تبیان، دستیار زندگی
تشییع پیکر حمید سبزواری
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

بدرقه پدر شعر انقلاب

پیکر استاد حمید سبزواری، با حضور جمعی از مسئولان، اهالی شعر و ادب و علاقه مندان وی در حوزه هنری تشییع شد.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در مراسم تشییع پیکر استاد سبزواری، اشعار وی را منطبق و سازگار با سیر انقلاب دانست.

فرآوری: راحله خلیلی - بخش ادبیات تبیان
تشییع سبزواری

مراسم تشییع پیکر حمید سبزواری شاعر انقلاب اسلامی صبح امروز با حضور چهره هایی چون حجت الاسلام محمدی گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری،  حجت الاسلام سید مهدی خاموشی رئیس شازمان تبلیغات اسلامی، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، عبدالعلی علی عسگری رئیس سازمان صدا و سیما، اهل قلم و علاقه مندان وی در حوزه هنری برگزار شد.

سبزواری، بهترین سروده هایش را تقدیم نظام کرد

در این مراسم رئیس دفتر رهبر انقلاب پس از قرائت پیام ایشان به مناسبت درگذشت حمید سبزواری، در سخنانی عنوان داشت: این پیام حاوی نکات صریحی در وصف شاعری است که عمر خود را در طول 75 سال گذشته صرف سرودن شعر کرده است و آنگاه که ندای امام امت را شنید، شعرش را در جهت خیزش او و انقلاب اسلامی قرار داد و بهترین سروده هایش را تقدیم نظام کرد تا با تاریخ انقلاب همراه و هنگام شود.

وی ادامه داد: سروده های مرحوم سبزواری از کودکی و نوجوانی بسیاری از ما در ذهن هایمان نشسته است. سروده هایی چون «خمینی ای امام» یا «ای مجاهد ای شهید مطهر».

رئیس دفتر رهبر انقلاب همچنین گفت: شعر اثری ماندگار دارد تا جایی که گاه یک بیت از آن کار 100 سخنرانی را می کند. بزرگان دین ما هم همواره قدردان چنین اشعاری بوده اند. بدون شک امام (ره) و رهبری معظم انقلاب، قدر ایشان را می دانند و آقای سبزواری نیز به پاس تلاش هایشان در ماه رمضان به دیدار خداوند رفتند.

بدرقه پدر شعر انقلاب

اشعار استاد سبزواری با انقلاب سازگار بود

سید مهدی خاموشی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در حاشیه مراسم تشییع پیكر مرحوم حمید سبزواری شاعر سرودها و ترانه های ماندگار انقلاب، با بیان اینكه مرحوم سبزواری مسلمانی مطیع و انقلابی بود، اظهار كرد: توفیق داشتم جزو گروه سرود «خمینی ای امام» و «برخیزید ای شهیدان راه خدا» در دوران انقلاب بودم. مرحوم سبزواری به همراه برخی دوستان دیگر به مدرسه می آمدند و اجرای این سرود را تمرین می دادند. ایشان تذكر می داد كه هنگام اجرا با وضو باشید، چرا كه انقلاب اسلامی، مقدس است.

وی ادامه داد: سبزواری سبك زندگی با مسئولیت، با ایمان و در خط انقلاب و امام (ره) را به جامعه نشان داد و در روند شعری خود، این ویژگی را به دیگران منتقل كرد و اشعار ایشان با سیر انقلاب اسلامی كاملا منطبق و سازگار است.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی هچنین با اشاره به اینكه پرداختن به سرود به عنوان یكی از وظایف این سازمان تعریف شده است، عنوان كرد: بخش موسیقایی را در سال های اخیر به این سمت و سو بیشتر سوق داده ایم كه حماسی بسرایند و خاطرات سرودهای انقلاب را زنده نگه دارند و همچنین در مقطع كنونی متناسب با زمان و وقایع روز هم سرود بسرایند و بسازند.

خاموشی تصریح كرد: با آثار شعری مطرح گذشته فاصله زیادی داریم و امیدواریم شعرای كشور كمك كنند و در مسئله بیداری اسلامی و مسائلی كه انقلاب اسلامی با آن درگیر است آثار بیشتر و ماندگارتری تولید شود.

شعر استاد، شناسنامه زمان انقلاب است

علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در سخنانی ضمن تسلیت درگذشت سبزواری عنوان کرد: در روزهای ابتدایی انقلاب اسلامی این افتخار را داشتم که در سازمان صدا و سیما در خدمت ایشان باشم و در شورای شعر سازمان بود که ایشان را برای اولین بار دیدم. امروز هم با شناختی که در 37 سال گذشته از ایشان پیدا کرده ایم، او را چهره ای مخلص و فداکار و با انقلاب و نیز آگاهی بخش و بابصیرت می دانیم. کسی که قلب او برای انقلاب می تپید و در طول بیش از 70 سال گذشته، در راه آرمان های اسلام شعر سرود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: شعرهای سبزواری حماسه ماندگاری بود که برای تحلیل احساسات ملت علیه استکبار و نیز در دوران دفاع مقدس نقش موثری را ایفا کرد و بر عمق جان مردم نشست. شعر او را باید شناسنامه زمان انقلاب بدانیم؛ شعری که تمام حوادث انقلاب در آن دیده می شود.

سبزواری را با عناصری همچون انقلابی بودن، وفاداری و هوشمندی می شناسیم

محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری نیز در سخنان كوتاهی با بیان اینكه پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب اسلامی در معرفی استاد سبزواری بسیار دقیق بوده است، عنوان كرد: تمام صفات و عناصر شخصیتی ایشان در این پیام وجود دارد. به ویژه عنصر انقلابی بودن، وفاداری، هوشمندی و موقع شناسی كه حضرت آقا به آن ها اشاره كردند و ما هم آقای سبزواری را با همین ها می شناسیم.

برگزاری مراسم ترحیم استاد سبزواری

شایان ذکر است مراسم ترحیم حمید سبزواری «پدر شعر انقلاب» روز شنبه 29 خرداد در مسجد قبا برگزار خواهد شد.بر اساس این گزارش مجلس ختم شاعر فقید انقلاب 29 خرداد از ساعت 18 الی 19:30 دقیقه در مسجد قبا برگزار می شود تا یاد و خاطره این شاعر نامدار انقلاب گرامی  داشته شود.

مسجد قبا در تهران، خیابان شریعتی، خیابان قبا قرار دارد. حمید سبزواری «پدر شعر انقلاب» سحرگاه روز شنبه 212 خرداد در سن 91 سالگی دار فانی را وداع گفت.


منابع:
فارس
مهر