تبیان، دستیار زندگی
بیل گیتس در 28 اکتبر 1955 میلادی در سیاتل، مرکز ایالت واشنگتن آمریکا زاده شد. او و پل آلن شرکت مایکروسافت بزرگترین کمپانی نرم افزاری جهان را پایه ریزی نمودند. بر پایهٔ مجلّه فوربس بیل گیتس در سال 2008 میلادی، سومین مرد ثروتمند جهان بوده است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

درس‌هایی از زندگی بیل گیتس


بیل گیتس در 28 اکتبر 1955 میلادی در سیاتل، مرکز ایالت واشنگتن آمریکا زاده شد. او و پل آلن شرکت مایکروسافت بزرگترین کمپانی نرم افزاری جهان را پایه ریزی نمودند. بر پایهء مجلّه فوربس بیل گیتس در سال 2008 میلادی، سومین مرد ثروتمند جهان بوده است.

بیل گیتس

او امسال 56 ساله می شود. از میان بسیاری از دستاوردهای وی به گمانم باید به این مورد اشاره کنیم که وی ظهور استیو جابزی را که در خاطر داریم، شدنی کرد.

زیرا بدون بیل، احتمالا استیو جابز باید پس از برگشتش از تبعید، به تماشای سقوط و فروپاشی اپل می نشست. نه آیپادی، نه آیتونزی، نه آیفونی، نه آیپادی و شاید نه مکینتاشی.

پس از مرگ استیو جابز، برخی سعی کردند از موقعیت استفاده کرده و به مقایسه جابز و گیتس بپردازند، و معمولا تمامی مزایا را از آن استیو جابز می دانستند و هر شک و شبهه ای را به بیل گیتس نسبت می دادند.

اما این درست نبود.

نحوه تجارت بیل گیتس به دلیل اینکه قدرت رقابت را از رقیبان سلب کرده‌است همواره مورد انتقاد بوده‌است و در زمان هایی نیز از او به این دلیل شکایت شده‌است. گیتس همواره تلاشهای خیرخواهانه متعددی را نیز تعقیب کرده‌است و در این راستا بنیاد بیل و ملیندا گیتس را در سال 2000 تأسیس کرده‌است.

بیل گیتس هیچ‌گاه سعی نکرد تا تمامی پلتفرمش را در سیطره داشته باشد، آن‌هم به اندازه‌ای که استیو جابز خودش را دارای این حق می‌دانست که پادشاه اپل باشد

بدون تزریق پول مایکروسافت، به سادگی ممکن بود که نه آیتونزی به وجود آید، نه آی پادی، نه آیفونی و نه آیپدی. و نه استیوی که ما به خاطر سپرده ایم. اگر در سال 1997 مایکروسافت 150 میلیون دلار در اپل سرمایه گذاری نمی کرد، و همچنین توسعه و تولید مک آفیس در آینده را تضمین نمی نمود، اپل امروزه نمی توانست وجود داشته باشد.

و اما چند نکته درباره زندگی بیل گیتس:

** بیل گیتس سه فرزند دارد و علی رغم ثروتی معادل 59 میلیارد دلار(تا سال 2011)، وصیت کرده که بعد از مرگش به هر فرزند 10 میلیون دلار بیشتر ارث نرسد. وی در پاسخ به این سوال که چرا فقط 10 میلیون دلار؟ وی گفته پول زیاد برای آنها خوب نیست!

**وی 28 میلیارد دلار از ثروتش را برای کارهای خیریه اختصاص داده است.

**وقتی فرزندانش قصد دارند تا او را دست بیندازند، آهنگ میلیاردر را برایش زمزمه می کنند.

**در حال حاضر به صورت پاره وقت برای مایکروسافت وقت می گذارد و بیشتر وقت خود را در سازمان خیریه ای که همسر و خودش راه انداخته اند مشغول به کار است.

**در برنامه واکسیناسیون کودکان در نقاط مختلف جهان مشارکت داشته و علیه ایدز به سازمانهای مرتبط کمک کرده و فعالیت می کند.

** اکانت توئیتر دارد اما فیس بوک نه!

** تازگی ها موهایش سفید شده و همین موضوع باعث تبلیغات طنز گونه برای او شده است.

**  تا چند سال گذشته سالانه 7.8 میلیارد دلار در آمد داشت اما حالا دقیقا معلوم نیست.

** او قادر است به هر نفر در دنیا تقریبا 15 دلار ببخشد.

**اگر او کشور بود می توانست سی و هفتمین کشور ثروتمند جهان باشد.

**  713 بوئینگ می توانند پولهای او را جابجا کنند.

** در سی سالگی به اساتید دانشگاه گفت روزی میلیونر می شود و البته در سی و یک سالگی میلیاردر شد!

بیل گیتس

او هفت اصل مهم را که دانش‌آموزان باید بدانند چنین بیان کرد :

در زندگی، همه چیز عادلانه نیست، بهتر است با این حقیقت کنار بیایید.

دنیا برای عزت نفس شما اهمیتی قایل نیست. در این دنیا از شما انتظار می‌رود که قبل از آن‌که نسبت به خودتان احساس خوبی داشته باشید، کار مثبتی انجام دهید.

پس از فارغ‌التحصیل شدن از دبیرستان و استخدام، کسی به شما رقم فوق‌العاده زیادی پرداخت نخواهد کرد. به همین ترتیب قبل از آن‌که بتوانید به مقام معاون ارشد، با خودرو مجهز و تلفن همراه برسید، باید برای مقام و مزایایش زحمت بکشید.

اگر فکر می‌کنید، آموزگارتان سختگیر است، سخت در اشتباه هستید. پس از استخدام شدن متوجه خواهید شد که رئیس شما خیلی سختگیرتر از آموزگارتان است، چون امنیت شغلی آموزگارتان را ندارد.

آشپزی در رستوران‌ها با غرور و شأن شما تضاد ندارد. پدر بزرگ‌های ما برای این کار اصطلاح دیگری داشتند، از نظر آنها این کار یک فرصت بود.

اگر در کارتان موفق نیستید، والدین خود را ملامت نکنید، از نالیدن دست بکشید و از اشتباهات خود درس بگیرید.

قبل از آنکه شما متولد بشوید، والدین شما هم جوانان پرشوری بودند و به قدری که اکنون به نظر شما می‌رسد، ملال‌آور نبودند.

فرآوری : فاطمه مجدآبادی

بخش دانش و زندگی تبیان


برگرفته از خبرآنلاین، نارنجی