تبیان، دستیار زندگی
با زنی كه مدام به شوهرش دروغ می گوید و به او اهانت می كند و اصلا مطیع و راز نگهدار شوهرش نیست، چه باید كرد؟
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

نحوه برخورد با همسر بد اخلاق
اختلاف همسران


با زنی كه مدام به شوهرش دروغ می گوید و به او اهانت می كند و اصلا مطیع و راز نگهدار شوهرش نیست، چه باید كرد؟

حاج خانومش را هنوز کامل نگفته بود که پیرزن نشست روی پله و گفت: میگی غر میزنه، پول می خواد، از وضع خونه و زندگیش می ناله، لباس جدید می خواد، تو هم نداری قبول...

سرش داد نزن که یه کارگر روزمزد از کجا بیاره.

بشین باهاش حرف بزن.  از دخل و خرجت لیست بگیر بده بهش بذار باورت کنه.

منم اوایل زندگیم همینطور بودم خیلی طول کشید تا بفهمم فلانی اگر چیزی داره برای خودش داره و من که نباید به دست اون نگاه کنم.

ببین پسرم! رسول خدا صلی الله علیه و آله می ‌فرمایند: «هر مردی بد خلقی زنش رو به امید پاداش تحمل کنه خدا بهش اجر و پاداش شاکرین رو میده (اخلاق شبر/ ص 204)

با داد و دعوا که چیزی درست نمیشه که هیچ، بی اعتمادی و اعصاب خردی هم به وجود میاره.

به چشم این بچه هات نگاه کن چه جوری از داد و هوار کشیدنت ترسیدن.  نکنه فردا بد و بیراه بگن به خاطر اینطور تربیت کردنشون...

یادمان باشد خانمی كه همسرش را عاشقانه دوست دارد هیچ وقت در صدد مخالفت از اوامر و نواهی شوهرش بر نمی آید كه البته اینجا باید به شوهران نیز گوشزد كنیم در تعامل با خانواده اعتدال را رعایت بفرمایند:

تعصبات بیجا، مرز بندی های بی حساب و كتاب و غیر منطقی ، برخورد آمرانه در محیط منزل ، سخت گیری در امرار معاش و كلاً سخت گیری بی حد و حصر در خوراك و پوشاك و دیگر مایحتاج منزل و در بخش خصوصی نیز به مسائلی از قبیل انتظارات بیجا از همسر در روابط فیما بین و یا بالعكس سرپیچی از دستورات منطقی همدیگر در مسائل زناشویی همه و همه باعث كدورت و دل چركین شدن زوجین از همدیگه می شود.

زن بهترین یاری رسان برای شوهر خود است و شوهر بهترین یاور برای زن. هر یک از این دو بهترین منبع مهربانی و مودّت به یکدیگر بوده و با ابراز عشق و علاقه قادر هستند دردهای روحی و روانی همدیگر را التیام بخشیده و به دنبال آن اخلاق بد همدیگر را اصلاح نمایند

زن و شوهر نزدیكترین انسانها به همدیگر هستند؛ همچنان كه قرآن می فرماید: هُنَّ لِبَاسٌ لَّكُمْ وَأَنتُمْ لِبَاسٌ لَّهُنَّ(187، بقره)

چه تعبیر زیبایی كرده زوجین را به لباس برای همدیگر تعبیر كرده ناگفته پیداست كه لباس خصوصیاتی دارد كه هیچ چیز دیگری جای او را برای ما نخواهد گرفت.

لباس ما را از گرما و سرما و ناملایمات روزگار حفظ می كند همسر هم ما را از ناملایمات زندگی حفظ كند (روایت پیامبر صلی الله و علیه وآله كه می فرماید هنگام ورود شوهر به منزل مستحب است زن به استقبالش برود و محیط منزل را آماده حضورش كند البته از اون طرف به شوهر هم می گوید وقتی می خواهی وارد منزل شوی ورود خودت را یک جوری به خانواده اطلاع بده تا آنها آماده استقبال از شما در داخل منزل بشوند.)

لباس عیوب انسان را می پوشاند.

لباس باعث زینت ظاهری انسان است زن و مرد هم باعث ارتقاء شأنیت و شخصیت همدیگر می شوند.

در انتخاب همسر دقت کنیم

روحیه بد دهنی، عدم اطاعت از شوهر و ... از عواملی هستند كه می ‌توانند موجب اختلاف و ناسازگاری در خانواده‌ ها گردد؛ لذا دقت نظر در گزینش همسری مناسب، لازم است، امّا اگر فردی بعد از ازدواج تازه فهمید که نسبت به این موضوعات غفلت نموده و همسرش آن کسی که می‌خواسته نبوده نه تنها باید مسئولیت انتخاب خود را بپذیرد، بلکه باید سعی نماید از طریق راهکارهای صحیح و بی‌تنش مقدّمات اصلاح طرف مقابل را با دلسوزی تمام فراهم نماید؛ زیرا به هرحال در مقابل انتخاب چنین همسری مسئول بوده و باید نسبت به تحمَل تبعات چنین گزینشی خود را آماده نمایید.

در تغییر اخلاق بد همسر باید به این نکته توجه داشت که زن و شوهر در یکدیگر تأثیر فراوان داشته و موجب آرامش همدیگر می ‌شوند.

در واقع زن بهترین یاری رسان برای شوهر خود است و شوهر بهترین یاور برای زن. هر یک از این دو بهترین منبع مهربانی و مودّت به یکدیگر بوده و با ابراز عشق و علاقه قادر هستند دردهای روحی و روانی همدیگر را التیام بخشیده و به دنبال آن اخلاق بد همدیگر را اصلاح نمایند.

طلاق توافقی

در مورد نحوه برخورد با بد دهنی و اهانت همسر به طور کلّی گفتنی است که گرچه حق دفاع برای همه كس در چنین شرایطی محفوظ است؛ ولی دفاع منحصر در مقابله به مثل و خشمگین شدن در مقابل چنین افرادی نیست، بلکه با حفظ آرامش و فرو بردن خشم نیز می ‏توان از خویش دفاع كرد؛ لذا از چنین شوهری انتظار می‌ رود که در گام اوّل طبق آموزه‌ های قرآن مجید که یكی از اوصاف پرهیزكاران را «والكاظمین الغیظ» [ آل عمران ، آیه 134] می‏ داند و این صفت را مقید به قید و وصفی نكرده است (یعنی در هر حال این صفت، پسندیده و قابل تحسین است)، عمل نماید؛ زیرا این تصوّر باطلی است كه گمان نماید با خشمگین شدن در مقابل چنین فردی و مقابله به مثل می ‌توان او را اصلاح کرد؛ زیرا نه تنها چنین عکس العملی به اصلاح همسرش نمی‌ انجامد، بلکه باعث تنبیه و مجازات وی نیز نشده و حتّی باعث نمی‌ گردد خودش نیز تخلیه شود.

امام علی‏ علیه ‏السلام شنیدند كه مردی به قنبر دشنام می‏ گوید و قنبر برای جواب او خود را آماده كرده است. حضرت فرمود: « قنبر آرام باش! دشنام گویی را با خواری و بی‌ اعتنایی واگذار كه با این كار خدا را خشنود و شیطان را خشمگین می‏ سازی و دشمنت را كیفر می ‏دهی» (سفینة البحار، ج 1، ص 300، واژه حلم)

از معجزه ابراز محبّت و تکریم شخصیت همسرش در خلوت و جمع غافل نگردد؛ زیرا همه انسان ها بالطبع دوستدار محبّت ا‌ند و حاضر نیستند به هر قیمتی خود را از چنین کانون آرامش بخشی محروم سازند؛ لذاست که در این صورت سازگاریشان با اطرافیان و به ویژه با فردی که به وی محبّت می‌ کند بیشتر خواهد شد

در ادامه به عنوان راهکار شایسته است:

1. تا جایی که در توان دارد، از درگیری لفظی با وی اجتناب کند.

2. هرگز مقابله به مثل ننموده و بددهنی ‌های وی را جواب ندهد.

3. در هر حال سعی کند متانت خود را در کلام و رفتار حفظ نموده و عفّت کلام را در مقابل همسرش کاملاً رعایت کند.

4. در مواقع بددهنی همسرش سکوت کند، اما اگر با سکوت وی، او بیشتر عصبی شده و بددهنی می‌کند، سکوت نکرده، بلکه با او به آرامی و مۆدبانه صحبت نماید.

5. در مواقعی که با همدیگر خیلی خوب هستند با آرامش و زبان خوش به او بگوید که جنبه‌ های بسیار مثبتی دارد و حیف است که حرفهای بد از دهانش خارج شود.

6. احادیثی از معصومین درباره بد دهنی و حرف ‌های زشت برای او به شیوه مستقیم و غیرمستقیم بیان کنید.

7. در صورت امکان با خانواده‌ هایی که از نظر اخلاقی و شخصیتی در سطح مطلوبی هستند رفت و آمد داشته باشند تا به مرور زمان اخلاق و رفتارشان در همسرش مۆثّر افتد.

8. در صورتی که همسرش دوستان ناباب و بد دهن دارد سعی کند ارتباط او را با آنها به روش های مختلف و با ذکاوت کمتر و در نهایت قطع کند.

9. اگر همسر و یا خانواده همسرش با مشکلی مواجه می‌ شوند با او همدردی نماید تا احساس کند خود و کارهایش برای او مهم هستند.

10. از معجزه ابراز محبّت و تکریم شخصیت همسرش در خلوت و جمع غافل نگردد؛ زیرا همه انسان ها بالطبع دوستدار محبّت ا‌ند و حاضر نیستند به هر قیمتی خود را از چنین کانون آرامش بخشی محروم سازند؛ لذاست که در این صورت سازگاریشان با اطرافیان و به ویژه با فردی که به وی محبّت می‌ کند بیشتر خواهد شد.

فرآوری: زهرا اجلال

بخش اخلاق و عرفان اسلامی تبیان


منابع :

سایت پرسمان

سایت ایده آل

مطالب مرتبط:

لباسی که آرامش را به ارمغان می آورد

قدم ‌هایی که به خانه‌های آتش بدل می‌ شود!

تاثیر خوش اخلاقی  

مسلمان شناسنامه ای نباشیم !  

صوت مرتبط:

بد اخلاقی همسر 

سوء خلق(1)    

اهمیت خلق و خوی حسنه

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.