تبیان، دستیار زندگی
تست مغزی یک آزمون برای سنجش فعالیت و ارزیابی عملکرد مغزی است. این امواج دارای فراز و فرودهایی می باشد...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

آنچه باید هنگام انجام تست مغزی بدانید


تست مغزی یک آزمون برای سنجش فعالیت و ارزیابی عملکرد مغزی است. این امواج دارای فراز و فرودهایی می باشد.


تست مغزی

گاهی پزشک برای اینکه عملکرد مغز شما را مورد سنجش قرار دهد، این تست مغزی را پیشنهاد می دهد. در این تست، الکترودهایی با استفاده از چسب و یا گیره های مخصوص روی سر وصل شده و امواج مغزی بر روی کاغذ یا مانیتور نمایش داده می شوند و اگر مشکلی در عملکرد مغزی باشد، نشان داده می شود.

گاهی هم لازم است برای بررسی های دقیق تر این تست دوباره انجام شود و یا گاهی نیاز است که در حین خواب نیز انجام شود.

مواردی که باید هنگام انجام تست مغزی بدانید

- بهتر است قبل از تست حتما موهایتان تمیز بوده و خشک باشد.

- از هیچ گونه مواد آرایشی مو قبل از تست استفاده نکنید، مانند ژل یا تافت و … .

- می توانید داروهایی را که روزمره استفاده می کنید ، را مصرف کنید.

- نباید در حین تست صحبت کنید.

- ممکن است از شما بخواهند که در حیت تست چشمانتان را ببندید.

- گاهی نیاز است که در حین خواب از شما تست گرفته شود و شما باید با آنها درست همکاری کنید. شاید نیاز باشد که از داروی خواب آور استفاده کنید تا بهتر بخوابید.

- ممکن است یک تست مغزی 90 دقیقه به طول بینجامد. پس برای انجام این تست وقت بگذارید.

زمانی که میلین تخریب شود، پیام های الکتریکی نمی توانند انتقال یابند و نتیجه این اختلال، بروز بیماری هایی مانند ام اس است که علایم آن از بی حسی خفیف اندام ها تا فلج کامل و نابینایی متفاوت است

برای اینکه تست شما با موفقیت انجام شود بهتر است قبل از انجام تست در مورد مسائل زیر با فردی که تست را می گیرد صحبت کنید:

- که آیا داروی خاصی مصرف کرده اید یا خیر؟

- آیا تشنجی در گذشته داشته اید یا خیر؟

- آیا باردار هستید یا خیر؟

آنچه درباره مغز نمی دانید

در تحقیق جدیدی که در امریکا انجام شد، مشخص گردید که محرومیت و دوری از روابط اجتماعی تولید میلین را کاهش می دهد.

در حقیقت کناره گیری از اجتماع موجب تغییرات رفتاری و ساختاری در نورون ها (سلول های عصبی) شده و همچنین با اختلال در تولید میلین همراه است.

میلین یک غلاف پروتئینی است که اطراف رشته های اکسون را می پوشاند و اکسون رشته بلند و باریکی است که پیام های الکتریکی را در بین سلول های عصبی منتقل می کند.

محققان همچنین دریافتند که دوری از اجتماع، موجب کاهش سلول های تولیدکننده میلین در بخشی از مغز می شود که درایجاد عواطف و تفکر حائز اهمیت است.

بنابراین می توان گفت که کاهش تولید میلین در پیشرفت بیماری های روانی نیز نقش دارد.

خبر خوب این است که با برقراری مجدد روابط اجتماعی، تولید میلین دوباره آغاز می گردد.

سلول عصبی در بیماری ام اس

تولید میلین

میلین یک غلاف محافظتی را در اطراف رشته های عصبی در مغز، نخاع و چشم تشکیل می دهد و بدین وسیله پیام های الکتریکی حیاتی را که توسط این رشته ها منتقل می شوند، حفظ می کند.

زمانی که میلین تخریب شود، پیام های الکتریکی نمی توانند انتقال یابند و نتیجه این اختلال، بروز بیماری هایی مانند ام اس است که علایم آن از بی حسی خفیف اندام ها تا فلج کامل و نابینایی متفاوت است.

در بیماری MS فقدان میلین به دلیل حمله سیستم ایمنی بدن بیمار ایجاد می شود که این بافت را به اشتباه بیگانه فرض کرده و آن را تخریب می نماید.

در تحقیقات جدید، دانشمندان برای درمان MS از ذرات نانو استفاده کرده و سیستم ایمنی را وادار می کنند که حمله به میلین را متوقف کند.

یکی دیگر از دلایل فقدان میلین زمانی است که تولید میلین جدید متوقف شود. میلین جدید توسط سلول های عصبی موسوم به الیگودندروسیت ها ساخته می شود. این عمل هم در حین فرآیند تکامل، زمانی که سلول های عصبی جدید در حال تولید هستند و هم در بزرگسالی به منظور ترمیم آسیب ها مانند آسیب ناشی از فعالیت سیستم ایمنی در بیماران مبتلا به MS، انجام می شود.

مطالعه اخیر نشان داد که بعد از هشت هفته دوری از اجتماع، علایم مغزی بروز می کنند. بررسی بافت مغزی حاکی از این است که کناره گیری از اجتماع موجب کاهش الیگودندروسیت های تولیدکننده میلین در لایه قشری پیشانی در مغز می شود. این بخش از مغز مسئول رفتارادراکی و عواطف است.

محققان همچنین شاهد تغییراتی در کروماتین (ماده  در برگیرنده DNA) بودند که مانع بیان ژن در الیگودندروسیت ها می شود و به این ترتیب ظرفیت تولید میلین باز هم کاهش می یابد.

در ادامه تحقیقات مشاهده شد که با بازگشت به اجتماع و برقراری روابط، بعد از چهار هفته علایم مغزی رفع شده و تغییرات ایجاد شده در بیان ژن به حالت طبیعی باز می گردند.

نتایج این تحقیق نشان می دهد که الیگودندروسیت ها در پاسخ به محرک های محیطی، میلین تولید می کنند. همچنین تشکیل الیگودندروسیت ها نیز با تغییرات محیطی تحت تاثیر قرار می گیرد.

به گفته متخصصان مشکلات مربوط به میلین با بروز اختلالات روانی از جمله اضطراب، اوتیسم، اسکیزوفرنی و افسردگی همراه است. بنابراین برای پیشگیری از بیماری های روانی و سلامت سیستم عصبی توصیه می شود که روابط اجتماعی خود را حفظ کرده و در فعالیت های گروهی مختلف در جامعه شرکت کنید.

فرآوری: نیره ولدخانی

بخش سلامت تبیان


منابع:

سایت کلینیک آلومینا

سایت سیمرغ

مطالب مرتبط:

تفاوت مغز مردان و زنان

10 اقدام برای حفظ سلامت مغز

بی‌خوابی و کاهش سلول های مغزی

تولید سلول‌های جدید در مغز

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.