تبیان، دستیار زندگی
سردار مهدی ابویی افزود: از طریق رسانه‌ها خبر انتصاب ایشان به سمت مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی را فهمیدم و شنیده‌های من نیز حاکی از آن است که رفتن ایشان به سازمان تأمین اجتماعی قطعی است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

مرتضوی رییس تامین اجتماعی؟


سردار مهدی ابویی افزود: از طریق رسانه‌ها خبر انتصاب ایشان به سمت مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی را فهمیدم و شنیده‌های من نیز حاکی از آن است که رفتن ایشان به سازمان تأمین اجتماعی قطعی است.

مرتضوی

قاضی مرتضوی تقریبا برای همه شناخته شده است، به ویژه بعد از اتهاماتی که به وی بعد از جریان کهریزک در فتنه 88 وارد شد و اثبات و یا رد هم نشد. اما با توجه به حساسیتهای بخ وجود آمده نه تنها وی به سرعت محاکمه و نعیین تکلیف نشد که خبر ریاست جدید او بر سازمان تامین اجتماعی هم به گوش می رسد.آیا این خبر صحت دارد؟ از طرف دیگر سازمان تامین اجتماعی یک سازمان تخصصی بزرگ اقتصادی است که در این 7 سال 7 مدیر به خود دیده است؟ آیا مرتضوی گزینه خوبی برای این سازمان است؟

خبر جنجالی: قاضی مرتضوی در بزرگترین سیستم بیمه ای و اقتصادی کشور!

معاون هماهنگی و پیشگیری ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: شنیده‌های من حاکی از آن است که رفتن سعید مرتضوی به سازمان تأمین اجتماعی قطعی است.

سردار مهدی ابویی افزود: از طریق رسانه‌ها خبر انتصاب ایشان به سمت مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی را فهمیدم و شنیده‌های من نیز حاکی از آن است که رفتن ایشان به سازمان تأمین اجتماعی قطعی است.

وی در ادامه گفت: عملکرد مدیریتی آقای مرتضوی در طول این 2 سال بسیار علمی، قاطع و کارآمد بوده است به نحوی که عملکرد این ستاد در طول سالیان گذشته به هیچ عنوان با عملکرد ستاد در طول مدیریت ایشان قابل مقایسه نیست.

معاون هماهنگی و پیشگیری ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز افزود: تدوین قانون جدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز در نوع خود یکی از اساسی‌ترین اقدامات ستاد در طول مدیریت ایشان است. البته لازم به یادآوری است که تک تک مواد پیشنهادی این قانون علاوه بر مشورت حقوقدانان، اساتید دانشگاه و کارشناسان سازمان‌ها و نهادها با قلم شخص ایشان تدوین شد که خوشبختانه با کم‌ترین تغییرات در کمیسیون لوایح دولت و مجلس شورای اسلامی به تصویب نهایی رسید.

سردار ابویی تصریح کرد: علاوه بر تدوین قانون جامع مبارزه با قاچاق کالا و ارز و بایگانی کردن قانون 78 سال پیش، ساماندهی کالاهای ملوانی و ته‌لنجی، قانونمند شدن معافیت‌های مرزنشینان، ساماندهی بازارچه‌های موقت، راه‌اندازی سیستم جامع نرم‌افزاری واردات و صادرات کالا، پیگیری مؤثر کدینگ کالا و شناسنامه‌دار کردن کالاهای وارداتی، تعامل سازنده با صنوف، اتحادیه‌ها و تشکل‌های مردمی، و همچنین بالا بردن ریسک قاچاق از طریق مصوبات هیئت دولت و فعال کردن کمیسیون‌های استانی از جمله اقدامات دکتر مرتضوی در ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در طول 2 سال گذشته است.

تعدادی از نمایندگان و چهره های سرشناس مجلس مانند مصباحی مقدم، نادران ، آقا تهرانی، نوباوه، الهیان، رهبر، سروری، آشتیانی، قاضی پور، شعبانی ملایر و دهقان، تذکراتی را به مسؤولان اجرایی و رییس جمهور به دلیل انتصاب «سعید مرتضوی» به مدیرعاملی تامین اجتماعی دادند

وی خاطرنشان کرد: من عادت ندارم از کسی تعریف کنم اما پس از 2 سال همکاری نزدیک با آقای مرتضوی دریافتم که چرا ریاست وقت قوه قضائیه پس از احیای دادسراها در تهران، ایشان را به عنوان مدیر نمونه کشوری برگزیده‌اند. از این رو حضور ایشان در سازمان تأمین اجتماعی را باید نوید دهنده دانست چرا که ایشان علاوه بر توان بالای مدیریتی و داشتن دکترای حقوق، با مسائل اقتصادی نیز آشنایی کامل دارند و این مسئله از مدیریت ایشان بر ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز به عنوان جایی که تصمیمات آن در حوزه اقتصاد بسیار تأثیرگذار است، کاملاً هویداست.

اعتراض روح الامینی به احتمال این انتصاب

عبدالحسین روح الامینی خبر لغو قرار منع تعقیب سعید مرتضوی در پرونده کهریزک را در حد شایعه دانست و به صراحت اعلام کرد که در صورت صدور چنین دستور قطعا به آن اعتراض می کند.

پدر مرحوم محسن روح الامینی و یکی از شاکیان پرونده کهریزک که سعید مرتضوی دادستان سابق تهران متهم اصلی آن است در خصوص روند رسیدگی به پرونده کهریزک توضیح داد سعید مرتضوی در چند شعبه پرونده دارد که یک مورد مربوط به شکایت آقای کامرانی است که قرار منع تعقیب از سوی بازپرس صادر شد و آقای کامرانی هم به آن اعتراض کرد اما پرونده دیگر مربوط به کهریزک است که در دادسرای انتظامی قضات مفتوح است و تاکنون در خصوص صدور لغو منع تعقیب هیچ خبری به اینجانب و آقای جوادی فر و یا وکلای ما اعلام نشده است.

روح الامینی

پرونده دادگاه کهریزک در نتیجه قتل سه جوان دستگیر شده در جریان حوادث پس از انتخابات گشوده شد و به نظر روح الامینی تاکنون به نتیجه قابل قبولی نرسیده و سبب اعتراض حضوری وی و شاکیان دیگر پرونده به رییس و معاون اول قوه قضاییه و نیز بازپرس پرونده شده است.

دبیر کل حزب توسعه و عدالت اسلامی درباره احتمال انتصاب مرتضوی به ریاست سازمان تامین اجتماعی با تلخی پرسید: چگونه شخصی به دلیل اتهامات مختلف از ادامه فعالیت در یک قوه منع می شود، اما قوه دیگری وی را برای ریاست بر سازمان بزرگی تایید می کند؟

وزیر کار: نکذیب می کنم

دکتر شیخ الاسلامی وزیر تعاون، کار و امور اجتماعی اعلام کرد: موسویان سرپرست سازمان تامین اجتماعی، کماکان در این سمت باقی می‌ماند و شخص دیگری به عنوان کاندیدای این سمت  مطرح نمی باشد و در مدت کوتاه مسوولیت موسویان در سازمان تامین اجتماعی نیز، وی در انجام امور محوله و کارها موفق بوده است.

به گزارش صبا ایران، در پی خبری که روز گذشته در بعضی از سایت ها مبنی بر انتخاب سه نفر به عنوان کاندیدای مدیرعاملی تامین اجتماعی آمده بود، وزیر تعاون، کار و امور اجتماعی، این خبر را تکذیب و اعلام کرد: موسویان سرپرست این سازمان کماکان در این سمت باقی می‌ماند و شخص دیگری کاندیدای این سمت نیست.

واکنش منفی مجلس به این انتصاب

احتمال انتصاب «قاضی مرتضوی» به مدیریت تأمین اجتماعی، دیروز مجلس شورای سلامی نیز به این موضوع، واکنش تندی نشان داد

به گونه ای که تعدادی از نمایندگان و چهره های سرشناس مجلس مانند مصباحی مقدم، نادران ، آقا تهرانی، نوباوه، الهیان، رهبر، سروری، آشتیانی، قاضی پور، شعبانی ملایر و دهقان، تذکراتی را به مسؤولان اجرایی و رییس جمهور به دلیل انتصاب «سعید مرتضوی» به مدیرعاملی تامین اجتماعی دادند.

اگرچه هنوز حکم رسمی انتصاب مرتضوی به مدیریت تأمین اجتماعی اعلام نشده اما گمانه زنی های روزهای گذشته درباره چهره های احتمالی برای تصدی مدیریت بزرگترین صندوق بیمه ای کشور با 32 میلیون بیمه گذار، و به میان آمدن نام «قاضی مرتضوی»، ابتدا موجب شگفتی و سپس موجب اعتراضهای گسترده رسانه ای و کارشناسان و صاحبنظران حوزه تأمین اجتماعی شد. مهمترین محورهای این اعتراضها نیز بر نداشتن سوابق کاری «قاضی مرتضوی» در حوزه بیمه و ارتباط گسترده او با ساختارهای دولتی که تمایل به نفوذ و حاکمیت بر سازمان متمول و صاحب سرمایه «تأمین اجتماعی» دارند متمرکز بود. بعلاوه اینکه حاشیه هایی که مرتضوی بعد از ماجرای کهریزک همراه خود دارد، موجب می شد بر دامنه این انتقادها افزوده شود.

عبدالحسین روح الامینی خبر لغو قرار منع تعقیب سعید مرتضوی در پرونده کهریزک را در حد شایعه دانست و به صراحت اعلام کرد که در صورت صدور چنین دستور قطعا به آن اعتراض می کند

«تأمین اجتماعی» مدیر «غیردولتی» می خواهد

همانگونه که در یادداشتی در صفحه «جامعه»، با عنوان «تأمین اجتماعی مدیر غیردولتی می خواهد» نیز اشاره شد، بدهی سنگین 30هزار میلیارد تومانی دولت به صندوق مردمی تأمین اجتماعی، تمایل دولت را برای قرار دادن مهره ای در رأس این سازمان در جهت کاهش فشارها برای مطالبه این بدهی کلان افزایش داده است. این در حالی است که براساس برنامه توسعه چهارم، دولت موظف بوده تا پایان این برنامه یعنی سال گذشته، بدهی خود به صندوقهای بیمه ای از جمله تأمین اجتماعی را به طور کامل تسویه کند. اکنون نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی به فراست دریافته اند که باید از انتصاب شخصی که ارتباطات مشخص دولتی دارد در رأس بزرگترین سازمان مردمی که صاحب سرمایه بسیار بزرگ 32 میلیون کارگر و کارمند است جلوگیری کرد و این کاری است که در جهت صیانت از منافع مردم، ضروری است.پیش بینی می شود واکنشهای مجلس، جامعه، کارشناسان و تشکلهای کارگری در روزهای آینده نسبت به خطرات چنین انتصابی بیشتر شود.

عمر مدیریتی در تامین اجتماعی فقط 5/1 سال

در سالهای اخیر عمر مدیریتی در تامین اجتماعی کمتر از 5/1 سال بوده است و با وجود شرکت های مهم و بزرگی مانند گروه «شستا» عایدی بیمه گذاران، حتی به سودهای بانکی هم نمی رسد و در بسیاری از امور، تصمیمات نادرست و غیرعلمی اتخاذ شده است. اما مهم ترین موضوع در مقطع کنونی این است که یک برآیند جامع از عملیات های مالی و ثبات مدیریتی در بزرگ ترین صندوق بیمه ای کشور وجود ندارد که می تواند پیامدی از مدیریت دولتی آن باشد.

رییس فراکسیون کارگری مجلس با انتقاد از وضعیت سازمان تامین اجتماعی، از تغییرات مدیریتی و عملکرد اقتصادی این سازمان گلایه کرده و به خبرنگار ما می گوید: متاسفانه زیرمجموعه سازمان تامین اجتماعی مشاوره و اطلاع رسانی درستی را به مدیران خود انجام نمی دهند. علیرضا محجوب می افزاید: متأسفانه رفتار بیمه گران اعم از بیمه های تامین اجتماعی و انتفاعی شبیه به یکدیگر است و تلاش می کنند آن قسمت از تعهدهای خود را مورد توجه قرار دهند که به نفع خودشان است. مدیران تامین اجتماعی مسائل آنی را بر مسائل آتی ترجیح می دهند.

فرآوری : یوسف قاضی زاده

بخش سیاست تبیان


منابع: الف، رجانیوز، فارس، روزنامه قدس