تبیان، دستیار زندگی
چند روز دیگر، امتحانات نهایی به پایان می رسد و داوطلبان آزمون سراسری حدود 50 روز تا آزمون سراسری زمان دارند. به همین دلیل، امسال خاص تر از سال های دیگر است. این فرصت ...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

خرداد ماه چه کنیم؟

کنکور

چند روز دیگر، امتحانات نهایی به پایان می رسد و داوطلبان آزمون سراسری حدود 50 روز تا آزمون سراسری زمان دارند. به همین دلیل، امسال خاص تر از سال های دیگر است. این فرصت موجود می تواند برای برخی داوطلبان، زمانی طلایی و بسیار مفید، و برای عده ای دیگر عامل فراموش کردن مباحث درسی و کمتر شدن آمادگی شان باشد. از همین رو، باید یک برنامه ی دقیق و منظم برای زمان باقی مانده وجود داشته باشد. نکات زیر به همین منظور خدمتتان ارائه می گردد.

فریب نخورید

با توجه به اینکه بین پایان امتحانات تا برگزاری آزمون سراسری فاصله ی قابل توجهی وجود دارد، بسیاری از افراد سودجو برای بهره برداری از این دوران دندان تیز کرده اند و با تبلیغ هایی فریبنده، اما تو خالی، می خواهند زمان و هزینه داوطلبان را به غنیمت بگیرند.
در واقع این روزها موسسات به ظاهر علمی و آموزشی و برخی از مدرسانی که با تبلیغات، مشهور شده اند، به سراغ دو گروه از داوطلبان می روند: یک دسته افرادی که تاکنون کوتاهی کرده اند و اکنون می خواهند که یک شبه ره صد ساله را بپیمایند، و گروهی دیگر داوطلبانی که کوشا و درس خوان بوده اند، اما می خواهند صد در صد مطمئن شوند که در رشته و دانشگاه مورد نظرشان پذیرفته خواهند شد.

اکنون نوبت تبلیغات آنهاست که بگویند به کمک جزوات، سی دی ها یا مدرسان ما، به صد در صد سوال های آزمون سراسری فلان یا بهمان درس پاسخ خواهید داد، حتی گاهی اوقات می شنویم که مدرسی می گوید طراح سوال های کنکور است یا یکی از آشنایانش یکی از طراحان است، و بدین وسیله اعتماد داوطلبان را جلب می کند. باور کنید که این افراد تنها باد می کارند و در مقابل، چمدان هایی پر از پول را درو می کنند.

هیچ یک از داوطلبان موفق، به یاری این موسسات یا مدرسان به جایی نرسیده اند. آن ها با کوشش و سعی خودشان موفق شده اند، و اگر هم از کتاب کمک آموزشی موسسه ای بهره برده یا از مدرسی یاری گرفته اند، این یاوران در طول زمان و به تدریج موثر واقع شده اند و به هیچ وجه دوپینگ کردن، و در یک برهه زمانی در تیرباران همایش های رنگ به رنگ و مدرسانی با هزینه های نجومی قرار گرفتند، عامل موفقیت نخواهد بود.

این مسئله شامل همایش ها نیز می شود. البته ما با همایش و جمع بندی مخالف نیستیم اما اینکه شما در چه همایشی شرکت کنید بسیار مهم است. آیا سطح همایش با دانش شما همخوانی دارد؟

آیا مدرس مربوط قصدش جمع بندی و یادآوری یک مجموعه از نکات مهم است یا می خواهد با چند فرمول، شما را قانع کند که تمام تست های کنکور را می توان با راهکارهای وی جواب داد؟ (کافی است به یک متخصص درس مورد نظر همان فرمول ها را بدهید تا به شما نشان دهد که چقدر استثنا وجود دارد و تعداد قابل توجهی از تست ها با همین فرمول ها قابل حل نیستند، و تازه حفظ کردن ده ها فرمول در روزهای آخر، بدون اینکه مطلب را درک کنید و استفاده از آن ها در سر جلسه آزمون، امکان پذیر نیست.)

حتی در همایش های خوب و مفید هم شما باید با آمادگی روحی کامل شرکت کنید تا از آن ها بهره ببرید. زیرا گاه در یک همایش، داوطلبی سوالی می کند یا مدرس نکته ای را می گوید که شما اصلاً از آن اطلاعی ندارید. این مسئله نباید باعث شود که روحیه ی تان را از دست بدهید و فکر کنید که خیلی عقب هستید، بلکه باید بپذیرید که قرار نیست به صد در صد سوال های یک درس پاسخ صحیح دهید و همه ی نکات یک درس را بلد باشید. شما در همایش شرکت کرده اید تا آنچه می دانید، در ذهنتان نهادینه شود و بتوانید به سوال های تستی آن مباحث پاسخ دهید. نه اینکه همه چیز و همه ی نکات را فرا بگیرید.

دانش آموزی می گفت در همایش یکی از مدرسان معروف، تست های بسیار سختی ارائه می شد که دانش آموزان کلاس های درسی همان مدرس، قادر به پاسخ گویی آن ها بودند و وی پس از هر پاسخگویی، از حاضران می خواست که به تشویق فرد پاسخگو بپردازند و در نهایت، پس از پایان همایش به جز از دست دادن زمان، و هزینه ی خود با کوله باری از یأس و ناامیدی به خانه برگشتم.
جمع بندی مطالب درسی زمانی را برای مطالعه دروس پایه بگذارید، اما دیگر باید به فکر جمع کردن کتاب ها باشید. اگر مبحثی از دروس پایه را تاکنون نخوانده اید یا باوجود مطالعه ی مکرر، در آن، ضعف جدی دارید، خوب است که آن مبحث را کنار بگذارید و به مباحثی بپردازید که می دانید با توجه به زمان موجود، می توانید در آن ها تسلط لازم را کسب کنید.

کنکور

یکی از بزرگ ترین اشتباهات داوطلبان در این دوران، این است که می خواهند همه ی عقب ماندگی های خود را در این فرصت کوتاه، جبران کنند، در نتیجه فقط درس می خوانند و زمان لازم را برای تست زدن و نهادینه شدن یک مطلب در ذهن خود را اختصاص نمی دهند.
مطمئن باشید که برای قبولی در یک رشته و دانشگاه خوب، لازم نیست که همه ی مباحث درسی را بلد باشید و به همه سوال ها پاسخ دهید، بلکه باید نسبت به سایر داوطلبان وضعیف بهتری داشته باشید، و این اماکن پذیر نیست مگر اینکه روزهای باقی مانده تا آزمون سراسری را با برنامه پیش بروید، یعنی نقاط قوت خود را با تست زدن و مرور به موقع مطالب حفظ کنید.

آنچه تاکنون نخوانده اید کنار بگذارید، و در مباحثی که کمی ضعف دارید، با مطالعه ی عمیق و دقیق و زدن تست، به تسلط برسید، در این صورت، در جلسه ی آزمون متوجه می شوید که به کدام سوال ها می توانید پاسخ دهید و کدام یک را باید بی پاسخ بگذارید تا نمره ی منفی نگیرید.
بار دیگر می گوییم که تا در یک مبحث کاملاً مسلط نشوید نمی توانید به ظرافت های آن پی ببرید و امکان دارد که به دلیل ندانستن یک یا دو نکته ظریف، در آزمون سراسری به سوال یا سوال های آن مبحث، پاسخ اشتباه بدهید.

کنکور

آزمون جامع بدهید

این روزها فرصتی را برای آزمون های جامع سراسری اختصاص دهید، یعنی در شرایط مشابه آزمون سراسری و در همان مدت زمان، یک آزمون جامع بدهید و به بررسی نتایج آزمون بپردازید.

خوب است که یک نیم روز آزمون بدهید و در نیم روزهای بعدی هر بار یک درس عمومی و یک درس اختصاصی را تحلیل کنید و به مطالعه آن دو درس بپردازید برای مثال، یک داوطلب گروه آزمایشی علوم ریاضی فنی می تواند در صبح 16 خرداد آزمون ریاضی 91 را بدهد و در بعدازظهر به تحلیل و بررسی دو درس ریاضی و عربی همان آزمون بپردازد و در نهایت دو ساعت و نیم را برای مطالعه ریاضی (چند نکته ی مهم که در آزمون فراموش کرده بود و از اهمیت خاصی نیز برخوردار است) و یک ساعت و نیم را برای مطالعه عربی اختصاص دهد.


صبح روز 17 خرداد را به تحلیل و مطالعه ادامه ریاضی و درس زبان خارجی و بعدازظهر آن را به مطالعه ی شیمی و ادبیات اختصاص دهد و در نهایت 18 خرداد، فیزیک و معارف را تحلیل و مطالعه کند و بعدازظهر 18 خرداد می تواند یک آزمون جامع دیگر را بدهد، البته برای داوطلبان گروه آزمایشی علوم انسانی و هنر، فاصله دو آزمون بیشتر خواهد بود. یا داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی باید فقط یک نیم روز را به زیست شناسی اختصاص دهند.

در کل، بهتر است که ابتدا نمونه تست های آزمون های سراسری سال های گذشته را پاسخ بدهید و سپس سراغ تست های تألیفی که مشابه کنکور است، بروید.
متأسفانه بعضی از داوطلبان به این نکته توجه نمی کنند، و همان طور که جزوه دبیر خود را به کتاب ترجحیح می دهند، تست های تألیفی را قبل از تست های کنکور می زنند و به آن ها بیشتر بها می دهند.

مرکز یادگیری سایت تبیان

تنظیم: مرجان سلیمانیان