تبیان، دستیار زندگی
مراسم تقدیر و بزرگداشت امیر ادبیات انقلاب اسلامی،زنده یاد امیرحسین فردی برگزار شد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

رونمایی از وب سایت نویسنده انقلاب


مراسم تقدیر و بزرگداشت امیر ادبیات انقلاب اسلامی،زنده یاد امیرحسین فردی و نیز رونمایی از وب سایت این نویسنده برگزار شد.

بزرگداشت امیرحسین فردی در خبرگزاری فارس/۱

در این مراسم محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری، سعید بیابانکی، محمد حمزه‌زاده، علی داوودی، ناصر فیض، مریم فردی دختر زنده‌یاد امیرحسین فردی، سعید چگینی داماد وی، محمد ناصری، محمدعلی قربانی، کمال شفیعی، محمد حسنی مدیرعامل بنیاد ادبیات داستانی ایرانیان، ابراهیم زاهدی مطلق، جواد کامور بخشایش، علی‌اصغر آب‌خضر و جمعی از اهالی ادب و اهالی رسانه در خبرگزاری فارس حضور داشتند. در این مراسم که همزمان با تولد این نویسنده انقلابی برگزار شد، از وب‌سایت امیرحسین فردی که به همت سعید چگینی آماده شده است، رونمایی شد.

در ابتدای این مراسم محسن مومنی شریف مدیر حوزه هنری گفت: رحلت آقای فردی خسارت بزرگی بود بر ادبیات انقلاب اسلامی. او در رشته و حوزه فعالیت خود، نمونه ممتازی بود از انسان‌هایی که انقلاب اسلامی معرفی کرد. از شمار آن گونه انسان‌های آرمانی که قرآن کریم آنان را با صفاتی مانند خدا دوستی، تواضع در برابر مۆمنان و گردن فرازی در برابر بیگانگان، مجاهدت در راه خدا و واهمه نداشتن از سرزنش و نیش‌خند سرزنش‌گران و معاندان توصیف کرده است. همه این ویژگی‌ها در پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی در وصف آقای فردی آمده است. همانطور که ایشان فرموده‌اند، به راستی او هنرمند و نویسنده متعهد و مجاهد بود. مۆمن و سختکوش بود.

رئیس حوزه هنری با بیان اینکه فردی از شمار برجستگانی بود که نهال پر طراوت هنر انقلاب را در برابر دشمنان عنود و بعضی همراهان سست عنصر، با انگیزه و ایمان راسخ خویش پاسداری کردند و به شکوفایی و باروری امروزی رساند، خاطرنشان کرد: نگاه ایشان به ادبیات و هنر از سر ذوق آزمایی و تفنن نبود بلکه به عنوان وظیفه و جهاد بود مخصوصا در این اواخر روی جهاد تأکید ویژه داشتند. چون رهبر معظم انقلاب در شروع به کار مدیریت جدید حوزه فرمودند بودند «فرهنگ عرصه جهاد است. کسانی که در این میدان جهاد فرهنگی حضور دارند باید حق جهاد را به جا آورند.» ایشان با این اعتقاد مسئولیت مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری را پذیرفتند و علی‌رغم بیماری تا روز آخر مجاهدانه کار کردند.

وی با اشاره به اینکه امیرحسین فردی  انسان بسیار لطیفی بود، ‌گفت: وی به انسان‌ها و هم نوعان خود محبت می‌ورزید و حتی با پرندگان و درختان و سبزه و گیاه هم همزبانی و دوستی داشت. بنده و بعضی دوستان به یاد دارند وقتی عازم سفر به مناطق محروم استان کهگیلویه و بویراحمد بودیم، از زبانش در رفت که صبح رفته و با درختان پارک‌شهر خداحافظی کرده است. اما همین انسان لطیف و رئوف هنگامی که می‌شنید کسی نسبت به انقلاب و رهبری جفایی کرده بسیار خشن و پرخاشگر می‌شد.

مومنی: نگاه ایشان به ادبیات و هنر از سر ذوق آزمایی و تفنن نبود بلکه به عنوان وظیفه و جهاد بود مخصوصا در این اواخر روی جهاد تأکید ویژه داشتند. چون رهبر معظم انقلاب در شروع به کار مدیریت جدید حوزه فرمودند بودند «فرهنگ عرصه جهاد است. کسانی که در این میدان جهاد فرهنگی حضور دارند باید حق جهاد را به جا آورند.»

مومنی شریف در این زمینه توضیح داد: وقتی آن عنصر روسیاه خسرة الدنیا و آلاخرة که از قدیم با آقای فردی سابقه دوستی داشت و چرب و شیرینی دنیا او را فریفت و در مقابل انقلاب و آرمان‌های سابق خود ایستاد، در فتنه 88 به نظام اهانت کرده بود، آقای فردی با ادبیاتی متفاوت به او پاسخ داد.

حسنی: فردی الگوی مناسبی برای مدیریت فرهنگی بود

محمد حسنی مدیر بنیاد ادبیات داستانی یکی از افراد دیگری بود که در این مراسم به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: در جامعه کنونی دو نیاز مهم وجود دارد که باید مورد توجه قرار بگیرند و این دو خصلت در آقای فردی بسیار بروز داشت. یکی اینکه امیرحسین فردی نسبت به ذخائر دنیا خیلی بی تفاوت بود و دنیا گرایی و دنیاپرستی نداشت و گویا از دوران کودکی هوای نفس را در خود کشته بود. اگر می‌خواستی به او هدیه‌ای بدهی قبول نمی‌کرد و باید به لطایف‌الحیلی آن را می داد. البته این مسئله به دلیل تمکن مالی وی نبود بلکه امیرحسین فردی به مال دنیا بی توجه بود و زندگی ساده‌ای داشت.

وی افزود: این‌ روزها بحث از اعتدال می شود و حلقه مفقوده‌ای هست و جامعه نیاز به آن دارد و جامعه ما سال‌هاست که از افراط و تفریط ضربه خورده است. امیرحسین فردی هم فردی معتدل بود و نگاه انقلابی داشت. برای افرادی که در موضع سیاسی ایشان نبودند احترام قائل بود و هیچگاه اسیر هوای نفس نشد.

مدیر بنیاد ادبیات داستانی در پایان سخنان خود گفت: اگر خودمان را اصلاح نکنیم اثر گذار نخواهیم بود و امیرحسین فردی هم از خودش شروع کرده بود و نمونه مناسبی برای الگوی مدیریت فرهنگی در بخش‌های مختلف بود.

شفیعی: فردی مانند رودخانه‌ای شفاف بود

کمال شفیعی شاعر و نویسنده کودک هم در پایان خاطرنشان کرد: هرکسی امیرحسین فردی را می‌شناخت می‌دانست وی مانند رودخانه‌ای شفاف است. آشنایی من هم با وی به زمان کودکی‌ام که کیهان بچه‌ها را از کیوسک روزنامه فروشی خریداری می‌کردم، باز می‌گردد. من که در شهرستان زندگی می‌کردم همیشه این دغدغه را داشتم که بتوانیم با تهران و جلسات داستان نویسی ارتباط بگیریم و امیرحسین فردی به این موضوع توجه ویژه‌ای داشت.

وی افزود: به گواهی تاریخ اولین تغییری که پس از مدیریت امیرحسین فردی در رویکرد مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری به وجود آمد در تغییر داوران و نگاه به آثار شهرستانی‌ها بود. همچنین کتابخانه‌هایی در مناطق دورافتاده ایجاد کرد.

این شاعر و نویسنده کودک با بیان اینکه امیرحسین فردی هم خیلی وسیع و هم خیلی کوچک بود، تصریح کرد: کودکی در امیرحسین فردی نزدیک بود. برای سفری باهم سوار هواپیمایی شدیم وایشان  ابراز کرد که دوست دارد در کنار پنجره بنشیند، در تمام راه به روستاها نگاه می‌کرد.

بزرگداشت امیرحسین فردی در خبرگزاری فارس/۱

رونمایی از وب‌سایت امیرحسین فردی

در ادامه مراسم، از وب‌سایت امیرحسین فردی که به همت سعید چگینی آماده شده است، رونمایی شد.سعید چگینی در توضیح این وب سایت توضیح داد: فعالیت ما در راستای معرفی سبک و ابعاد گوناگون زندگی استاد امیرحسین فردی بوده و سعی می شود تا موجبات آشنایی هر چه بیشتر باشخصیت و آثار پدر ادبیات داستانی انقلاب فراهم گردد. از بعد از فوت این مرحوم تصمیم به راه‌اندازی این وب سایت گرفتیم تا پایگاه رسمی اطلاعات ایشان باشد. چون مطالبی که در سایت‌هایی مانند ویکی‌پدیا آمده است بعضا ایراداتی دارند.

وی افزود: از زمان فوت ما اطلاعات و عکس‌ها را جمع‌آوری کردیم و تا امروز بخش‌های زیادی از آنها آماده و منتشر شده است.  در زمینه اخبار از منابع مختلف استفاده کردیم و برای گالری از بخش‌های زیادی کمک گرفتیم و در حال تکمیل آن هستیم. همین‌جا از همه کسانی که اطلاعات یا عکس‌هایی از امیرحسین فردی دارند درخواست می‌کنیم در اختیار ما بگذارند.

چگینی با اشاره به اینکه برای نیل به هدف آشنایی هرچه بهتر با فردی قسمت‌های مختلفی از جمله زندگینامه، معرفی آثار شامل کتاب‌ها، دست نوشته‌ها و مقالات، گالری عکس و … گردآوری شده و به مرور زمان کامل تر نیز می‌گردد،  خاطرنشان کرد: بخش‌هایی از این مطالب از سایت‌ها جمع‌آوری شده است و مصاحبه و سخنرانی‌های وی را شامل می‌شود. در کنار این بخش‌ها، رویدادها و خبرهای مرتبط نیز از طریق این پایگاه اطلاع رسانی می‌گردد. در بخش کتاب‌ها هم تصویر جلد کتاب و خلاصه کتاب آورده شده است. در بخشی هم تصویر دست‌خط‌های امیرحسین فردی منتشر شد که فعلا به صورت تایپی بر روی سایت قرار دارد.

وی با اشاره به بخش استاد به روایت دیگران، توضیح داد:  سعی داریم از منظر چشم اساتید، اصحاب قلم، دوستان، شاگردان و همکاران، تصویر و تجسمی از منش امیرحسین فردی ترسیم کنیم. در این بخش تاکنون نزدیک به 50 عنوان مطلب جمع‌آوری کردیم. دفتر یادبود هم به انتشار نوشته های کاربران می‌پردازد که به یادگار در این پایگاه باقی می ماند. افراد مختلف می‌توانند خاطرات خود از امیرحسین فردی را در این بخش در اختیار ما بگذارند تا به نامه خودشان ثبت شود. در ادامه مریم فردی دختر این نویسنده شمع‌های کیک تولد پدر را خاموش و کیک را برید تا یاد این معلم زنده بماند.

بخش ادبیات تبیان


منبع: فارس