تبیان، دستیار زندگی
انچه که در متن زیر میخوانید زندگانی شهید آیت الله محمد علی حیدری است به نقل از نزدیکان ایشان
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

روحانی مبارز آیت الله حیدری(قسمت سوم)


انچه که در متن زیر میخوانید زندگانی شهید آیت الله محمد علی حیدری است به نقل از نزدیکان ایشان


لینک قسمت اول

لینک قسمت دوم

روحانی

شهید حیدری كه در طول سالهای زندگی پر برکت خود بارها از سوی ساواك ممنوع المنبر شده بود،با دعوت از شخصیتهای انقلابی و خطبای نامی برای سخنرانی در نهاوند و تحت حمایتشان آتش انقلاب را شعله ور می‌ساخت. دراین دوره با اقدام انقلابی  و بجا شور انقلاب و امام در دلهای مردم ادامه یافت ، برخی از  شخصیتهائی كه با دعوت ایشان به نهاوند آمده اند و عموما در منزل خودشان و دیگر انقلابیون نهاوندی سكنی میگزیدند  و یا بعضی پس از پایان سخنرانی با لباس مبدل توسط مردم مخفیانه از دست ساواك فرار و شهر را ترك می نمودند ،به شرح زیر می باشند: حجت الاسلام هادی غفاری -  حجت الاسلام دكتر حسن روحانی – آیت الله محمدی ری شهری - حجت الاسلام استاد قرائتی - حجت الاسلام مصباح –حجت الاسلام موسوی خرم آبادی(داماد شهید حیدری) كه بارها همراه ایشان دستگیر و زندانی شد و اسناد ساواك ایشان نیز در كتاب سی ام یاران امام منتشر شده است)آیت الله طاهری خرم آبادی - آیت الله محمد مومن – حجت الاسلام شیرازی - حجت الاسلام فاكرخراسانی- حجت الاسلام فلاح یزدی - حجت الاسلام موحدی قمی - مرحوم آیت الله محی الدین فاضل هرندی - حجت الاسلام جعفری گیلانی - حجت الاسلام جعفر شجونی - حجت الاسلام فلاح – شهید آیت الله ربانی املشی -  مرحوم حجت الاسلام شیخ محمد تقی فلسفی –  مرحوم آیت الله صادق خلخالی -   حجت الاسلام شاهرخی - حجت الاسلام صالحی - آیت الله هاشمی رفسنجانی – مرحوم استاد فخرالدین حجازی(بعد از انقلاب )  و . . .

روز بعد از یکی از مراسم سخنرانیهای انقلابی ،مأموران رژیم شاه به خانه شهید حیدری ریخته و او را به همراه حجت الاسلام احمد زمانیان كه ایشان  نیز از همرزمان شهید حیدری بوده و نقش به سزائی در مبارزات آن خطه داشته اند به شهر بابك در استان كرمان و چابهار تبعید می‌كنند، اما او با ورود به این شهر با تشكیل جلسات خصوصی و عمومی،حركت انقلابی را در آنجا تقویت می‌كند و گاهی اوقات با لباس مبدل و مخفیانه به شهر سیرجان  در نزدیكی شهر بابك رفته و در محافل انقلابیون سیرجان سخنرانی می‌نماید.در این زمان با صدور اعلامیه و بیانیه و از طریق تلفن  رهبری و هدایت مبارزات نهاوند را نیزدنبال میكند.

در دوره نخست وزیری شریف امامی،رژیم پهلوی برای فریب مردم دستور آزادی زندانیان سیاسی را صادر می‌كند و به این ترتیب شهید حیدری به نهاوند باز می‌گردد و مورد استقبال بی نظیر مردم قرار می‌گیرد به شكلی كه مسیر ورودی شهر نهاوند تا فیروزان ، مملو از ماشین و جمعیت استقبال كننده می‌گردد. شهید حیدری با استقرار در نهاوند همراه با علمای سایر شهرها همچون شهید آیت الله مدنی در همدان ، شهید آیت الله قدوسی (كه ایشان نیز یكی از علما و مبارزین نهاوندی هستند كه توسط منافقین كوردل به شهادت می رسند) و همراه با مردم انقلابی و خمینی خواه  نهاوند كه ذكر نام این مبارزین وسرگذشت مبارزات آنان نیاز به كتابی مفصل دارد، بشدت به مبارزه خود با رژیم می‌افزاید و حتی در اعتراض به محاصره منزل حضرت امام(ره)،توسط رژیم عراق همگام با سایر روحانیون ، علیه دولت عراق بیانیه صادر می‌كنند.و خطاب به رئیس جمهور عراق احمد حسن البكر  تلگراف ارسال مینماید.

سرانجام شهید محمد علی حیدری پس از عمری مجاهده در شامگاه 7 تیر ماه سال یکهزار و سیصد و شصت شمسی به همراه سیدالشهدا انقلاب شهید آیت الله دكتر بهشتی و هفتاد و دو یار صدیق امام در انفجار ساختمان مركزی حزب جمهوری اسلامی توسط منافقین كوردل به شهادت رسد

در این سال شهید حیدری سفری  به لبنان می‌رود و پس از تحویل كمك‌های نقدی امام خمینی (ره) به امام موسی صدر رهبر شیعیان لبنان و ابلاغ پیام امام و بحث و تبادل نظر با ایشان  از طریق كشور عربستان پس از زیارت خانه خدا به ایران باز می‌گردد كه بلافاصله توسط رژیم دستگیر و به زندان می افتاد

فرزند شهید خاطره خود را چنین بازگو میكند : پس از این كه بابا از سفر آمد شب بود ، یك ساك مشكی رنگ همراهش بود ، ما چشم براهش بودیم و نگران و منظر سوغاتی . هنوز درب ساك را باز نكرده بود تا سوغاتیهایمان را كه شامل یك جعبه دوربین چشمی عكسهائی از مكه و مدینه ، قرآن چاپ بیروت ، مقداری لباس( و یك رادیو با موج كوتاه و گیرندگی قوی كه برای خودش آورده بود تا رادیو عراق ، و بی بی سی را گوش كند)  ، خلاصه . . سوغاتیهایمان را در بغل گرفته بودیم . بسوی بابا دویدیم تا او را ببوسیم ، كه . .ناگهان زنگ در بصدا درآمد . مأمورین تا دندان مسلح به منزل ریختند و در میان گریه و زاری و فریادمان او را با خود بردند. !

با هدایت شهید حیدری ، جوانان انقلابی نهاوند برای اولین بار در كشور، مجسمه شاه را از میدان پهلوی در مركزشهر پایین كشیدند كه این حادثه رژیم شاه را به شدت عصبانی كرد.

شهید حیدری در طول اقامت خود در نهاوند،گذشته از رهبری مبارزات سیاسی ، ارشاد ، تبلیغ و ترویج اسلام ، گامهای مثبتی در زمینه های اجتماعی و عمرانی برداشت كه نمونه هائی از آن عبارتند از

1-تاسیس موسسه قرض الحسنه صندوق پس انداز قائم(عج)،برای كمك به مستضعفین و  دادن وام بدون بهره به آنان و مبارزه علیه رباخواران در این شهرستان.

2- تاسیس دارالایتام و كمك به بی سرپرستان.

3- تأسیس كتابخانه عمومی در حسینیه جوانان نهاوند كه باعث گردید تا جوانان به سوی مسائل دینی و مذهبی گرایش یابند.

4- احداث و بازسازی بیش از پنجاه مسجد و حمام در روستاهای شهرستان نهاوند.

5- ایجاد یک كتابفروشی و مركزنشر به نام" ارشاد" در نهاوند كه یكی از مراكز مهم سیاسی و تصمیم گیر در باره فعالیتهای انقلابی در نهاوند بود . در این كتابفروشی،كتابهای مذهبی و انقلابی كه انتشار آن ممنوع بود (رساله حضرت امام خمینی، كتابهای استاد شهید علامه مطهری ،كتابها و نوار دكتر علی شریعتی و...) توزیع میشد.همچنین نوارسخنرانی های و اعلامیه های مبارزین در آن جا تكثیر و به شهرهای دیگر ارسال میشد.

6- دعوت از روحانیون مجاهد و پیرو امام خمینی برای سخنرانی درنهاوند.

روحانی

با پیروزی انقلاب اسلامی در بیست و دو بهمن سال پنجاه و هفت و باز شدن مخازن پادگان ‌ها مقدار زیادی اسلحه به   دست مردم افتاد ،شهید حیدری برای جلوگیری از بین ظمی با مدیریت صحیح اسلحه‌ها را از بین مردم  جمع آوری كرد و به افراد مورد اعتماد سپرد. وی تا چند ماه پس از پیروزی انقلاب اداره همه امور شهر را بر عهده داشت و ضمن صدور دستگیری مأموران ساواك به مشكلات همه مردم رسیدگی می‌كرد. امام خمینی (ره) در مرداد سال پنجاه و هشت ، شهید حیدری را به عنوان امام جمعه نهاوند انتخاب كرد و اولین نمازجمعه با حضور دهها هزار نفری و پرشور مردم در روز قدس همان سال به امامت این شهید درنهاوندشد.

با تحكیم پایه‌های انقلاب اسلامی و برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی درتاریخ 24 اسفند سال 1358،شهید حیدری با رأی قاطع مردم به عنوان اولین نماینده مردم نهاوند به مجلس شورای اسلامی راه یافت و در كمیسیون قضایی مجلس مشغول به كار و منشأ اثر بسیاری  شد.

سرانجام شهید محمد علی حیدری پس از عمری مجاهده در شامگاه 7 تیر ماه سال یکهزار و سیصد و شصت شمسی به همراه سیدالشهدا انقلاب شهید آیت الله دكتر بهشتی و هفتاد و دو یار صدیق امام در انفجار ساختمان مركزی حزب جمهوری اسلامی توسط منافقین كوردل به شهادت رسد.

هرگز نمیرد آنكه دلش زنده شد به عشق / ثبت است بر جریده عالم دوام ما

(حافظ)

* پیكر پاك و مطهر شهید آیت الله حیدری پس از تشییع در تهران بنا به فرمان امام خمینی به نهاوند انتقال داده شد و بعد از تشییع باشكوه  و بی نظیر مردم انقلابی  در جوار مرقد پدر بزرگوارش  در حسینیه جوانان ( حسینیه شهید حیدری) به خاك سپرده شد.

         یادش گرامی باد

بخش فرهنگ پایداری تبیان


منبع: وبلاگ شهید

آیت الله حیدری