تبیان، دستیار زندگی
طرح سنجش سلامت که از سال تحصیلی 82،83 برای اولین بار با صدور شناسنامه سلامت برای دانش آموزان آغار شد، غربالگری جسمی و ذهنی آنها در راستای شناخت مشکلات احتمالی در روند پیشرفت تحصیلی است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

سنجش سلامت، غربالگری جسمی و ذهنی در مسیر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان

سنجش سلامت، غربالگری جسمی و ذهنی در مسیر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان


طرح سنجش سلامت که از سال تحصیلی 82،83 برای اولین بار با صدور شناسنامه سلامت برای دانش آموزان آغار شد، غربالگری جسمی و ذهنی آنها در راستای شناخت مشکلات احتمالی در روند پیشرفت تحصیلی است.


انجام این سنجش در راستای شناخت و تامین مشکلات جسمی و ذهنی دانش آموزان بدو ورود، به نوعی بخشی از حقوق آنها را شامل می شود.  دانش آموزان وقتی توانمندی بروز استعداد و نبوغ خدادادی خود را خواهند داشت که سالم باشند و آگاهی از میزان سلامت آنها یکی از گام های مهم در پرورش استعدادهایشان خواهد بود.

تشخیص بموقع نارسایی های جسمانی و اختلالات روانی، رفتاری آنان از بروز مشکلات بعدی و پیشرفت عوارض جلوگیری می کند.

رییس شبکه بهداشت شماره یک اصفهان گفت: یکی از شاخص های مهم در آموزش و پرورش، ارزیابی، سنجش سطح سلامت عمومی، آمادگی تحصیلی، بینایی و شنوایی دانش آموزان بدو ورود به دوره ابتدایی است.

دکتر ترکزاد در باره ضرورت اجرای این طرح گفت: پژوهش ها و بررسی های تربیتی این واقعیت را نشان داده است که توجه به سلامت جسمی و ذهنی کودکان، تحولات طبیعی آنها را در مراحل رشد تضمین می کند و عدم شناسایی و توجه به مشکلات جسمی و ذهنی می تواند سلامت کلی کودکان را به مخاطره انداخته و انواع مشکلات تحصیلی و رفتاری را برای آنها به همراه داشته باشد.

وی اظهار کرد: با توجه به این ضرورت ها سازمان آموزش و پرورش استثنایی با همکاری دو وزارتخانه آموزش و پرورش و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ، اقدام به اجرای سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی کودکان بدو ورود به مدرسه نموده است.

وی هدف اصلی و عمده این برنامه را تشخیص و شناسایی به موقع نارسایی های جسمی، ارزیابی وضعیت ذهنی کودکان بدو ورود به مدرسه، کمک به بهبود کیفی آموزش و کنترل بعضی از عوامل موثر بر افت تحصیلی، بررسی میزان شیوع اختلالات جسمانی و روانی کودکان دارای مشکل و صدور شناسنامه سلامت برای کودکان بیان کرد.

رییس اداره آموزش و پرورش استثنایی استان اصفهان نیز با اشاره به آغاز اجرای این طرح در استان گفت: آزمون آمادگی تحصیلی، پیش بینی میزان موفقیت کودک در کسب مهارتهای آموزشگاهی از جمله اهداف اجرای این طرح می باشد.

کریم حیدری اظهار کرد: 80 هزار دانش آموز امسال در طرح سنجش سلامت نوآموزان بدو ورود به دبستان شرکت خواهند کرد.

وی به والدین دانش آموزان توصیه کرد که ارزیابیهای خود را در مورد سلامت کودکان ملاک قرار ندهند و با بهره مندی از ارزیابیهای تخصصی کارشناسان در پایگاههای سنجش در تعلیم و تربیت صحیح فرزندان خود بکوشند و با تشخیص به موقع از بروز اختلالات شدیدتر پیشگیری کنند.

اجرای طرح سنجش کمک موثری در تعیین جایگاه آموزشی کودکان می کند و مراجعه کنندگان به پایگاههای سنجش می توانند از خدمات مشاوران تحصیلی و آموزشی بهره مند شوند.

حیدری افزود: با اجرای به موقع طرح سنجش و ارزیابی سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان، بیماری کم خونی و فقر آهن قابل شناسایی، پیشگیری و درمان خواهد بود.

وی بیان کرد: اجرای طرح سنجش کمک موثری در تعیین جایگاه آموزشی کودکان می کند و مراجعه کنندگان به پایگاههای سنجش می توانند از خدمات مشاوران تحصیلی و آموزشی بهره مند شوند.

رییس اداره آموزش و پرورش استثنایی تصریح کرد: اجرای طرح سنجش روش موثری برای تشخیص به موقع اختلالاتی است که موجب شکست در فعالیتهای آموزشگاهی کودکان می شود.

حیدری خاطر نشان کرد: اجرای این طرح فرصتی است تا با شناخت دقیق از فرزند خود در تشخیص، پیشگیری یا رفع جبران ناتوانیهای جسمی و ذهنی او بکوشیم.  وی افزود: برنامه سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان بدو ورود به دبستان سال تحصیلی 94-93 در 51 پایگاه سنجش و یک پایگاه تخصصی و با 400 نیروی انسانی در استان اصفهان انجام می شود.

وی افزود: برنامه سنجش نوآموزان همچون سالهای گذشته با همکاری وزارتخانه های آموزش و پرورش و بهداشت، درمان وآموزش پزشکی، توسط سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور اجرا می شود.  وی تصریح کرد: ثبت نام برای سنجش در مدارس از 23 خرداد آغاز می شود و شروع کار سنجش دانش آموزان بدو ورود از 25 خرداد تا پایان تابستان


منبع: خبرگزاری ایرنا

بخش سفیران تبیان