تبیان، دستیار زندگی
هدف دانش آموزان در پژوهش حاضر بررسی مفهوم ولایت از نگاه ژرف بود....
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : مهدی رحمانی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

ولایت از نگاهی ژرف

ولایت از نگاهی ژرف

یازدهمین دوره از پروژه های دانش آموزی تبیان نیز با یاری خداوند و حضور پر شور شما دوستان و علاقمندان به پایان رسید اما کار ما هنوز تمام نشده است! این دوره نیز همچون سال های گذشته دوستان بسیاری با ثبت طرح ها و ایده های خلاقانه خود در منوی "پیشنهاد موضوع" ما را در ارتقای تنوع پروژه ها یاری نموده اند. هم چون گذشته بر آن شدیم تا با گردآوری این ایده های جالب، علاوه بر قدر دانی از این دوستان نوآور، زمینه ای را برای ایده پروری سایر پژوهشگران علاقمند فراهم آوریم. فراموش نکنید که ما همیشه منتظر طرح های جدید شما عزیزان هستیم.

نام ایده: ولایت از نگاهی ژرف
نام ارائه دهنده/دهندگان: حنانه محمدی، زینب هاشم لو
 زمینه و نوع پروژه: علوم انسانی و اسلامی
درجه سختی: متوسط
نام مدرسه: آیین روشن نور

چکیده

هدف دانش آموزان در پژوهش حاضر بررسی مفهوم ولایت از نگاه ژرف بود.

مقدمه

ولایت یکی از ارکان اصلی و آموزه های اساسی دین مبین اسلام و به تعبیر دقیق تر، اصلی ترین و اساسی ترین آموزه آن است. علاوه بر آیاتی که محوریت این موضوع را بیان می کند روایات متعددی وارد شده که اسلام را بر پنج پایه استوار دانسته و از میان آن ها ولایت را مهم ترین رکن برشمرده است؛ از جمله در حدیثی از امام محمد باقر علیه السلام چنین نقل شده است: بنی الاسلام علی خمس علی الصلوه و الزکوه و الحج و الولایه و لم یناد بشی ء کما نودی بالولایه؛

برخی افراد ممکن است با اطلاعات کمی که درباره قرآن و احادیث دارند، فکر کنند که در قران کریم اسامی امامان به صورت علنی آمده است و به دنبال اثبات حقانیت راهی که انتخاب کرده اند نروند. به همین منظور دانش آموزان در پژوهش حاضر در پی پاسخگویی به سوالات زیر بودند.

1. ولایت در اصل به چه معنی است؟
2. ولایت در قران به چه صورت مطرح شده است؟
3. ولایت در احادیث چگونه اثبات می شود؟
4. غدیر و تحکیم ولایت ائمه پس از پیغمبر و اثبات حقانیت آن.
ولایت از نگاهی ژرف


داشتن اطلاعات کافی و کامل قرانی و حدیث محور، در رابطه با موضوع ولایت امامان، امری بسیار ضروری و مهم برای هم فرد مسلمان می باشد. اینکه هر فرد بتواند با دلایل صحیح و محکم راه خود را اثبات کند.

دانش آموزان مطالب مورد نیاز خود را از طریق کتاب ها و سایت های مرتبط با موضوع ولایت به کسب اطلاعات مورد نیاز پرداختند. آن ها با مراجعه به قرآن کریم و کتاب های معتبر احادیث، هم چنین سوال و پرسش از اساتید معلمان و در حد امکان روحانیون، به سوالات پژوهش پاسخ دادند. آن ها جهت پاسخگویی به سوالات موضوع ولایت را در دو منظر، یعنی قرآن و احادیث معتبر مورد بررسی قرار دادند. هم چنین یک نظرسنجی طراحی کرده و بین دانش آموزان توزیع کردند. روش پژوهش دانش آموزان علاوه بر مطالعات کتابخانه ای و مطالعات میدانی از نوع پژوهش های پیمایشی بود و داده های مورد نیاز به وسیله نظرسنجی گرداوری شد.
 
مهارت های کسب شده
1. چگونگی تفکر طراحی
2. چگونی پژوهش و استخراج مطالب
3. آشنایی با استاندارهای طراحی و نحوه ارائه ایده در گام های اولیه و نهایی
4. آشنایی با روش های ایده یابی
5. آشنایی با نگارش مقاله
6. آشنایی با روابط دین و علم

بخش پروژه های دانش آموزی سایت تبیان
تهیه:مهدی رحمانی، تنظیم:نیلوفر یاقوتی