تبیان، دستیار زندگی
«دوش روزانه»، بهترین راهکار برای کاهش بوی بد ناشی از تعریق بدن است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

توصیه‌هایی برای از بین بردن بوی بد بدن

عرق کردن, تعریق


«دوش روزانه»، بهترین راهکار برای کاهش بوی بد ناشی از تعریق بدن است.


دکتر حسین طباطبایی، درباره دلایل افزایش تعریق بدن در فصل گرما گفت: بدن انسان به روش‌های مختلفی مواد زائد را دفع می‌کند که یکی از راه‌های آن، تعریق است.‌ تعریق علاوه بر اینکه مقداری از مواد زائد و سموم بدن را دفع می‌کند، درجه حرارت بدن را نیز تنظیم می‌کند. زیرا افزایش حرارت بدن از حد مشخصی، به ارگان‌ها آسیب می‌رساند.

این متخصص با بیان اینکه افزایش دمای هوا، از دلایل بالا رفتن تعریق بدن است و از این طریق، دمای بدن تنظیم می‌شود، گفت: در مواقعی که ورزش می‌کنیم و فعالیت‌های جسمی انجام می‌دهیم یا غذاهای عرق‌زایی مثل فلفل مصرف می‌کنیم، غدد تعریق ما فعال می‌شود. هم‌چنین آش داغ، سوپ داغ و چای داغ، باعث تعریق می‌شوند.

وی درباره دلایل ایجاد بوی بد بدن به هنگام تعریق، توضیح داد: عرق کردن، شرایط را برای فعالیت میکروب‌ها، باکتری‌ها و قارچ‌ها فراهم می‌کند، زیرا این موجودات در شرایط مرطوب، بهتر رشد می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه نواحی چین‌دار بدن مثل زیربغل، گردن و کشاله ران، شرایط مناسبی برای میکروب‌ها ایجاد می‌کند، توضیح داد: منفذی که عرق از آن خارج می‌شود، با محل خروج چربی، یکسان است و در نتیجه با افزایش تعریق، چربی هم زیاد می‌شود و این محیط چرب و مرطوب، فضای مناسبی برای رشد قارچ‌ها را فراهم می‌کند.

طباطبایی هم‌چنین با بیان اینکه شایع‌ترین قارچ پوستی «تینه آ ورسی کالر» است، گفت: این قارچ باعث می‌شود که روی بدن فرد، لکه‌های تیره و روشن در نواحی روی سینه، پشت، زیر بدن و به خصوص جاهایی که لباس روی آن قرار می‌گیرد ایجاد شود.

افزایش دمای هوا، از دلایل بالا رفتن تعریق بدن است و از این طریق، دمای بدن تنظیم می‌شود. ضمن تاکید بر لزوم دوش گرفتن با «آب ولرم مایل به خنک»، گفته میشود که دوش روزانه نباید با آب داغ باشد، زیرا خود باعث افزایش تعریق می‌شود.

در اثر تعریق، قارچ‌های دیگری هم مانند قارچ کچلی در بدن ایجاد می‌شود؛ باکتری‌های دیگری هم هستند که با تعریق، فعال می‌شوند و باعث التهاب و عفونت پوستی می‌شوند.

با آب سرد دوش بگیرید

دکتر طباطبایی هم‌چنین بر لزوم دوش گرفتن با «آب ولرم مایل به خنک» تاکید کرد و گفت: دوش روزانه نباید با آب داغ باشد، زیرا خود باعث افزایش تعریق می‌شود.

دئودرانت‌ها، ضد تعریق نیستند

وی هم‌چنین درباره دئودرانت‌ها و موارد استفاده از آن‌ها تاکید کرد:‌ دئودرانت‌ها، ضد تعریق نیستند، بلکه تنها خوش‌بو کننده‌اند. برای کاهش میزان عرق کردن، باید از ضد تعریق‌هایی استفاده کرد که معمولاً بوی خوش ندارند، اما تعریق را کاهش می‌دهند. ضد عرق‌های معمولی را می‌توان بدون نسخه از داروخانه‌ها تهیه کرد، اما اگر اثر نکرد، ضد تعریق‌های قوی‌تری توسط پزشک تجویز می‌شود.


باشگاه کاربران تبیان - ارسالی از: JOMANG

برگرفته از انجمن: بهداشت و سلامت

مطالب مرتبط:

چگونه با عرق تابستانی کنار بیاییم؟

درمان تعریق زیاد و بدبویی بدن در طب سنتی

عرق شما و آزار دیگران!

بوی بد پاهایتان را ضربه فنی کنید!

امان از بوی بد پا!