تبیان، دستیار زندگی

15 بیماری رایج در آقایان

به طور کلی امید به زندگی در آقایان، شش سال کم تر از خانم‌هاست. متاسفانه مردها کمتر مراقب سلامتی خود هستند و احتمالا اگر خانم‌ها نباشند، برای هیچ مشکلی به پزشک مراجعه نمی‌کنند. البته این مسئله در خصوص همه صدق نمی‌کند، اما به طور کلی آقایان از پزشک فراری هستند. آقایان عزیز، در این مطلب 15 بیماری را معرفی می کنیم که متاسفانه در حال رواج است و امکان دارد سلامتی شما را نیز تهدید کند. البته هدف ما صرفا معرفی و حساس کردن شما نسبت به این بیماری‌ها و تشویق تان برای پیشگیری از آنهاست. با این امید که با در پیش گرفتن سبک زندگی سالم، تمام این بیماری‌ها از شما دور شود.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
بیماری مردان ،  بیماری آقایان،  بیماری مردانه،

بیماری های قلبی

سابقه‌ی خانوادگی، دیابت، فشار خون بالا، مصرف دخانیات، چاقی مفرط و استرس مزمن جزو عوامل اصلی بیماری های قلبی است.

متاسفانه بیماری های قلبی بعد از سرطان یکی از عوامل اصلی مرگ و میر در بین آقایان است. پس بهتر است از همین امروز هوشیار باشید و قبل از هر کاری سیگار را ترک کنید.

 

سرطان ریه

سرطان ریه در بین آقایان رواج بیشتری دارد و میزان مرگ و میر ناشی از آن رو به افزایش است. 80 تا 90 درصد علت ابتلا به سرطان ریه، مصرف دخانیات می باشد که آمار هولناکی است. در واقع هر سیگاری که آتش می زنید، یک قدم به مرگ نزدیک تر می شوید. بهترین کار این است که پاکت سیگارتان را همین الان در سطل زباله بیندازید.

 

سرطان پروستات

سرطان پروستات نیز یکی دیگر از عوامل رایج مرگ و میر در بین آقایان است. باید بدانید که از هر هفت مرد، یک نفر از این بیماری رنج می برد و رواج آن از 50 سالگی به بعد بیشتر است. اگرچه این نوع سرطان، در اکثر موارد با علامت خاصی همراه نیست، اما با این حال لازم است که نسبت به مشکلات ادراری و اختلالات نعوظی حساس تر باشید.


تشخیص این بیماری از طریق معاینه ی مقعد، سونوگرافی، نمونه برداری و آزمایش خون امکان پذیر است. توصیه می شود بعد از چهل سالگی به طور منظم، سلامت پروستات خود را نزد پزشک چک کنید.

خر و پف‌های شدید، اغلب نشان‌دهنده وجود مشکل آپنه خواب است. این مشکل، آقایان را بیشتر از خانم ها درگیر می‌کند

 

افسردگی

اگرچه اختلالات خلقی مانند افسردگی در بین خانم ها رواج بیشتری دارد، اما مردها نیز از این مشکل در امان نیستند. متاسفانه تعداد آقایانی که به دلیل ابتلا به این بیماری دست به خودکشی می زنند، رو به افزایش است.

 

دیابت

تعداد مبتلایان به دیابت در بین آقایان و خانم ها در حال افزایش است. این بیماری تهدیدی خاموش برای سلامتی همه محسوب می شود که معمولا در ابتدا بدون علامت خاصی ایجاد می شود. اضافه وزن و چاقی مفرط جزو عواملی هستند که در افزایش خطر ابتلا به دیابت در بین آقایان تاثیر زیادی دارند.

 

اختلالات نعوظ

75 درصد مردهای بالای 75 سال و 40 درصد مردهای بالای 40 سال از اختلالات نعوظ رنج می برند. درست است که این مشکل، زندگی مردها را به خطر نمی اندازد، اما گاهی باعث بروز مشکلات سلامتی جدی برای آنها می شود. متخصصان اختلالات نعوظی را یکی از علائم زودهنگام بیماری های قلبی عروقی می دانند.


بیماری مزمن انسداد ریه

بیماری مزمن انسداد ریه، آقایان و خانم ها را به یک اندازه درگیر می کند. این بیماری تنفسی باعث بروز مشکلات جدی تر مانند «آمفیزم» و یا حتی سرطان ریه می شود.
متاسفانه این بیماری در بین آقایان در حال رشد است و همه ساله تعداد زیادی از آنها درگیر این مشکل می شوند.

 

آلوپسی

آلوپسی که طاسی نیز نامیده می شود، همان ریزش مو است. در اکثر موارد علت اصلی آلوپسی، ارثی است، اما با این حال استرس یکی از عوامل دیگر ریزش مو و تاسی محسوب می شود.
متاسفانه شامپوی موثری برای مقابله با ریزش مو وجود ندارد، اما می توان با تشخیص دقیق علت ریزش مو نسبت به درمان آن اقدام کرد.

خروپف خواب ، خر و پف خواب ،  خرخر در خواب،   خر خر کردن در خواب  ، خوابیدن،،

 

آپنه خواب

خر و پف های شدید، اغلب نشان دهنده وجود مشکل آپنه خواب است. این مشکل، آقایان را بیشتر از خانم‌ها درگیر می کند. با وجود اینکه امکان دارد در ابتدا مسئله خر و پف خطرناک به نظر نیاید، اما در مواردی این صدای مهیب پنهان کننده ی مشکلات جدی تری مانند سکته ی مغزی، دیابت یا بیماری های قلبی است.


در برخی موارد کاهش وزن باعث کنترل این مشکل می شود. فراموش نکنید که عدم مصرف دخانیات و نوشیدنی های الکلی یا عدم مصرف قرص خواب نیز می تواند باعث کنترل این مشکل شود.

آلزایمر

آلزایمر نیز یکی از بیماری های رایج در بین آقایان است. دلیل اصلی ابتلا به این بیماری و همچنین روش درمان آن هنوز شناخته نشده است، اما متخصصان معتقدند که عدم مصرف دخانیات و کنترل فشار خون، کلسترول و دیابت تاثیر مثبتی در پیشگیری از ابتلا به این بیماری دارد.
اجازه ندهید مغز و حافظه تان ضعیف شود. یادگیری مداوم و کار کشیدن از مغز در جهت پیشگیری و مقابله با علائم این بیماری موثر است.

80 تا 90 درصد علت ابتلا به سرطان ریه، مصرف دخانیات می‌باشد که آمار هولناکی است. هر سیگاری که آتش می‌زنید، یک قدم به مرگ نزدیک‌تر می‌شوید

 

بیماری های کبدی

بیماری های کبدی همیشه مردها را تهدید می کند، بخصوص با افزایش اعتیاد آقایان به دخانیات و همچنین مصرف الکل، روند ابتلا به این بیماری ها نیز رو به رشد است. بیماری های کبدی به صورت سیروز کبدی، هپاتیت، بیماری های کبدی ژنتیکی یا خود ایمنی و همچنین سرطان کبد خود را نشان می دهند.

 

سرطان پوست

به گزارش انجمن سرطان آمریکا، مردهای بالای 50 سال دو برابر بیشتر در معرض ابتلا به سرطان پوست قرار می گیرند، زیرا آقایان به طور طولانی مدت و بدون محافظ در معرض آفتاب قرار می گیرند و مانند خانم ها به طور منظم به متخصص پوست مراجعه نمی کنند.

 

سکته‌ی مغزی

بروز سکته مغزی در بین آقایان رواج بیشتری دارد. علائمی مانند مصرف دخانیات، فشار خون بالا و کلسترول بالای خون که در بروز سکته قلبی موثر هستند، از عوامل بروز سکته مغزی نیز محسوب می شوند. البته سابقه ی خانوادگی نیز در بروز این مشکل بی تاثیر نیست.

 

آنفلوانزا و سینه پهلو

سینه پهلوی باکتریایی و آنفلوانزا دو نمونه از مهم‌ترین عوامل مرگ و میر در مردها است. خوشبختانه امروزه برای مقابله با عوامل باکتریایی، واکسن وجود دارد.
بهتر است حواستان به سرماخوردگی های ساده و آنفولانزا باشد و این قبیل مشکلات را بی اهمیت ندانید.

 

کوررنگی(دالتونیسم)

کوررنگی نوعی بیماری ارثی است که مبتلایان به آن، از تشخیص رنگ های مختلف عاجز هستند. این افراد اغلب می‌توانند رنگ سبز، قرمز، آبی و زرد را از هم تشخیص دهند.
اگرچه این بیماری قابل درمان نیست، اما تست های متعددی برای تشخیص آن وجود دارد. آمار مبتلایان به به این بیماری در بین آقایان حدود 8 و در بین خانم ها 0.45 درصد تخمین زده شده است. 


مطالب مرتبط:
علائمی که آقایان باید جدی بگیرند
شایع‌ترین سرطان در مردان مسن
عوامل نازایی مردان
وقتی هورمون تستوسترون یا مردانه کم شود
عفونتی شایع در مردان
زنان سالم ‌ترند یا مردان؟
به بهانه روز ملی سلامت مردان
مشکل قلبی را با پدرشدن کم کنید
آقایان بالای 40 سال مراقب باشند
آقایان بخوانند!
آقایان بیشتر مراقب نقرس باشند 

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.