تبیان، دستیار زندگی
شاید تا یکی دو دهه پیش ازدواج با افرادی كه تجربه تلخ طلاق را پشت سر گذاشته بودند آنقدرها رایج نبود. به خصوص اگر یک طرف ماجرا دختر یا پسری قرار داشت که تا به حال تجربه ازدواج نداشت .
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

با فرد طلاق گرفته ازدواج بکنیم؟


شاید تا یکی دو دهه پیش ازدواج با افرادی كه تجربه تلخ طلاق را پشت سر گذاشته بودند آنقدرها رایج نبود. به خصوص اگر یک طرف ماجرا دختر یا پسری قرار داشت که تا به حال تجربه ازدواج نداشت . اما این روزها با تغییر الگوهای ازدواج وتغییر سن و سال و معیارهای آن، ازدواج با افرادی که تجربه تلخ یک جدایی را داشته اند، چندان دور از ذهن نیست.

طلاق

اما برای این ازدواج احتیاط هایی لازم است که شاید در ازدواج های دیگر نیاز زیادی به آنها نداشته باشید. اگر قصد دارید با خانمی مطلقه ازدواج كنید و یا خواستگاری دارید كه قبلاً از نامزدش جدا شده است حتماً به نكات ذیل توجه كرده و آنها را رعایت نمایید. (البته منظور ما از طلاق،‌ طلاقی است كه در دوران عقد اتفاق افتاده است.)

-توجه به تمام معیارها و ملاك های مورد نظر: این ازدواج را مانند بقیه ازدواج ها بدانید و فرد مقابل را به دقت با معیارها و ملاكهایی كه برای همسر آینده تان در نظر گرفته اید، بسنجید. اگر فرد مقابل (فرد طلاق گرفته) معیارها و ملاك های شما را داشت بعد در مورد ازدواج با وی بیشتر فكر كنید.

-تحقیق در مورد فرد مقابل:‌ در چنین ازدواج هایی باید در مورد فرد مقابل و علت طلاقش به خوبی و با دقت فراوان تحقیق و بررسی شود. حتی لازم است در این راستا با نامزد قبلی فرد نیز صحبت شود تا به صحت گفته های وی یقین یابید.

-اجتناب از ترحم و دلسوزی: هرگز به دلیل ترحم و دلسوزی یا كمك به فرد مقابل تصمیم به ازدواج با وی نگیرید. چنین ازدواج هایی شاید به شما حس خوشایندی بدهد ولی كم كم و پس از برخورد با مشكلات در زندگی، این حس دلسوزی یا كمك در شما از بین رفته و جای خود را به احساس های منفی دیگری می دهد. همین احساس های منفی پایه گذار اختلافات و درگیری های آینده خواهد بود. به یاد داشته باشید كه فرد مقابل را فقط و فقط به خاطر خودش و خصوصیات و ویژگی هایی كه دارد برگزینید نه چیز دیگری.

استفاده زن و مرد از مفاهیمی چون «سرزنش»، «سركوب»،‌ »منت» و... در همه زندگی ها ممنوع است ولی در چنین ازدواج هایی نه تنها ممنوع است بلكه جز خطوط قرمز خطرناك نیز محسوب می شود

-اجتناب از سركوب و سرزنش: اگر چنین ازدواجی داشتید فراموش نكنید كه هرگز نباید چه در دوران نامزدی و چه پس از آن در زندگی مشترك با دیدن کوچک ترین عیب و ایراد و نقطه ضعفی از فرد مقابل او را سرزنش و تحقیر نمایید و مدام گوشزد نمایید كه: «حتما همسر قبلی ات هم تو را به خاطر همین رفتارها رها كرده. خوب بنده خدا حق داشته.»، «منم لطف كردم یا خامی كردم تو رو به عنوان همسر قبول كردم» و... .استفاده زن و مرد از مفاهیمی چون «سرزنش»، «سركوب»،‌ »منت» و... در همه زندگی ها ممنوع است ولی در چنین ازدواج هایی نه تنها ممنوع است بلكه جز خطوط قرمز خطرناك نیز محسوب می شود.

-سوء استفاده ازجایگاه و موقعیت فرد مقابل: گاهی برخی تنها به دلیل سوء استفاده از جایگاه و موقعیت فرد مقابل حاضر به ازدواج با وی می شوند. مثلاً آقا پسری به خواستگاری دختر خانمی می رود كه تازه مطلقه شده است و از نظر مال و ثروت توانمند است و یا می داند چون این دختر قبلاً طلاق گرفته هم خیلی راحت می تواند با وی ازدواج كند زیرا این دختر مانند دخترهای دیگر نیست و توقعش از زندگی و همسرش كمتر است. هم اگر دچار مشكل شد راحت می تواند وی را رها نماید چون معمولا این گونه افراد دارای مهریه های بسیار پایینی هستند.

-جلب رضایت خانواده: در برخی از این ازدواج ها چون خانواده فرد مجرد با ازدواج فرزندشان با یك فرد طلاق گرفته مخالفند،‌ طرفین (دختر و پسر) تصمیم می گیرند بدون اجازه خانواده ها با هم ازدواج نمایند. ازدواج در چنین شرایطی نیز اشتباه است زیرا دختر و پسر همیشه به حمایت و پشتیبانی خانواده هایشان نیازمند هستند و نباید به راحتی چنین پشتیبان های محكمی را از دست بدهند.

‌اكرم اشرفی نژاد

بخش کلوب ازدواج تبیان


مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.