تبیان، دستیار زندگی
سوار شدن به خودروی کثیف در فصل گرما برای سلامتی بسیار خطرناک است. یک تحقیق نشان داد رانندگانی هر زمان که وارد خودروی خود می‌شوند...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

10 راه رفع بوی نامطبوع خودرو (2)


سوار شدن به خودروی کثیف در فصل گرما برای سلامتی بسیار خطرناک است. یک تحقیق نشان داد رانندگانی هر زمان که وارد خودروی خود می‌شوند، در معرض خطر میکروب‌هایی مانند باسیلوس سروس و استافیلوککوس قرار دارند.


بوی خودرو

دانشمندان به طور تصادفی خودروهایی را انتخاب کرده و آزمایش‌هایی را روی آن‌ها انجام دادند و متوجه شدند این باکتری‌ها که مرتبط با مسمومیت غذایی، حالت تهوع و عفونت‌های پوستی هستند، در این خودروها وجود دارند.

دانشمندان با بررسی نمونه‌هایی از خودروها متوجه شدند باکتری‌های باسیلوس سروس و استافیلوکوکوس بر روی فرمان، دنده و دستگیره‌های این خودروها وجود دارند و می‌توانند به انسان منتقل شوند.

عفونت‌های استافیلوکوکوس واگیردار هستند و می‌توانند از یک شخص به دیگری منتقل شوند. این باکتری‌ها می‌توانند باعث ابتلا به عفونت‌های پوستی و مسمومیت‌های غذایی شوند.

باسیلوس سروس هم یک باکتری است که می‌تواند تا فراهم شدن شرایط مناسب به حالت ساکن و خوابیده قرار گیرد و زمانی که منابع غذایی و گرمای کافی برای آن فراهم شود می‌تواند فعال شده و باعث حالت تهوع بسیار شدید، استفراغ و اسهال شود.

این آزمایش‌ها روی دستگیره‌های درها، فرمان، دسته دنده، دکمه‌های رادیو و ضبط، زیر صندلی‌ها انجام شد.

در این تحقیقات هم‌چنین مشخص شد نیمی از افراد معمولا داخل خودروی خود را کم‌تر از یک بار در ماه تمیز می‌کنند. به همان نسبت هم اعلام کردند که داخل خودروی آن‌ها غذا و نوشیدنی ریخته است و یک سوم هم گفتند که حیوانات خانگی خود را با خودرو حمل می‌کنند.

دکتر آنتونی هیلتون از دانشگاه آستون در این باره گفت: اگرچه بسیاری از این باکتری‌ها بی‌خطر هستند، اما بعضی از آن‌ها می‌توانند بیماری های بسیار ناخوشایندی را باعث شوند.

بسیاری از افراد با شنیدن این موضوع که غذایی از داخل دست‌شویی آمده است ممکن است وحشت کنند، اما آن‌ها باید بدانند داشبود خودروی آن‌ها هم ممکن است دقیقا به همان اندازه آلوده بوده و باعث بروز بیماری شود.

خصوصا در حال حاضر هوا هر روز گرم‌تر می‌شود و به همین دلیل مردم باید توجه داشته باشند که هیچ باقیمانده غذایی در داخل خودروی آن‌ها باقی نماند، چرا که کوچک‌ترین ماده غذایی می‌تواند به منبع غذایی میکروب‌ها تبدیل شود. در این فصل هم‌چنین سعی کنید در داخل خودروی خود غذا نخورید یا از بهداشتی بودن آن اطمینان حاصل کنید.

ورود حیوانات به داخل خودرو هم می‌تواند زمینه را برای ورود و فعال شدن این میکروب‌های خطرناک فراهم کند.

هفته ای یک بار خودرو را تمیز کنید. به این ترتیب کثیفی ها فرصتی برای کهنه شدن ندارند و به همین خاطر، تمیز کردن آن کار راحت تری خواهد بود

در قسمت اول این مطلب 5 راه برطرف کردن بوی نامطبوع داخل خودرو را بیان کردیم. حالا 5 راه دیگر را می گوییم.

6ـ پس از تمیز کردن، دنبال بوها بگردید.

در این مرحله، اگر باز هم خودرو بو می داد، باید با تشخیص بو از ترفند مخصوص به آن استفاده کنید.

- باکتری: ناشی از پسمانده میوه ها و گیاهان (مثلا بقایای چسبیده به ته کفش سرنشینان) است. ابتدا میوه یا گیاه را حذف کرده، سپس با استفاده از یک ماده ضدعفونی کننده محل را تمیز کنید.

- دود سیگار: برای حذف این بو، دو حوله را در دو کاسه بگذارید و کاسه را با سرکه سفید پر کنید. برای خودروهای بزرگ کاسه های بیشتری بگذارید. یکی را دم زیرسیگاری و دیگری را روی صندلی عقب بگذارید. راه دیگر پاشیدن جوش شیرین و بوزدا روی روکش ها و کفپوش است. چند ساعت بگذارید بماند، بعد با جارو برقی خودرو را تمیز کنید. در محل بهتر این است که سیگار نکشید. برای سلامت خودتان هم بهتر است.

- دود آتش: اگر به هر نحوی خودرویتان بوی دود ناشی از آتش گرفته بود، اول از روش سرکه استفاده کنید و در صورت مفید نبودن با متخصص مشورت کنید.

- بوی کپک: دلایل منجر به آن زیاد است: رها کردن لباس خیس یا عرق کرده در خودرو، آب به جا مانده از کفش خیس، میوه خراب و... . پیش از هر اقدامی منافذ خودرو را چک کنید که مبادا رطوبت به داخلش نفوذ کرده باشد. اگر مشکل از منافذ نبود، کفپوش را با کپک زدا اسپری و تمیز کنید.

- استفراغ: این مورد را باید به سرعت تمیز کنید،وگرنه اسید معده درون آن به بافت های درون خودرو چسبیده و به آنها آسیب خواهد زد.

- شیر: این مورد هم توجه خیلی فوری می طلبد. برای روکش چرم، پارچه ای را نمدار کرده و شیر اضافه را جذب کنید و بچلانید. حتما تمام منافذ را پاک کنید. بگذارید خشک شود، سپس با پاک کننده چرم تمیز کنید. اگر روی کفپوش ریخت، در صورت جدا شدن، در آورید و تمیز کنید. در غیر این صورت، آب تمیز روی آن ریخته و پارچه جذب کننده مثل پارچه های پنبه ای را روی محل بفشارید تا آب را جذب کند، سپس بچلانید و این کار را بارها تکرار کنید. بگذارید خودش خشک شود. اگر از خشک کننده استفاده کنید، شیر به خورد کفپوش می رود و بوی بدی به جا می گذارد. بوی بد شیر از آن بوهایی است که اگر ایجاد شود باید اتومبیلتان را دور بیندازید. از ما گفتن بود.

7ـ بوزدایی

پس از تمیز کردن همه خودرو، نوبت یک بوزدایی کلی است. خودرو را به محلی با تهویه مناسب (ترجیحا بیرون) ببرید و در کاپوت را باز کنید. ترمز دستی را بکشید و ماشین را روشن کنید. سیستم تهویه هوای خودرو را روشن کرده و روی بیشترین قدرت تنظیم کنید.

جلوی خودرو بایستید. محفظه ورود هوا را پیدا کنید. بوزدا را آزادانه به داخل آن اسپری کنید.

بعد از چند اسپری، سر را داخل خودرو کرده و بو کنید تا مطمئن شوید بوزدا در حال گردش در سیستم تهویه خودروست. در صورت لزوم اسپری را تکرار کنید.

سپس بخاری را روی آخرین دمای گرما و تهویه هوا را روی گردش بگذارید. دوباره روند اسپری را تکرار کنید.

روند اول قسمت هایی مانند تبخیرکننده، دمنده و هواکش و روند دوم بقیه جاهایی که ذره های بوزا جمع می شو”‹د را بوزدایی خواهند کرد.

8ـ فیلتر هوا را عوض کنید.

اگر خودرویتان دارای فیلتر هواست، عوضش کنید. تغییر محسوسی را موجب خواهد شد.

9ـ از متخصصان کمک بگیرید.

اگر باز هم بوی خودرو پابرجا ماند، می توانید به متخصصان مراجعه کرده و از آنها کمک بخواهید. توجه داشته باشید برای دریافت کمک کارآمد باید بتوانید بوی خودروی خود را به طور شفاف برای متخصص توضیح بدهید. بعضا بوزداهای مخصوصی برای بوهای خاص در بازار یافت می شود.

10ـ دست پیش را بگیرید.

از این به بعد هر نوع لکه را بلافاصله تمیز کنید تا دردسرهای بعدی برایتان پیش نیاید. همچنین هر مدت یکبار (مثلا هر هفته) خودروی خود را بررسی کنید و هر گونه اضافات غذایی و غیربهداشتی دیگر را از سطح آن بزدایید.

ـ از روکش استفاده کنید. در آوردن و شستن روکش ها خارج از خودرو خیلی بهتر و کم دردسرتر از سابیدن کف خودرو در درون آن است.

ـ زیر کودک خود حوله یا ملحفه پهن کنید. بچه ها ذاتا به خرابکاری گرایش دارند. پس بهتر است از قبل برای ریخت و پاش آنها آماده باشید.

ـ هفته ای یک بار خودرو را تمیز کنید. به این ترتیب کثیفی ها فرصتی برای کهنه شدن ندارند و به همین خاطر، تمیز کردن آن کار راحت تری خواهد بود.

ـ وقتی داخل خودرو نیستید، شیشه ها را بالا بدهید تا از ورود اشیای مزاحم و کثیفی ها جلوگیری شود.

فرآوری: نیره ولدخانی

بخش سلامت تبیان


منابع:

جام جم - سیاوش شهبازی

خبرآنلاین

مطالب مرتبط:

10 راه رفع بوی نامطبوع خودرو (1)

آلودگی هوای داخل خودرو و راه های مقابله با آن

فورا کولر ماشین را روشن نکنید

توصیه‌هایی برای رانندگان در تابستان

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.