تبیان، دستیار زندگی
با استفاده از شبکه اینترنت به سرعت می توان به تبادل اطلاعات پرداخت...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

مزایای استفاده از روش آموزش الکترونیکی

عادت های متمایز کننده حرفه های آموزش الکترونیک از سایرین(1)

۱- ارائه آموزش مستقل از زمان، مکان، فاصله، زبان و فرهنگ

با استفاده از این روش، مرزهای زمان و مکان بین مدرس و فراگیر برداشته شده و همچنین مشکلات ناشی از تفاوت زبان و فرهنگ مدرس و فراگیر، مخصوصاً زمانی که مدرس و فراگیر دارای زبان و فرهنگ متفاوتی باشند، برداشته خواهند شد.

۲- سرعت انتقال مفاهیم

با استفاده از شبکه اینترنت به سرعت می توان به تبادل اطلاعات پرداخت و همچنین به سرعت می توان به اطلاعات موردنیاز در سراسر جهان دسترسی پیدا کرد و اطلاعات موجود را بروز نمود.

۳- کارآیی از نظر هزینه

اگرچه پیاده سازی روش آموزش الکترونیکی مخصوصاً در ابتدای پیاده سازی، احتیاج به سرمایه گذاری قابل ملاحظه ای برای فراهم آوردن سخت افزار، نرم افزار و تسهیلات تعمیر و نگهداری شبکه و غیره دارد اما با توجه به فراهم آمدن زمینه ارائه آموزش برای تعداد بیشتری از فراگیران نسبت به روش سنتی و با توجه به کاهش هزینه حمل ونقل، ساخت کلاس و دانشکده و تجهیزات تعمیر و نگهداری ساختمان و تأسیسات، هزینه انجام شده به ازاء هر فراگیر، کمتر از روش سنتی است. اگر در نظر بگیریم که بسیاری از مؤسسات آموزش مجازی فاقد دانشکده و محیط فیزیکی ارائه آموزش هستند، کاهش هزینه ها ملموس تر خواهد شد.

۴- ارتقاء سطح روابط و مهارت های زبان های خارجی

امکان برقراری ارتباط آسان و سریع با افراد متعدد در سراسر جهان و تبادل آزاد آراء و عقاید و ارتقاء سطح مهارت های یادگیری زبان های خارجی (مخصوصاً زبان متداول در شبکه اینترنت یعنی زبان انگلیسی) مخصوصاً برای فراگیران کشور ما که معمولاً مشکل زبان دارند از اهمیت بسزایی برخوردار است.

۵- همگام کردن پروسه آموزش با فراگیر

در روش آموزش سنتی، فراگیر مجبور است در رأس زمان مشخص، در محل معین و به مدت زمان از پیش تعیین شده ای حاضر شود، درحالی که در روش آموزش الکترونیکی این فراگیر است که تعیین می کند هر روز چند مرتبه و هر مرتبه چه مقدار آموزش دریافت کند و حتی زمان و مکان فراگیری را نیز مشخص می کند.

۶- ایجاد زمینه های نوآوری و خلاقیت

در روش آموزش الکترونیکی امکان استفاده از نوآوری های چندرسانه ای، گرافیک، رنگ و انیمیشن توسط فراگیر و مدرس و نشان دادن خلاقیت در طراحی صفحات وب و استفاده از قابلیت های متعدد نرم افزارهای آموزش الکترونیکی وجود دارد. از طرفی عده در حال رشدی از فراگیران، خواستار کسب مهارت های جدید موردنیاز از طریق اینترنت و همچنین تعیین نحوه کسب این مهارت ها می باشند که این روش می تواند مهارت های مذکور را به آن ها معرفی و آن ها را در جهت کسب این مهارت ها راهنمایی کند.

۷- در دسترس قراردادن منابع مفید و به هنگام در سراسر جهان

در این روش امکان ارجاع سریع و به هنگام فراگیر به منابع مرتبط با بحث موردنظر و استفاده از این منابع در بهبود کیفیت آموزش ارائه شده فراهم می شود.

۸- ایجاد فرصت های مساوی برای کسب آموزش

توسط آموزش الکترونیکی امکان ارائه آموزش برای سازمان ها و نهادهای مختلف فرادانشگاهی، از قبیل مؤسسات دولتی و خصوصی متقاضی دریافت آموزش های ارائه شده و همچنین استفاده از آموزش های ارائه شده توسط نهادهای دیگری که از روش آموزش الکترونیکی می کنند، فراهم می شود. به عنوان مثال می توان آموزش های بهداشتی و پزشکی دانشگاه های پزشکی و یا آموزش های دینی حوزه های علمیه را برای دروس معارف استفاده کرده و آموزش های فنی، مهندسی موردنیاز آن ها را به ایشان ارائه کرد.

۹- فراهم آوردن امکان توأم شدن کار و آموزش

از خصوصیات دوران آموزشی آینده، توأم شدن آموزش و کار است. جامعه آینده به آموزشی نیاز دارد که به موازات کار انجام شود. برخلاف امروز که جوان ما بین ۱۲ تا ۲۰ سال از مهم ترین و حساس ترین دوران عمر خود را در محیطی ایزوله به نام مدرسه و دانشگاه طی می کنند، جوانان آینده تنها سال های معدودی را صرفاً به آموزش خواهند پرداخت. آن ها از اوایل دوره نوجوانی به فعالیت در کنار سایر اعضاء خانواده خواهند پرداخت و عملاً درگیر کار خواهند شد؛ بنابراین نظام آموزشی آینده نیز بایستی قابلیت جوابگویی به این احساس نیاز به کار و آموزش توأم را داشته باشد و روش آموزش الکترونیکی نیز دارای چنین خصیصه ای و مناسب برای ارائه آموزش دوران آینده است.

بخش آموزش الکترونیکی سایت تبیان

منبع: چارگون