تبیان، دستیار زندگی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

رمزگشایی تبیان از عددجنجالی سینمای ایران

«راز عدد جنجالی سینما» عنوان مقاله ای ست که سایت تبیان در آن از فروش بالای سینمای ایران در نوروز امسال رمزگشایی می کند.

هومن بهلولی- روابط عمومی

سینما

به گزارش روابط عمومی، بخش سینما و تلویزیون موسسه فرهنگی اطلاع رسانی تبیان این مقاله را بر اساس میزان فروش قابل توجه اکران نوروزی سینمای ایران تهیه و منتشر کرده است.
احمد رنجبر در این مقاله می نویسد:«۱۶۰۰۰۰۰۰۰۰۰ میلیارد تومان. این رقمی است که سینمای ایران در نوروز ۹۵ به جیب زده. فروش سینماها در ۱۳ روز ابتدایی سال ۹۵، ۵ برابر بازه زمانی یک سال پیش است. طبق اعلام رسمی مجموع فروش فیلم ها در نوروز امسال ۱۶میلیارد و ۴۲۰ میلیون تومان بوده است. سهم هر کدام از این فیلم ها از این قرار است: «من سالوادر نیستم» ۸ میلیارد تومان، « ۵۰ کیلو آلبالو» ۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان، «بادیگارد» ۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان، «ابد و یک روز» ۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان، «خشم و هیاهو» ۳۵۰ میلیون تومان، « کفش هایم کو» ۳۰۰ میلیون تومان و ادامه اکران فیلم «کوچه بی نام» ۶۷۰ میلیون تومان( در ایام نوروز)
در گزارش پیش رو برخی از مهم ترین عوامل رونق سینما را بررسی کرده ایم. به این دلایل می توان رونق جشنواره فیلم فجر و موج تبلیغی که برای فیلم ها در رسانه ها پیش آمد را نادیده گرفت. ضمن آن که سینما در صورت وجود فیلم های خوب و سینماهای بی کیفیت همچنان سرگرمی مهمی می تواند باشد. این روزها همچنان تب سینما رفتن داغ است و اگر کسی بخواهد به پردیس های سینمایی رجوع کند باید از دو روز پیش بلیت رزو کند.نوروز امسال تلویزیون شرایط وخیمی به لحاظ سریال و برنامه های سرگرمی داشت و فقط چند برنامه بودند که مردم را پای گیرنده ها نشاندند. از جمله «خندوانه» و « دور همی». از آن طرف شبکه ها برگ برنده ای در سریال های نوروزی نداشتند و هیچ کدام سر زبان ها نیفتادند. «بیمار استاندارد»، «زعفرانی» و «قرعه» چنگی به دل نزدند تا نوروز ۹۵ از معدود سال هایی باشد که تولیدات نمایشی تلویزیون تا این حد بی کیفیت از آب درآمدند. تلویزیون در تولید برنامه های سرگرم کننده هم توفیقی نداشت. از آن سو فیلم های سینمایی روز ایران و دنیا به مقدار کافی در اختیارش نبود؛ این بر خلاف سال های گذشته بود که فیلم ها هم به روز بودند و هم زمان پخش شان به تناوب تبلیغ می شد. ماهواره کلید واژه خیلی از کارشناسان سینما است و معتقدند تبلیغ فراوان فیلم ها در این شبکه ها از عوامل اصلی هجوم مردم به سینماها است. فارغ از موارد قانونی پخش تیزر فیلم ها از ماهواره، نمی توان امکان پیش آمده برای فیلم ها را نادیده گرفت. کما این که علی سرتیپی پخش کننده فیلم های «بادیگارد» و «ابد و یک روز» و رضا سعیدی پور مدیر سینما آزادی بر این نکته تاکید دارند و معتقدند تبلیغ فیلم ها از ماهواره بر رونق اکران تاثیر مستقیمی گذاشته. در این میان اما حبیب اسماعیلی پخش کننده فیلم های «من سالوادور نیستم» و « کفش هایم کو؟» این فرضیه را رد می کند و معتقد است تبلیغات ماهواره تاثیری در سینما رفتن مردم ندارد. در سالیان اخیر شبکه های اجتماعی گسترش یافته اند و خیلی از اتفاقات در این شبکه ها شکل می گیرد. سینماگران هم متوجه این امکان شده اند و از آن برای تبلیغ فیلم ها استفاده می کنند. پیش از نوروز شاهد تیزرهای متفاوت و جذابی از فیلم ها بودیم که دست به دست می چرخیدند. پس از آن تعریف و تمجید از فیلم ها در گروه های مختلف شروع شد و خیلی ها درباره کیفیت آثار اکران نورزی کامنت می گذاشتند. این اتفاق همانی است که سال های سینماگران بر روی قدرتش حساب ویژه باز کرده اند: « تبلیغ شفاهی و سینه به سینه» این نوع تبلیغ حالا در شبکه های مجازی رفته و اگر خوب بچرخد، موفقیت هر محصول تضمین شده است!
امسال جزو معدود سال هایی است که شاهد اما و اگر و اعتراض از سوی صاحبان فیلم ها درباره اکران نوروز نبودیم. ترکیبی که از سوی شورای صنفی نمایش برای نوروز ۹۵ تعیین شد تقریبا مورد وثوق همه بود. در این چینش هم کمدی هست، هم جدی. «من سالوادر نیستم» و «پنجاه کیلو آلبالو» کمدی هستند و حال و هوای سرخوشی دارند. «بادیگارد»،«ابد و یک روز»، «خشم و هیاهو» و «کفش هایم کو؟» هم همگی قصه دارند و مخاطب را سرگرم می کنند. در این بین نمی توان براحتی از نام رضا عطاران و ابراهیم حاتمی کیا گذشت و نمی توان جوایز بیشمار فجر به «ابد و یک روز» رو نادیده گرفت. «خشم و هیاهو» که با قصه شهلا جاهد پیوند خورده و شاخک ها درباره اش حساس است. »

متن کامل مقاله اینترنتی «راز عدد جنجالی سینما» در بخش سینما و تلویزیون قابل مشاهده است.