تبیان، دستیار زندگی
مصطفی محدثی خراسانی در نشست کارگاهی شعر سپیدگفت:اگر کسی تنها بنشیند و کتاب بخواند، او را به جامعیتی که لازمه شخصیت شاعر است نمی رساند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

جوانان در برابر وسوسه انتشار زودهنگام کتاب مقاومت کنند

مصطفی محدثی خراسانی در نشست کارگاهی شعر سپیدگفت:اگر کسی تنها بنشیند و کتاب بخواند، او را به جامعیتی که لازمه شخصیت شاعر است نمی رساند.

بخش ادبیات تبیان

محدثی خراسانی

مصطفی محدثی خراسانی در نشست کارگاهی شعر سپید درباره فواید انجمن های ادبی و بهره گرفتن از محضر بزرگان گفت: مسیر شعر، صرفا کسب اطلاعات نیست بلکه نوعی سیر و سلوک است که در انجمن های ادبی و نشست و برخاست با شاعران حاصل می شود. اینکه کسی تنها بنشیند و کتاب بخواند، او را به جامعیتی که لازمه شخصیت شاعر است نمی رساند.

محدثی خراسانی تاکید کرد: شاعر، چند غزل نیست بلکه یک مجموعه فرهنگی است. ما از گذشته سنت استاد و شاگردی را داشته ایم و این در محضر بزرگان رشد یافتن است که می تواند یک نفر را علاوه بر سواد علمی، دارای منش شاعرانه کند که این منش شاعرانه و یاد گرفتن فضائل اخلاقی بسیار مهم است.

این شاعر درباره عجله برخی شاعران جوان برای انتشار زودهنگام کتاب نیز توضیح داد: توصیه من این است که در مقابل وسوسه انتشار کتاب مقاومت کنید. تا زمانی که استادان شما توصیه نکرده اند دست به این کار نزنید و بدانید وقت برای این کار زیاد است. یادم می آید استاد ذبیح الله صاحب کار در ۷۲ سالگی هم می گفت هنوز برای انتشار اولین کتابم زود است، تا اینکه دیگران اصرار کردند و آثار ایشان را منتشر کردند.

وی با اشاره به اینکه لازم است هر شاعری خودش باشد، افزود: اگر می خواهیم کلمات، اصطلاحات و مضامین تازه ای در شعر داشته باشیم، لازم است هرکس خودش باشد. اگر بخواهیم به تقلید از گذشتگان رو بیاوریم، جز اینکه در دام تکرار بیفتیم حاصلی ندارد؛ زیرا آن ها حرف های خودشان را زده و دیگران شنیده اند، حالا منتظرند تجربه های فرد جدیدی را بشنوند. اگر هم می خواهیم سبک گذشتگان را ادامه دهیم، لازم است چیزی به آن بیفزاییم نه اینکه فقط دوباره با کمی تغییر آن ها را منتشر کنیم و گمان کنیم کار برزگی کرده ایم.

محدثی خراسانی با خواندن بیت «یک قصه بیش نیست غم عشق وین عجب/ کز هرکسی که می شنوم نامکرر است» افزود: حتی اگر قرار است از مضمون هایی که قبلا تکرار شده اند بگوییم هیچ اشکالی ندارد، اما آن ها را باید با درک و شناخت خودمان مطرح کنیم نه اینکه از زاویه دید یک شخص دیگر ما هم جهان را همان طور ببینیم و برای دیگران تعریف کنیم.

این شاعر درباره چگونگی شاعر شدن خودش هم توضیح داد: شعر در خانواده ما موروثی است. پدرم هم شاعر بود. من از ۱۵ ٓ ۱۴ سالگی شعر می نوشتم ولی شروع جدی تر نگاه کردن من به مقوله شعر و شاعری، هم زمان با پیروزی انقلاب اسلامی بود.



منبع: مهر

این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .