تبیان، دستیار زندگی
رمانی تازه از اورهان پاموک با عنوان «زنی با موهای قرمز» در ایران ترجمه و منتشر شد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

«زنی با موهای قرمز» در کتابفروشی ها

رمانی تازه از اورهان پاموک با عنوان «زنی با موهای قرمز» در ایران ترجمه و منتشر شد.

بخش ادبیات تبیان
«زنی با موهای قرمز» در کتابفروشی ها

«زنی با موهای قرمز» تازه ترین رمان اورهان پاموک، نویسنده ی نامدار ترک و برنده  جایزه ی نوبل ادبیات، که مژده الفت ترجمه آن را انجام داده است.

جِم پسری جوان و سودایی است که دست تقدیر او را به روستایی در اطراف استانبول می کشاند. او آنجا درگیر ماجرایی عاشقانه می شود که زندگی اش را برای همیشه تغییر می دهد. هم زمان داستان های جذاب دیگری هم روایت می شوند: بار دیگر، رستم و سهراب شاهنامه ی فردوسی به نبرد هم می روند و اودیپ پدرش را می کُشد.

پاموک در این رمانِ جسورانه و خلاقانه اش افسانه ها و اسطوره ها را با واقعیت پیوند می زند و ماجرایی تودرتو و جذاب با پایانی غافل گیرکننده و فراموش ناشدنی می آفریند.

اورهان پاموک به عنوان یکی از مطرح ترین رمان نویسان ترکیه، است و نوبل ادبیات را در سال 2006 به خود اختصاص داد. پاموک در سال 2003 جایزه «ایمپک دوبلین» را نیز دریافت کرد. آثار این نویسنده تاکنون بیش از 11 میلیون جلد در سرتاسر جهان فروش داشته  است. پاموک در این رمانش نیز به سراغ هنر و ادبیات کهن ایران رفته است.

در بخش هایی از این رمان می خوانیم:

«وقتی صاحب خانه  مسن و دنیادیده متوجه شد مدتی است تقویم را نگاه می کنم آمد کنارم. از او پرسیدم این نقاشی چیست. گفت صحنه ای از شاهنامه است که در آن رستم پس از کشتن سهراب او را در آغوش گرفته. در نگاهش غروری بود که می گفت «چه طور نمی دانید؟» فکر کردم ایرانی ها مثل ما ترک ها نیستند که به خاطر گرایش به غرب شاعران و افسانه های قدیمی شان را فراموش کرده باشند. به خصوص شاعرانشان را فراموش نمی کنند. صاحب خانه با غرور بیشتری گفت: «اگر برایتان جالب است فردا شما را ببرند کاخ گلستان. این نقاشی هم از آن جاست. نسخه های دست نویس مصور و کتاب های قدیمی زیادی آن جا هست.» در آخرین عصر اقامتم در تهران مراد مرا به کاخ گلستان برد. باغی بزرگ و کاخی کوچک در بین درختان دیدم که مرا به یاد کاخ ایهلامور که نزدیک داروخانه  پدرم بود انداخت.

«زنی با موهای قرمز» در 260 صفحه و تیراژ 1000 نسخه و توسط نشر نون منتشر شده است.


منبع: مهر