 465 هزار و 315 داوطلب گروه آزمایشی علوم تجربی در جلسه آزمون سراسری سال 95 حضور داشتند


نحوۀ پاسخگویی داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در آزمون سراسری سال  1395

تعداد 465 هزار و 315 داوطلب گروه آزمایشی علوم تجربی در جلسه آزمون سراسری سال 95 حضور داشتند و به چهار درس عمومی و پنج درس اختصاصی پاسخ دادند؛ در این میان، تعدادی از داوطلبان توانسته اند درصدهای خوب و قابل قبولی کسب کنند و متأسفانه تعداد قابل توجهی از داوطلبان نیز درصد خوبی در بعضی از دروس کسب نکرده اند؛ داوطلبانی که بدون مطالعه دقیق و عمیق درس هایشان در این جلسه حضور یافت هاند. در جدول پیوست، آمار پاسخگویی کل داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی آزمون سراسری سال 1395 خدمت تان ارائه می شود؛ البته قبل از آن ، برای بهره برداری هرچه بیشتر شما از این آمار، توجه تان را به نکاتی چند جلب می کنیم.
هیچ درسی را رها نکنید
آیا می دانید که اگر یک داوطلب گروه آزمایشی علوم تجربی در آزمون سراسری گذشته فقط به یک سؤال ریاضی پاسخ صحیح می داد، و البته به هیچ یک از سؤال های این درس نیز پاسخ غلط نمی داد، از 221 هزار و 862 داوطلب ) 67 / 47 درصد داوطلبان ( درصد بهتری در این درس کسب می کرد؟ گاه از داوطلبان می شنویم که سؤال های این یا آن درس در آزمون سراسری دشوار بود و آن ها نتوانسته اند به آن درس ها پاسخگو باشند. بدون شک، در یک آزمون مهم ملی، باید تعدادی از سؤال ها دشوار باشد تا بتواند به درستی سطح علمی داوطلبان را بسنجد؛ اما آیا تمامی سؤال های یک درس دشوار هستند یا اینكه تعدادی از داوطلبان برخی از درس ها را رها می کنند و یا بدون دانش لازم به سؤال های همان درس پاسخ می دهند؟!
پس از همین امروز، بی علاقگی یا ضعف علمی را بهانه نسازید و با برنامه ریزی صحیح و منطقی، برای همۀ درس ها وقت بگذارید و مطمئن باشید که می توانید به حداقلی از سؤال های هر درس پاسخ صحیح بدهید و در آزمون سراسری نیز نتیجه بهتری کسب کنید.
دلیل اینکه تعداد قابل توجهی از داوطلبان نتوانسته اند حتی به یک سؤال درس ریاضی پاسخ صحیح بدهند و سؤال های این درس را رها می کنند، چیست؟ آیا این انتظار از داوطلبان، غیرمنطقی است كه از 30 سؤال این درس بتوانند حداقل به 4 یا 5 سؤال پاسخ صحیح بدهند؟ آمار ذکر شده در جدول های این گزارش، بیانگر آن است که اگر داوطلبی حتی به یک سؤال درسی که در آن ناتوان است و ضعف دارد پاسخ صحیح بدهد  )و به هیچ یک از سؤال های همان درس نیز پاسخ غلط ندهد(  از تعداد قابل توجهی از داوطلبان در همان درس، وضعیت بهتری خواهد داشت. اهمیت این امر زمانی مشخص می شود که بدانیم برای موفقیت در آزمون سراسری، باید به همه دروس توجه داشت و نمی توان تنها چند درس را مطالعه کرد و یک یا دو درس را رها نمود.

فقط به سؤال هایی که بلدید، پاسخ دهید
بیش از 47 درصد داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در آزمون سراسری گذشته در درس ریاضی، درصد منفی کسب کرده اند، و در سایر دروس هم کما بیش شاهد همین وضعیت هستیم؛ برای مثال، در آزمون سراسری سال گذشته 38 هزار و 723 داوطلب همین گروه آزمایشی در درس زبان و ادبیات فارسی، درصد منفی کسب کرده اند. آیا براستی این دسته از داوطلبان توانایی این را نداشته اند که به هیچ یک از سؤال های ادبیات، پاسخ صحیح بدهند؟!
واقعیت این است که تعداد قابل توجهی از همین داوطلبان به برخی از سؤال ها پاسخ صحیح داد هاند؛ اما چون به سؤال هایی که در آن ها کاملا مسلط نبوده اند نیز پاسخ داده اند، نمرۀ منفی کسب کرده اند؛ به عبارت دیگر، تعداد قابل توجه پاسخ های غلط آن ها موجب شده است که تأثیر پاسخ های صحیح آن ها نیز از بین برود.
می خواهیم بگوییم که آزمون سراسری، محل آزمون و خطا نیست و نباید به سؤال های آن به طور سرسری پاسخ داد یا به امید شانس و اقبال، گزینه ها را بدون دانش و دقت لازم انتخاب کرد؛ پس اگر این روزها در درسی آمادگی ندارید، باید در همین زمان باقی مانده، به مطالعه مبحث یا مباحثی از آن درس بپردازید تا بتوانید حداقل به چند سؤال معدود در همان درس پاسخ دهید؛ زیرا کسب نمره منفی، بسیار بدتر از به دست آوردن درصد صفر است.
توجه داشته باشید که کنکور، یک مسابقه است و قرار نیست كه شما به همه سؤال های آن، پاسخ صحیح بدهید؛ بلکه لازم است كه در مقایسه با سایر داوطلبان، وضعیت بهتری داشته باشید، و این امر بدون دقت و هوشمندی در پاسخگویی به سؤال ها به دست نخواهد آمد.
یادآوری این نکته نیز مهم است که میانگین ذکر شده در هر سال یکسان نیست؛ برای مثال، در سال 92 ، هیچ یک از داوطلبان، در درس های زیس تشناسی و زبان و ادبیات فارسی، به 100 درصد سؤال ها پاسخ صحیح نداده اند؛ اما در سال 93 ، دو پذیرفته شده در زیست شناسی و پنج نفر در زبان و ادبیات فارسی به 100 درصد سؤال ها، پاسخ صحیح داده اند. همچنین در سال 94 ، دو نفر در درس زبان و ادبیات فارسی به 100 درصد سؤال ها پاسخ صحیح داده اند و هیچ داوطلبی به 90 درصد سؤال های زیست شناسی نیز پاسخ صحیح نداده است، و سال 95 ، نهُ داوطلب در درس ادبیات به 100 درصد سؤال ها پاسخ صحیح داده اند و هیچ یک از داوطلبان به 100 درصد سؤال های زیست شناسی پاسخ صحیح نداده اند.
همچنین در سال 94 ، یک داوطلب به 100 درصد سؤال های زمین شناسی پاسخ صحیح داده است؛ در حالی که در سال های 92 ، 93 و 95 هیچ یک از داوطلبان به 100 درصد سؤال های زمین شناسی پاسخ صحیح ندادند؛ در ضمن، سوابق تحصیلی یک داوطلب نیز احتساب می شود  25 درصد سوابق تحصیلی داوطلب در آزمون کتبی نهایی سال سوم متوسطه و 5 درصد آزمون کتبی نهایی پیش دانشگاهی به صورت تأثیر مثبت محاسبه می شود؛ یعنی، امکان دارد كه داوطلبی در آزمون سراسری، درصدهای مطلوبی کسب نکرده، اما سوابق تحصیلی خوبی داشته باشد، و سوابق تحصیلی برای او تأثیر مثبت داشته و باعث افزایش نمره كل نهایی وی شده و در پذیرش نهایی او مؤثر واقع شود.
در نهایت، نباید تصور کرد كه یک داوطلب با نمره های منفی یا بسیار پایین در درس های مختلف، می تواند در رشته های با آزمون دوره روزانه پذیرفته شود. اگر داوطلبانی را می شناسید که حتی در رشته های روزانه با نمره منفی پذیرفته شده اند، دلیلش آن است که این افراد به احتمال قوی در سایر درس ها نمره خوبی کسب کرده اند؛ برای مثال، امکان دارد كه داوطلبی در درس ریاضی نمره منفی گرفته باشد، اما در درس زیست شناسی، شیمی و دروس عمومی، درصد بالایی به دست آورده باشد؛ ضمن اینکه داوطلبانی که در آزمون سراسری نمره منفی می آورند، در رشته محل هایی که مطلوب اکثر داوطلبان هستند، پذیرفته نخواهند شد، البته باید توجه نمود كه نمرات خام تك تك دروس تمامی دوطلبان، تراز می شود و از نمره تراز، نمرات كل نهایی ساخته می شود.



نحوۀ پاسخگویی داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در آزمون سراسری سال  1395

نحوۀ پاسخگویی داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در آزمون سراسری سال  1395
نحوۀ پاسخگویی داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در آزمون سراسری سال  1395

نفرات برتر کنکور چه درصدهایی می آورند؟
« اگر زیست شناسی را خوب بزنید، قبولی شما در آزمون سراسری تضمین شده است. » ،» اهمیت عربی از همۀ درس های عمومی بیشتر است؛ چون بچه ها به سؤال های این درس خوب پاسخ نمی دهند. »
شبیه جملات فوق را دربارۀ هر درسی از سوی برخی از مؤسسه های آموزشی یا مدرسان کنکور می شنویم؛ افرادی که مدعی هستند اگر در یک درس یا تعدادی از دروس، درصد خوبی کسب کنید، رتبه خوبی در آزمون سراسری به دست می آورید؛ اما درصد رتبه های برتر آزمون سراسری بیانگر چیز دیگری است.  می بینید که میانگین داوطلبان برتر، در همۀ دروس آزمون سراسری به طور نسبی یکسان است؛ به عبارت دیگر، داوطلبان برتر برای موفقیت و کسب درصد خوب در همۀ دروس تلاش می کنند.
در جدول زیر، میانگین درصد نمرات خام 1000 نفر اول کشوری گروه آزمایشی علوم تجربی در تمامی دروس آزمون سراسری سال 1395 ارائه شده است.  همچنین در هر درس، بهترین درصد و بدترین درصد در بین 1000 نفر اول آمده است.  توجه داشته باشید که این آمار صرفا برای آزمون سراسری سال 1395 است و میانگین ذکر شده در هر سال تغییر می کند.

نحوۀ پاسخگویی داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در آزمون سراسری سال  1395


مرکز یادگیری سایت تبیان