تبیان، دستیار زندگی
دنیایی را تصور‌کنید که در آن هر سطحی از کف دست شما گرفته تا لباس یا میز کارتان تبدیل به یک رابط‌کاربری لمسی شده و به این‌ترتیب خواهید‌ توانست بدون بیرون آوردن گوشی هوشمند خود از جیبتان با آن ارتباط برقرار کرده و به راحتی فعالیت‌های مدّ نظرتان را انجام دهی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

تحولات فناوری لمسی


دنیایی را تصور‌کنید که در آن هر سطحی از کف دست شما گرفته تا لباس یا میز کارتان تبدیل به یک رابط‌کاربری لمسی شده و به این‌ترتیب خواهید‌ توانست بدون بیرون آوردن گوشی هوشمند خود از جیب‌تان با آن ارتباط برقرار کرده و به راحتی فعالیت‌های مدّ نظرتان را انجام دهید.

تحولات فناوری لمسی

این چشم‌انداز یک فناوری نوین مشابه کینکت‌ است که OmniTouch نام دارد .  OmniTouch یک سیستم پوشیدنی است که هر سطحی را با گجت هوشمند شما مرتبط می‌سازد ، شاید ابتدایی‌ترین جنبه‌ی این فناوری این باشد که کاربر دیگر احتیاجی به ایستادن در هنگام کار با گجت خود ندارد و می‌تواند به راحتی و در حال حرکت و در ضمن بدون هیچ کالیبراسیون خاصی از هر سطح خارجی به عنوان یک رابط کاربری استفاده‌ نماید . در ضمن این سیستم به طور خاص برای فضاهای سه بعدی طراحی شده است و الزامی‌ندارد که سطح مورد استفاده صاف و صیقلی باشد بلکه کاربر می‌تواند از دست خود یا حتی یک تنه ی درخت نیز به عنوان صفحه لمسی استفاده‌کند.

OmniTouch یک سیستم پوشیدنی است که هر سطحی را با گجت هوشمند شما مرتبط می‌سازد

این فناوری جدید که از یک دوربین Shoulder - mounted Depth و یک پیکو پروژکتور تشکیل شده است توسط محققان شرکت مایکروسافت در حال توسعه بوده و رقیبی قدرتمند برای مدلهای قبلی است ، مدل هایی که تنها بر روی پوست قابل استفاده‌ بودند .  یک پژوهش در استفاده از OmniTouch نشان داده‌است که استفاده از این فناوری لمسی تا حد بسیار زیادی از نظر عملکرد کشیدن ( Dragging ) و همچنین میزان حساسیت ، به صفحه‌های لمسی معمول نزدیک است.

OmniTouch ؛ فناوری که هر‌سطحی را به یک صفحه‌ لمسی تبدیل ‌می‌کند

این گجت دو قسمتی علاوه بر اینها انعطاف‌پذیری کاربر را در اجرای برنامه‌های تبلت یا گوشی هوشمند وی بالا می‌برد به طوری که کاربر قادر خواهد‌ بود با استفاده از OmniTouch سایز مورد نظر خود را برای پخش تصاویر از طریق پیکو پروژکتور انتخاب نماید. علاوه بر این OmniTouch خود قابلیت تنظیم خودکار صفحه نمایش را داراست پس احتیاجی نیست کاربر هر بار تنظیماتی جدید را برای تعدیل تصویر پخش شده با هر سطح جدید به اجرا بگذارد .

شاید در میان این همه نقاط قوت تنها جنبه ناخوشایند این فناوری پروژکتور و دوربینی باشد که مانند یک طوطی بر روی شانه کاربر نصب می‌شود که البته مایکروسافت گفته در نمونه‌های آتی سایز این دو بخش اساسی را بسیار کوچک و شاید به‌ اندازه یک قوطی کبریت کاهش دهد .

تحولات فناوری لمسی

در حالی که امروزه صفحات لمسی تبدیل به رابط کاربری استاندارد برای بیشتر گوشی‌های هوشمند شده‌‌اند و نمایشگرهای خازنی یک تجربه روان و راحت را ایجاد می‌کنند ، Qeexo فکر می‌کند که این بخش از فناوری همچنان قابلیت ارتقاء و پیشرفت دارد. Qeexo یک گروه تجاری نسبتا گمنام است که طرح یک تکنولوژی توسعه یافته را در حیطه‌ی رابط کاربری گجت‌های هوشمند ارائه کرده است. تکنولوژی که حسگر انگشت ( FingerSense ) نام دارد و می‌تواند عملکردهای بیشتری را نیز به هر نمایشگر لمسی اضافه نماید. این فناوری جدید اساسا، با استفاده از یک حسگر‎‌صوتی ( اکوستیک ) کوچک ، لرزش اشیا را بر روی صحفه‌اندازه‌گیری نموده و می‌تواند تفاوت‌های میان آنها را بازگو نماید. بنابراین برای مثال ، یک ضربه می‌تواند به عنوان «کلیک راست» مورد استفاده قرار‌گیرد.

فناوری Qeexo به صفحات لمسی امکان می‌دهد تا حالت‌های مختلف لمس انگشتی را تشخیص دهند

این تکنولوژی همچنین می‌تواند تفاوت بین مواد را نیز نشان‌دهد، پس حتی اگر خود انگشت نیز به صفحه برخورد نکند، صفحه نمایش می‌تواند ورودی را ثبت نماید، که کمک بزرگی برای افرادی است که ناخن‌های بلندی دارند. جذابیت‌های این فناوری که فعلا در سطح یک ایده و طرح است به این جا ختم نمی‌شود. در ویدئوی زیر می‌توانید ببینید که یک گلکسی اس 3 چگونه پس از اعمال تغییرات جزئی در رابط کاربری مجهز به توانایی Register Stylus Input شده است. انتخاب‌های ورودی بیشتر می‌تواند یکی از نقاط قوت یک گجت باشد، چرا که کنترل بیشتر و دقیق‌تری را به کاربر می‌دهد.

فرآوری: فاطمه مجدآبادی

بخش دانش و زندگی تبیان


برگرفته از زومی