تبیان، دستیار زندگی
رعایت نکات زیر به کیفیت استفاده از ماه مبارک رمضان می‌افزاید.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

از ماه رمضان، بهتر استفاده کنیم

رمضان


رعایت نکات زیر به کیفیت استفاده از ماه مبارک رمضان می‌افزاید.


** در شبانه روز، چند نوبت قرآن تلاوت کنید، مثلاً پانزده دقیقه بعد از نماز صبح، پانزده دقیقه بعد از نماز ظهر و پانزده دقیقه شب‌ها بعد از صرف افطاری.

** ادعیه مأثوره را تقسیم کنید و آن‌ها را نیز در چند نوبت در شبانه ‌روز بخوانید. می‌توانید روزها به همان مقدار دعایی که بین نماز یا بعد از نمازهای یومیه خوانده می‌شود، اکتفا کنید، ولی شب‌ها کمی وقت بیشتری را صرف خواندن دعا کنید. اگر بعضی از دعاها طولانی است، لازم نیست هر شب همه آن دعا را بخوانید.

** برای استفاده بهینه از زمان، در هنگام ایاب و ذهاب، ذکر بگویید (البته ذکرهای بدون صدا و آرام تا شائبه ریا به وجود نیاید) باید سعی کنید از مرحله ذکر زبانی، به مرتبه ذکر قلبی و یاد واقعی خداوند برسید؛ به طوری که او را حاضر و ناظر بر خود بدانید.

** سعی کنید دائم‌الوضو باشید و حتی قبل از خواب نیز وضو بگیرید و به بستر خواب بروید؛ زیرا در ماه مبارک رمضان، خواب نیز عبادت است و نفس کشیدن نیز تسبیح به حساب می‌آید.

** از شب زنده‌داری و احیاء (به ویژه در شب‌هایی که فردای آن تعطیل هستند) غفلت نکنید. شاید یکی از مهم‌ترین اعمال در ماه مبارک، شب‌زنده‌داری، تهجد، استغفار و نماز شب در نیمه شب‌ها است.

** حتماً در یکی از مجالس بیان احکام و معارف دینی و موعظه در مساجد یا حسینیه‌ها شرکت کنید. بسیاری از علما و مجتهدان نیز مقید هستند که به موعظه و ذکر مصیبت‌ها گوش فرا دهند تا دل و جان آدمی به واسطه شنیدن معارف دینی، متذکر و نورانی گردد. به طور کلی شرکت در مجالس مذهبی، خود را در معرض نفحات و نسیم‌های رحمت الهی قرار دادن است که نقش مهمی در حفظ دین و معنویت انسان دارد.

در شبانه روز، چند نوبت قرآن تلاوت کنید، مثلاً پانزده دقیقه بعد از نماز صبح، پانزده دقیقه بعد از نماز ظهر و پانزده دقیقه شب‌ها بعد از صرف افطاری.

** از انجام دادن ورزش‌های سنگین در طول ماه رمضان اجتناب کنید و در این ماه سعی کنید ورزش‌های سبک و آرام (مانند پیاده‌روی یا نرمش) انجام دهید.

** مواد مغذی به ویژه غذاهای قندی و پروتئین‌دار را در رژیم غذایی خود بیشتر استفاده کنید؛ مانند خرما، لبنیات.

** از پرخوری هنگام افطار و سحر، جداً پرهیز کنید؛ زیرا علاوه بر اینکه چرخه خواب شما را به هم خواهد زد، از سایر برنامه‌های عبادی و درسی نیز بهره وافی را نخواهید برد.

** از هدر دادن انرژی بی‌جا و بی مورد اجتناب کنید؛ به ویژه در روزها مثلاً از حرف زدن‌های بی‌مورد و تماشای برنامه‌های تلویزیونی غیرضروری اجتناب کنید.


باشگاه کاربران تبیان - برگرفته از وبلاگ: نوشته‌های من

مطالب مرتبط:

ویژه نامه تغذیه برتر در رمضان

ماه رمضان با سیره رسول خدا (ص)

مزه واقعی ماه رمضان را درک کنیم

رمضان؛ فصلی برای آغاز

مجموعه‌ای از احادیث روزه‌داری

دوباره ماه خدا و بهار قرآن شد

آغاز رمضان، شبیه آغاز باران...