تبیان، دستیار زندگی
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، کنسرسیوم محتوای ملی را منشا خیر و برکت خواند و گفت: این کنسرسیوم را می توان به نوعی تجلی وحدت حوزه و دانشگاه دانست.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

دکتر غلامعلی حدادعادل :

کنسرسیوم محتوای ملی، تجلی وحدت حوزه و دانشگاه است

سومین نشست کنسرسیوم محتوای ملی

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، کنسرسیوم محتوای ملی را منشا خیر و برکت خواند و گفت: این کنسرسیوم را می توان به نوعی تجلی وحدت حوزه و دانشگاه دانست.

به گزارش روابط عمومی تبیان، سومین نشست روسای اعضای کنسرسیوم محتوای ملی با حضور دکتر غلامعلی حداد عادل، حجه الاسلام دکتر مهدی خاموشی، حجه الاسلام دکتر احمد واعظی، حجه الاسلام دکتر رسول جعفریان، حجه الاسلام دکتر سعید رضا عاملی، دکتر امید فاطمی، دکتر محمد مهدی طهرانچی، آقای محمد هادی زاهدی و دکتر علیرضا طالب پور، اعضای موسس کنسرسیوم در فرهنگستان زبان و ادب فارسی برگزار شد.

دکتر حداد عادل در این نشست، اجتماع رؤسای موسسات مختلف در این کنسرسیوم را منشا خیر و برکت خواند و افزود : این اجتماع از این جهت اهمیت دارد که ثابت می کنیم، می توانیم با همدیگر همکاری کنیم. وی افزود: این کنسرسیوم به صورت خودجوش شروع شد و تعدادی از موسسات به جای اینکه نگران تعدی به یکدیگر باشند، با همنشینی و همفکری به دنبال هدفی واحد هستند و همین برای من شوق انگیز است.

سومین نشست کنسرسیوم محتوای ملی

رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، در ادامه این کنسرسیوم را نشانه ای برای وحدت حوزه و دانشگاه خواند و تصریح کرد: شعار وحدت حوزه و دانشگاه که توسط امام راحل مطرح شد رمزی است از ضرورت پیوند امروز و دیروز. این پیوند در اعضای کنسرسیوم به خوبی متجلی شده است. ما در میان این جمع سنتی ترین نهاد ها و همچنین امروزی ترین و به اصطلاح علمی ترین نهاد ها را در کنار هم مشاهده می کنیم که همگی برای دستیابی به هدفی مشترک با یکدیگر همفکری و هم اندیشی می کنند.

سومین نشست کنسرسیوم محتوای ملی

عمادی دبیر کنسرسیوم محتوای ملی نیز در این نشست با ارائه گزارشی درباره فعالیت های کنسرسیوم گفت: از هشت اسفند ماه سال گذشته که اولین نشست روسای اعضای کنسرسیوم برگزار شد تا به امروز 22 جلسه شورای نمایندگان اعضاء برگزار شده است. به این مجموعه باید جلسات متعددی که با روسای اعضا به طور جداگانه برگزار شده و همچنین حدود 56 جلسه کمیته برنامه ریزی اجرایی کنسرسیوم را هم اضافه نمود.

در این جلسات پیرامون اساسنامه و آیین نامه های مورد نیاز جهت تعیین و تبیین نحوه همکاری موسسات و مراکز با یکدیگر بحث و تبادل نظر شده است .

سومین نشست کنسرسیوم محتوای ملی

وی راه اندازی درگاه محتوای ملی و دسترس پذیری حجم قابل توجهی از اطلاعات موسساتی چون کتابخانه ملی، کتابخانه مجلس، بنیاد دائره المعارف اسلامی، مرکز نشر دانشگاهی، کتابخانه دانشگاه تهران، موسسه تبیان، کتابخانه آستان قدس رضوی و مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی را دومین دستاورد یک سال تلاش کنسرسیوم محتوای ملی دانست و بیان کرد: امکان جستجوی متمرکز و یکپارچه در میان  اطلاعات موسسات عضو کنسرسیوم بدون نیاز به اینکه این اطلاعات قبلا در یکجا جمع آوری شده باشند و همچنین استفاده از استاندارد های روز دنیا از جمله مهمترین ویژگی های این درگاه است.

سومین نشست کنسرسیوم محتوای ملی

دبیر کنسرسیوم محتوای ملی در ادامه حفظ مالکیت معنوی را از مهمترین ویژگی های درگاه محتوای ملی خواند و گفت: کاربر در مواقعی که صاحب محتوا مبلغی را برای استفاده از آثارش تعیین کرده، باید آن را پرداخت کند و در صورتی که اطلاعات مورد نیازش در درگاه موجود نبود، آن را سفارش دهد.

عمادی در ادامه با بیان اینکه تاکنون دسترسی به حدود 380000 عنوان شی رقومی در درگاه کنسرسیوم مهیا شده، گفت: انتظار می رود تا پایان سال دسترسی به 264 هزار و 620 شی رقومی امکانپذیر باشد.

سومین نشست کنسرسیوم محتوای ملی

دکتر طالب پور، مدیر عامل موسسه تبیان نیز در ادامه با بیان اینکه زیرساخت درگاه به گونه ای است که دسترسی به اطلاعات موسسات اجباری نیست، گفت: از یک سو همه موسسات عضو این کنسرسیوم به صورت رایگان اطلاعات می دهند از سوی دیگر سیاست ما توسعه دسترسی بیشتر به اطلاعات است، اما به اعضای هسته اتکا نمی کنیم، البته اگر صاحبان محتوا قیمتی برای فرا داده خود تعیین کنند، سخت گیری نمی شود.

وی همچنین تاکید کرد: یکی از خصوصیات درگاه محتوای ملی این است که اطلاعات منتقل نمی شود، بلکه دسترسی به اطلاعات آزاد می شود، یعنی موسسات تا زمانیکه تمایل داشته باشند، حق دسترسی به اطلاعات خود را باز می کنند.

در انتهای جلسه، اساسنامه کنسرسیوم محتوای ملی به امضای 11 عضو موسس این کنسرسیوم رسید.

سومین نشست کنسرسیوم محتوای ملیسومین نشست کنسرسیوم محتوای ملی
سومین نشست کنسرسیوم محتوای ملیسومین نشست کنسرسیوم محتوای ملی

روابط عمومی موسسه تبیان