تبیان، دستیار زندگی
هدف دانش آموزان از پژوهش حاضر ساخت دستکشی جهت ردیابی و یا پیدا کردن فلزات مثلا در فرودگاه ها بود....
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : مهدی رحمانی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

سرعتگیر متحرک

سرعتگیر متحرک

یازدهمین دوره از پروژه های دانش آموزی تبیان نیز با یاری خداوند و حضور پر شور شما دوستان و علاقمندان به پایان رسید اما کار ما هنوز تمام نشده است! این دوره نیز همچون سال های گذشته دوستان بسیاری با ثبت طرح ها و ایده های خلاقانه خود در منوی "پیشنهاد موضوع" ما را در ارتقای تنوع پروژه ها یاری نموده اند. هم چون گذشته بر آن شدیم تا با گردآوری این ایده های جالب، علاوه بر قدر دانی از این دوستان نوآور، زمینه ای را برای ایده پروری سایر پژوهشگران علاقمند فراهم آوریم. فراموش نکنید که ما همیشه منتظر طرح های جدید شما عزیزان هستیم.


نام ایده: سرعتگیر متحرک
نام ارائه دهنده/دهندگان: آنیا بهبودی - شادان گل احمدی
 زمینه و نوع پروژه: فیزیک
درجه سختی: دشوار
نام مدرسه: روشنگران

چکیده

هدف دانش آموزان از پژوهش حاضر ساخت دستکشی جهت ردیابی و یا پیدا کردن فلزات مثلا در فرودگاه ها بود.

مقدمه

امروز تمام وسایل نقلیه امدادی در حرکت های خود نیاز به افزایش سرعت و حرکت راحت نیاز به شرایط ویژه ای دارند در راستای این طرح ایجاد خطوط B.R.T بی نتیجه نبوده است.

امروزه در دنیای تکنولوژی بهتر است برای کمک به وسایل نقلیه امدادی شرایط خوب فراهم کرده که هم باعث سرعت می شود و هم باعث کمک به این وسایل می شود هم کمک به رساندن امدادی به موقع می شود.

در جهانی که تکنولوژی با این سرعت در حال پیشرفت است بشر می تواند موفقیت های بسیاری را به دست آورد. تکنولوژی مفهومی است که امروزه جز پر کاربرد ترین واژه ها در زندگی روز مره بشر معاصر می باشد. اما به راستی تکنولوژی چیست؟ چگونه پدید می آید؟ بشر آن را ساخته یا از اول وجود داشته؟ مبتنی به چه تفکری است؟ آیا دارای اثراتی بر ذهن و زندگی فرد و جوامع است؟ آیا تمام جوامع قادر به تولید انرژی هستند؟ آیا جامعه ای که ما داریم قبل از ورود تکنولوژی است؟ هدف دانش آموزان از انجام این پروژه ساخت سرعت گیر برای کمک به امداد رسانی سریع بود. می توان دستگاهی بر روی سرعت گیر پیاده کرد که هم زمان: صدای آژیر نیروهای امدادی به شکل خودکار از فاصله 100 متر فرآیندی ایجاد کند که سرعت گیر به داخل صفحه خود رفته و راه را برای خودروی امدادی باز کند.

سرعتگیر متحرک

این فرآیند نیازمند وجود چند نوع متفاوت از پردازنده ها و دستگاهی متفاوت می باشد.

پیشنهاد اول: می توان دستگاهی بالابرنده در سطح زمین کار گذاشت که زمانی که گیرنده صدا به دستگاه فرمان می دهد دستگاه به سمت پایین حرکت کرده و به واسطه قرقره و دستگاهی دیگر صفحه ای فلزی را جایگزین کند. پس از دورشدن صدای آژیر دستگاه شرایط را به حالت اولیه بازگرداند.

پیشنهاد دوم: می توان دستگاهی گیرنده کار گذاشت که به دستگاهی چرخانده در سطح زمین فرمان دهد که زمانی که صدای آژیر را حس می کند شروع به چرخاندن صفحه ای کند که یک طرف آن پنل سرعت گیر و طرف دیگر صفحه ای فلزی صاف هم سطح آسفالت داشته باشد.

پیشنهاد سوم: برای کم شدن هزینه می توان طرف راست و چپ سرعت گیر لولا وصل کرد البته بالای خیابان وقتی سرعت گیر بالاست تخته هایی که به لولا وصل است بالا هستند و وقتی مدار گیرنده صدا، صدای آژیر را دریافت می کند و سرعت گیر به پایین می رود همزمان به کمک لولا ها تخته ها به پایین آمده و هم سطح آسفالت شده که بعد از قطع صدا سرعت گیر به بالا آمده و همین ظور همزمان با سرعت گیر تخته ها هم به کمک لولا و سرعتگیر بالا آمده و به شکل اولیه در می آید.
 
وسایل مورد نیاز:
1. گیرنده صدای آژیر
2. بالابر
3. جلوبرنده
4. صفحه آهنی
5. پنل پلاستیکی سبک و گرد
6. وسیله ای برای چرخاندن 180 درجه

مهارت های کسب شده
1. چگونگی تفکر طراحی
2. چگونی پژوهش و استخراج مطالب
3. آشنایی با استاندارهای طراحی و نحوه ارائه ایده در گام های اولیه و نهایی
4. آشنایی با روش های ایده یابی
5. آشنایی با نگارش مقاله
6. آشنایی با انواع سرعتگیرها
بخش پروژه های دانش آموزی سایت تبیان
تهیه: مهدی رحمانی، تنظیم: نیلوفر یاقوتی