تبیان، دستیار زندگی
تاکنون همه شما با کاغذ و یا ابزار دیگر هواپیما، موشک و یا یک جسم پرنده ساخته باشید. در اینجا می¬خواهیم با استفاده از ابزار بسیار ساده و در دسترس شما را با روش ساخت یک گلایدر ( هواپیمای بدون موتور) آشنا کنیم...
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : سارا قیصری
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

چگونه یک گلایدر حلقوی بسازیم؟

تاکنون همه شما با کاغذ و یا ابزار دیگر هواپیما، موشک و یا یک جسم پرنده ساخته باشید. در این جا می‌خواهیم با استفاده از ابزار بسیار ساده و در دسترس شما را با روش ساخت یک گلایدر ( هواپیمای بدون موتور) آشنا کنیم.

مواد لازم برای ساخت: یک عدد نی ضخیم یا چوب نازک و باریک، یک تکه مقوای محکم به ابعاد cm 7/5 در cm 13، چسب نواری، تایمر و قیچی.

ابتدا با قیچی، مقوا را به سه قسمت در ابعاد cm 2/5 در cm 13  برش بزنید. دو تکه از مقواهای برش خورده را برداشته و به شکل دو استوانه درآورید، به طوری که قطر یکی از استوانه‌ها cm 2/5 و با تکه دیگر استوانه‌ای به قطر تقریباً نصف قطر استوانه اول یعنی در حدود cm 1 درست کنید.

چگونه یک گلایدر حلقوی بسازیم؟

شکل 1: تصویر یکی از استوانه‌ها.

حال تکه سوم مقوا را برای اتصال دو استوانه آماده شده در نظر بگیرید. برای این کار استوانه را از قسمت طول لوله کنید تا برخلاف دو استوانه قبلی طول آن بیشتر از قطرش شود. حال دو استوانه را مانند شکل زیر به هم بچسبانید. دقت داشته باشید که استوانه‌ها کاملاً به هم چسبیده باشند. برای اطمینان از محکم بودن اتصال استوانه‌ها چسب نواری را هم به صورت عمودی و هم به صورت افقی در محل چسباندن بزنید. حال با چسب نواری نی یا چوب را مانند شکل زیر در درون استوانه‌ای که به عنوان رابط دو استوانه است در راستای طولی بچسبانید.

چگونه یک گلایدر حلقوی بسازیم؟

شکل 1: نحوه اتصال سه استوانه مقوایی.

تست گلایدر

حال گلایدر شما آماده پرواز است. برای آزمایش، آن را همانند دارت به هوا پرتاب کنید و با یک تایمر، زمانی را که گلایدر در هوا پرواز می‌کند، ثبت کنید. دو استوانه با قطرهای کوچک و بزرگ تعادل لازم برای پرواز گلایدر را فراهم می‌کنند و از انحراف مسیر آن به مقدار بسیار زیادی کاهش می‌دهند. در واقع استوانه بزرگ با مقاومت هوا به صورت چشمگیری مقابله می‌‌کند.

شاید این سۆال به ذهن شما برسد که چرا با وجود سنگینتر بودن حلقه‌های مقوایی از نی، در حین پرواز حلقه‌ها سریعتر از نی به زمین نمی‌افتند.

دلیل آن این است که سرعت حرکت حلقه‌ها و نی یکسان است و بنابراین حلقه‌ها نیز مسیر مستقیم خود را همراه با نی حفظ می‌کنند.

بخش پژوهش های دانش آموزی تبیان، تهیه: سارا قیصری

تنظیم: نسرین صادقی