تبیان، دستیار زندگی
رای های کمدین استندآپ، مسابقه جذاب این شب های خندوانه با حاشیه هایی غیر منتظره ای روبرو شد...
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

تقلب در خندوانه!

رای های کمدین استندآپ، مسابقه جذاب این شب های خندوانه با حاشیه هایی غیر منتظره ای روبرو شد...

امیر رضوانی-بخش اجتماعی تبیان
خندوانه

رقابت در کمدین استند اپ (1)برنامه خندوانه این هفته رنگ و بویی دیگر داشت در دور دوم گروه دوم، امین حیایی که بیشترین رای را در دور اول داشت با امیر مهدی ژوله که دومین میزان رای را داشت با هم به رقابت پرداختند. رقابتی که با یک پست اینستاگرامی فضای آن کاملا متفاوت شد. یکی از طنز پردازان اصلاح طلب با گلایه از امین حیایی به خاطر بازی در فیلم قلاده های طلا او را فاقد صلاحیت دانسته بود و بعد او محمدعلی ابطحی درهمین شبکه به نوعی دیگر این خط را دنبال کرده  و خواسته بود مردم به کمدین مورد نظر آنها رای دهند. متاسفانه این دید جناحی در یک چنین سطحی از یک مسابقه طنز خیلی زود فضای شبکه های اجتماعی را گرفت و کار را به جایی رساند که افراد مختلف در صفحات مجازی خود با نمایش میزان آرا دو کمدین رای خود را اعلام می کردند و حتی دیده شد افرادی مانند زمان انتخابات ریاست جمهوری اینگونه می نوشتند اکنون ساعات دو بامداد ما 100 رای جلو تریم!
یک برنامه کمدی و یک مسابقه ای که هدفی جز شاد کردن دل و نشاندن خنده بر لب مردم نداشت با یک دید جناحی و افراط گونه خیلی زود به میدانی از رقابت سیاسی، تعیین معیار حق و باطل! تبدیل شد و متاسفانه با توهین ها و پرخاشگری ها در قسمت نظرات کاربران زیر این پست ها به فضای تلخی مبدل شد تا جایی که حسین پور را به عذرخواهی از پست اولیه خود واداشت.

چه شده است ما تا این حد سیاست زده شده ایم، چرا نگاهمان در مسائل مختلف  صفر و صد شده و معیار حق و باطل به " با ما یا علیه ما" بودن تبدیل شده است. چرا افراد را حتی در کوچکترین موضوعات و بی ربط به عرصه سیاسی بر مبنای جناح ها تقسیم بندی می کنیم و بدین خاطر به آنها برچسب می زنیم، متهم شان می کنیم و برایشان حکم صادر می کنیم

این نوع نگاه جناحی و سیاست زده به افراد و موضوعات مدت ها است که در برهه های مختلف خود را نشان می دهد زمانی تشیع پیکر آیت الله مهدوی کنی و مرتضی پاشایی بر اساس یک بی سلیقگی و همین نگاه تبدیل به این میدان شد زمانی انتخاب الهام چرخنده در انتخاب حجاب خود و نمونه های دیگر که ربطی به عالم سیاست نداشتند اما با یک نگاه جناحی و قدرت طلبانه کاملا مسیر خود را گم کرده و مورد سو استفاده قرار گرفتند.
اما سوال اینجاست که چه شده است ما تا این حد سیاست زده شده ایم، چرا نگاهمان در مسائل مختلف  صفر و صد شده و معیار حق و باطل به " با ما یا علیه ما" بودن تبدیل شده است. چرا افراد را حتی در کوچکترین موضوعات و بی ربط به عرصه سیاسی بر مبنای جناح ها تقسیم بندی می کنیم و بدین خاطر به آنها برچسب می زنیم، متهم شان می کنیم و برایشان حکم صادر می کنیم. اختلاف نظرها را تبدیل به  اختلافات ایدئولوژیک و دشمنی کرده و نمی توانیم خوبی ها و بدی های یک فرد را در کنار هم ببینیم خوبی هاش را قدر بنهیم و نقاط ضعفش را دلسوزانه تذکر دهیم.
این نگاه در زندگی های خانوادگی امروز ما نیز جریان دارد بسیاری از قطع دورهمی ها و دید و بازدیدهای گذشته واختلافات خانوادگی به خاطر همین نوع دیدگاه است احساس می کنیم با هر بدی- با تعریف ما-  باید یک طرف کنار گذاشته شود و باطل است! برای حل مشکلات گزینه پاک کردن مسئله را به جای حل و رفع  آن انتخاب می کنیم.
دیگر تحمل صدای مخالف را نداریم؛ همه ما ژست آزادی بیان و نقد شنوی به خود میگیریم اما به محض شنیدن صدای مخالف به جای استقبال و تامل برروی آن، به یکدیگر پرخاش و حمله میکنیم.
خیلی زود یکدیگر را قضاوت می کنیم و بهم برچسب می زنیم. زندگی این روزهای ما شده رقابت های ناسالم، حسد ورزی و مچ گیری، با این طرز نگاه و رفتارها فقط زندگی را برای خودمان فرسایشی و سخت کرده ایم. سخت است در زندگی ای که حسادت، رقابت ناسالم و قضاوت ها حاکم باشد، آسایش و  آرامش هم باشد.

خیلی زود یکدیگر را قضاوت می کنیم و بهم برچسب می زنیم. زندگی این روزهای ما شده رقابت های ناسالم، حسد ورزی و مچ گیری، با این طرز نگاه و رفتارها فقط زندگی را برای خودمان فرسایشی و سخت کرده ایم.

همین نگاه باعث شد که شیرینی رقابت این دو کمدین با توهین و افتراها تلخ شود. فضا و نگاهی که خود کمدین ها با آن بسیار زیبا و شیرین برخورد کردند. گاهی باید برای قضاوت خودمان از بیرون به رفتارهایمان نگاه کنیم.
تبدیل کردن فضای برنامه خندوانه به یک فضای سیاسی به جای دادن حس آرامش و نشاط، مشوش شدن و فرسایش روان ملت را به دنبال دارد و باعث می شود پتانسیل فرهنگی این برنامه هدر رود. سیاست زدگی در عرصه فرهنگ چیزی جز تنزل فرهنگ سیاسی، سوخت فرصت های فرهنگی، گم و بی اثر شدن حرف حق، عقب ماندن جامعه از پیشرفت و ایستا شدن جامعه در تولید فکر و حرف تازه خواهد شد.
گره زدن کوچکترین مسائل زندگی مردم و سبک زندگی آنها به سیاست زدگی به ویژه در عرصه فرهنگ خیانت به ملت و منحرف کردن آنان است. از نخبگان سیاسی و فعلان رسانه ای می خواهیم به جای وارد کردن مردم به رقابت های جناحی خود از پتانسیل های قدرت و حزبی خود در راستای همدلی و همزبانی، اتحاد و انسجام ملی و حل مشکلات معیشتی مردم بهره بگیرند.


پی نوشت: 1- نوعی از کمدی است که در آن اجرا کننده بدون وجود دیوار چهارم بصورت مستقیم با شنوندگان صحبت میکند.