تبیان، دستیار زندگی
آماده ازدواجید؟ فکر می کنید وقتش رسیده که یک خانواده جدید تشکیل دهید و زندگی تازه ای را بسازید؟ پس قبل از هر چیز باید بدانید که برای داشتن یک ازدواج موفق، مقدماتی لازم است که بدون آنها ممکن است زندگی تان با شکست رو به رو شود.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

شرط و شروط‌های ازدواج موفق


آماده ازدواجید؟ فکر می کنید وقتش رسیده که یک خانواده جدید تشکیل دهید و زندگی تازه ای را بسازید؟ پس قبل از هر چیز باید بدانید که برای داشتن یک ازدواج موفق، مقدماتی لازم است که بدون آنها ممکن است زندگی تان با شکست رو به رو شود.

شرط و شروط‌های ازدواج موفق

بارها شنیده اید که صرف رسیدن به سن خاص و بلوغ جسمی و جنسی، برای تحقق ازدواجی موفق و مطمئن كافی نیست و علاوه بر آن فرد باید به حدی از رشد و آمادگی روان شناختی رسیده باشد تا بتواند عهده دار مسئولیت ها و نقش های جدیدش شود. برای رسیدن به این حد، شما نیازمند یادگیری مهارت های زندگی هستید. مهارت هایی که در یک زندگی مشترک به کارتان می آیند و گره از مشکلاتتان باز می کنند.

هر کدام از ما برای موفقیت در ازدواج نیازمند حد نصابی از رشد شناختی، عاطفی و رفتاری هستیم كه صلاحیت و توانمندی مان برای شروع زندگی مشترك را مشخص می کند؛ حداقل هایی كه به مرور زمان و متناسب با مراحل بعدی زندگی (پذیرش نقش ها و موقعیت های جدید) رشد می كنند و كامل می شوند.

شرط اول: سلامت روانی

از آنجا كه حالات جسم و روح در یكدیگر اثرگذار هستند، اختلال و ناهنجاری هر یك می تواند در دیگری نیز اثرگذار باشد. فردی كه از اختلالاتی چون افسردگی، اضطراب، استرس، وسواس و ... رنج می برد باید بداند كه این موارد می تواند در زندگی آینده او و نحوه تعامل با همسر و فرزندان آثار نامطلوبی را داشته باشد و ضروری است تا حد امكان در كاهش و درمان این اختلالات بكوشد.

شناخت شخصی

مهمترین مقدمه لازم برای انجام ازدواجی سعادتمندانه را، می توان كسب شناخت و آگاهی عنوان کرد که این شناخت شامل شناخت شخصی، غریزه جنسی و شناخت نقش ها و مسئولیت هاست. فردی كه می خواهد ازدواج كند باید تعریفی از خود داشته و هویت یافته باشد. جوانی كه هنوز به روشنی نمی داند كیست؟ از چه ظرفیت ها و توانمندی هایی برخوردار است و چه علایقی دارد؟، آیا می تواند با ازدواج و ورود به مرحله جدید زندگی، از عهده مسئولیت ها و نقش های خود به خوبی برآید؟

از آنجا كه انگیزه جنسی مهم ترین عامل در سوق دادن انسان به سمت ازدواج است، شناخت دقیق این غریزه و آگاهی از نحوه عمل و كاركرد آن، جوان را در مدیریت و كنترل این غریزه كمك خواهد كرد.

آگاهی از تفاوت های زن و مرد

شناخت خصوصیات جنس مخالف بسیار حائز اهمیت است؛ شناختی كه به منظور انتخاب او برای زندگی مشترك صورت می پذیرد و آگاهی از این ویژگی ها و تفاوت ها برای كسی كه در صدد ازدواج برآمده لازم است تا بتواند در مواجهه و تعامل با همسر خود رفتار مناسب داشته باشد. مثلاً از جمله تفاوت های عمده بین زن و مرد، عاطفی تر بودن زنان نسبت به مردان است كه عدم آگاهی و مدیریت صحیح آن می تواند دردسر ساز باشد، همچنین دیدگاه زنان و مردان نسبت به ارتباط و مسائل جنسی نیز تفاوت هایی با یكدیگر دارد.

شناخت نقش ها و مسئولیت ها

شناخت نقش ها و مسئولیت ها چیزی است که اغلب جوان ها آن را نادیده می گیرند. برخی از مردها و یا زن ها هستند كه آگاهی بسیار كم و ناچیزی نسبت به وظایف و مسئولیت های خویش دارند. در واقع از مهم ترین آمادگی های لازم برای آغاز زندگی مشترك، مسئولیت شناسی و مسئولیت پذیری است. با شروع زندگی مشترك زن و مرد عنوان و جایگاه جدیدی پیدا می كنند و باید نسبت به یكدیگر حقوق و تكالیفی را پذیرا باشند و بهترین زمان آموختن این حقوق و تكالیف همان سنین آستانه ازدواج است.

بلوغ عاطفی، قابلیت درک احساس دیگران یا همدلی است و در این بین به جهت نیاز عاطفی بیشتری كه در جنس زن نهفته است، مسئولیت مرد در برآورده ساختن این نیاز به مراتب بیشتر خواهد بود

آمادگی عاطفی– هیجانی

عواطف و هیجانات، بخش مهمی از شخصیت انسان را شكل می دهند و در تصمیم گیری ها و رفتارهای انسان به ویژه در ارتباط با زندگی مشترك نقش مهمی دارند. از جمله این آمادگی ها تحقق بلوغ عاطفی در زوجین است. بلوغ عاطفی، قابلیت درک احساس دیگران یا همدلی است و در این بین به جهت نیاز عاطفی بیشتری كه در جنس زن نهفته است، مسئولیت مرد در برآورده ساختن این نیاز به مراتب بیشتر خواهد بود.

مهارت ابراز صمیمیت

توانایی ابراز محبت و صمیمی بودن كه از نشانه های رشد و بلوغ عاطفی جوان است، باید قبل از ازدواج حاصل شده باشد و جوان آماده ازدواج، باید به اهمیت این موضوع واقف باشد كه یكی از مهمترین سرمایه های او برای زندگی موفق، رسیدن به همین رشد و توانمندی است.

چه بسا دختر و پسرهایی كه از امكانات مالی و مادی فراوانی برخوردار هستند، اما از آنجا كه بستر تربیتی خانواده و نوع رفتار پدر و مادر، محبت كردن و عشق ورزیدن را به آنها یاد نداده است، بعد از مدت کوتاهی چون قادر به تحمل طرف مقابل خود نیستند و نمی توانند پاسخگوی نیازهای عاطفی او باشند، به راحتی پیوندشان به جدایی و زندگی مشتركشان به شكست منتهی می شود.

آموختن مهارت های ارتباطی جدید و مۆثر در رسیدن به هماهنگی، رضایت و آرامش نقش قابل توجهی دارد. در واقع بخشی ازمهارت های ارتباطی در خوب گوش دادن، خوب حرف زدن و خوب تجزیه و تحلیل كردن صحبت های دیگران نهفته است.

مهم ترین مهارت؛ مهارت های حل اختلاف

بروز اختلاف و تفاوت بین افراد، امری كاملاً عادی و طبیعی است، اما مهم تر ازآن این است كه افراد باید نسبت به حل این اختلافات اشراف داشته و بتوانند اختلاف یا سوءتفاهم های خود با دیگران را به گونه ای منطقی و مسالمت آمیز حل كنند. گوش دادن فعال به سخنان همسر، سعی در درك و پذیرش احساسات او و استفاده از راهكارهای كاهش ناراحتی ها (شوخی و مزاح ، عوض كردن موضوع بحث، قدم زدن و تفریح و...) می تواند در حل اختلاف مۆثر باشد و باید دختر و پسر آماده ازدواج در به كار بردن این روش ها توانمند باشند.

شرط و شروط‌های ازدواج موفق

مهارت تصمیم گیری و اراده

تصمیم گیری و به دنبال آن داشتن اراده ای مصمم، نیاز به مهارت دارد. انسان ها به شکل های مختلفی تصمیم گیری می كنند؛ برخی در تصمیم گیری کاملاً مستقل عمل می کنند و هیچ گونه مشورت و همفکری با دیگران ندارند و برخی دیگر تصمیم گیری شان مطیعانه است و از خود هیچ اراده و عزمی ندارند. سبك تصمیم گیری مطیعانه، می تواند صدمه زیادی به موضوع تصمیم و یا به عنوان مثال، به ازدواج فرد، وارد كند. در تصمیم گیری مطیعانه، دیگران برای شخص تصمیم می گیرند بدون آن كه فرد، نقشی در این تصمیم گیری داشته باشند.

گذشت و فداکاری

یکی دیگر از عوامل مهمی كه سبب موفقیت در زندگی زناشویی می شود، حس تعهد و فداكاری است. دستیابی به زندگی مطلوب مستلزم فداكاری ها، ازخودگذشتگی های زیاد و تلاش بسیار است و اساس آن بر مبنای تعهد به یكدیگر و نهاد خانواده است. خوشبخت ترین زوج ها كسانی هستند كه زندگیشان را با یكدیگر به اشتراك گذاشته و ارزش ها و منافع یكسان و همسویی دارند. و این به معنی عدم وجود اختلاف نظر در بین زوجین نیست؛ بلکه در سایه محبت و در نتیجه ایثار و گذشت، هر زندگی مشترکی تداوم می یابد.

فرآوری: فاطمه ایمانی

بخش کلوب ازدواج تبیان


برگرفته از: مهرخانه

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.