تبیان، دستیار زندگی
امروز «دوشنبه» برابر با بیست و هشتم اسفند 1391 و ششم جمادی الاولی 1434 هجری قمری و هجدهم مارس سال 2013 میلادی است. مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران به شرح زیر است:
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

بیست و هشتم اسفند در آینه تاریخ معاصر

رخداد تاریخی

امروز «دوشنبه» برابر با بیست و هشتم اسفند 1391 و ششم جمادی الاولی 1434 هجری قمری و هجدهم مارس سال 2013 میلادی است. مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران به شرح زیر است:

28 اسفند 1366

رسانه ها اعلام کردند: بر اثر بمباران شیمیایی شهر کردنشین حلبچه در تاریخ 25 اسفند توسط رژیم بعث عراق، پنج هزار نفر از مردم این شهر جان خود را از دست داده و هفت هزار نفر دیگر مصدوم و مجروح شدند.

28 اسفند 1362

با پایان یافتن بازدید یک هفته ای کارشناسان سازمان ملل متحد از مناطق جنگی ایران که به تایید استفاده از گاز خردل و گاز اعصاب توسط رژیم بعث عراق انجامید؛ شورای امنیت نیز با صدور بیانیه ای این گزارش را تأیید کرد و از عراق به عنوان استفاده کننده سلاح های شیمیایی نام برد.

28 اسفند 1344

حکومت پهلوی، دفاتر امام خمینی(ره) در سراسر کشور را تعطیل و رساله های ایشان را از تمامی کتابفروشی ها جمع آوری کرد.

28 اسفند 1340

نخستین جلسه کمیته مرکزی حزب ملل اسلامی به ریاست «سید محمد کاظم موسوی بجنوردی» تشکیل شد این آغاز فعالیت مخفی این حزب با در پیش گرفتن مشی مسلحانه علیه حکومت پهلوی بود.

28 اسفند 1333

اساسنامه شورای ترویج موسیقی ملی در هیات وزیران تصویب شد. این اساسنامه مشتمل بر هفت ماده بود و در آن به مواردی چون هدف از تشکیل شورای عالی موسیقی، اعضای آن، ضرورت تأیید صلاحیت افرادی که قصد اجرای برنامه در رادیودارند، لازم الاجرا بودن تصمیمات شورا برای تمامی اجراکنندگان برنامه های موسیقی رادیو اشاره شده بود.

28 اسفند 1328

«محمد ساعد مراغه ای» که در پی استعفای «عبدالحسین هژیر» در آبان 1327 به مقام نخست وزیری منصوب شده بود، استعفا کرد و چند روز بعد «علی منصور» عهده دار تشکیل کابینه شد.

28 اسفند 1320

مصوبه هیات وزیران پیرامون لغو انتقال هنرسرای عالی و هنرستان های تابع به وزارت فرهنگ ابلاغ شد.

28 اسفند 1308

تصویب قانون اجازه تاسیس وزارت طرق و شوارع و وزارت اقتصاد ملی به جای وزارت فواید عامه اعلام شد، این قانون مشتمل بر پنج ماده بود و در آن به وظایف، نحوه تعیین تشکیلات اداری و زمان اجرای قانون اشاره شده بود.

28 اسفند 1302

در پی توهین روز گذشته یکی از نمایندگان مجلس به آیت الله «سیدحسن مدرس»، تظاهرات اعتراض آمیز بزرگی در تهران و چند شهرستان دیگر برگزار شد و مردم مخالفت خود را با حکومت جمهوری مورد نظر «رضاخان» اعلام کردند.

28 اسفند 1296

«سر ریدر بولارد» وزیر مختار انگلیس در تهران تصریح کرد دولت متبوع وی منافع خود در ایران را به وسیله قوای مسلح تأمین می کند.

28 اسفند 1295

«سید ضیاءالدین طباطبائی» مدیر روزنامه رعد به دستور «وثوق الدوله» رییس الوزرا در راس هیاتی برای مذاکره و عقد قرار داد دوستی با روسیه رهسپار مسکو شد.

28 اسفند 1294

نظامیان روسیه تا اصفهان پیشروی کردند و این شهر را به اشغال خود درآوردند.

28 اسفند 1291

نظمیه تهران با سازماندهی جدید توسط «کلنل وستد» سوئدی تأسیس و آغاز به کار کرد. در این روز از سوی نامبرده دستور استخدام پانصد آژان برای تهران صادر شد.

28 اسفند 1288

«ستارخان» و «باقر خان» سرداران آذربایجان، تبریز را به قصد تهران ترک کردند. آنان در مسیر حرکت مورد تجلیل مشروطه خواهان قرار گرفتند.

28 اسفند 1287

«میرزا علی آقا ثقة الاسلام»عالم دینی، نویسنده و مبارز مشروطه خواه آذربایجانی، در تلگرافی از «محمد علی شاه» خواست برای متوقف شدن جنگ میان قوای دولتی و مشروطه خواهان، به مشروطیت تن در دهد.

تنظیم: هومن بهلولی