تبیان، دستیار زندگی
تابلو «غدیر خم» یكی‌دیگر از آثار دینی و مذهبی نگارگر معاصر ایران ـ استاد محمود فرشچیان ـ بدون ذكر نام این هنرمند به صورت تمبر منتشر شد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

تابلوی «غدیرخم» محمود فرشچیان تمبر شد
تابلوی «غدیرخم» محمود فرشچیان تمبر شد

تابلو «غدیر خم» یكی‌دیگر از آثار دینی و مذهبی نگارگر معاصر ایران ـ استاد محمود فرشچیان ـ بدون ذكر نام این هنرمند به صورت تمبر منتشر شد. این تمبر كه در آن تصویر‌ نگارگری بلند‌كردن دستان حضرت امیرالمومنین علی(ع) توسط پیامبر اعظم(ص) در خیل جماعت مسلمین در غدیر خم را روایت می‌كند، توسط شركت پست جمهوری اسلامی ایران به صورت تمبر منتشر شده است.


این تمبر كه قرار بود سال گذشته در سالروز عید سعید غدیر خم و همزمان با بهره‌برداری از چاپخانه جدید تمبر پست ایران موسوم به چاپخانه‌ی الغدیر رونمایی شود، با یك سال تاخیر زمستان امسال در باجه‌های پست عرضه شد.

دریابان:تمبر‌های آثار دینی استاد محمود فرشچیان تنها یك تابلوی نقاشی روی یك تمبر نیست، بلكه از یك هویت بزرگ دینی و ملی روایت و پاسداری می‌كند.

نادر دریابان ـ پژوهشگر تاریخ تمبر ـ با بیان این كه در این تمبر نام استاد فرشچیان به عنوان خالق این اثر دیده نمی‌شود. گفت: شركت پست جمهوری اسلامی ایران پیش‌تر نیز از آثار دینی دیگری از استاد فرشچیان را به صورت تمبر منتشر كرده بود كه از جمله آن تابلوهای عصر عاشورا و كوثر و تصویری از استاد فرشچیان به عنوان چهره‌ی ماندگار را می‌توان نام برد.

وی با اشاره به این‌كه تمبر دیگری از یكی‌دیگر از آثار استاد فرشچیان موسوم به مولانا جلال‌الدین رومی در سال‌های اخیر توسط پست ایران نیز منتشر شده است، گفت: تابلو‌های دیگری از استاد فرشچیان با مضامین حضرت امام رضا (ع)، حضرت ابوالفضل‌العباس (ع)، حضرت علی‌اصغر (ع) و هم‌چنین حضرت ابراهیم و اسماعیل (ع) و شاخص‌ترین آنها حضرت علی (ع) قابلیت تمبر‌شدن به مناسبت ایام‌الله مختلف مذهبی را دارا است.

وی افزود: تمبرهای آثار استاد فرشچیان باید بیانگر واقعی رنگ‌آمیزی حقیقی تابلوهای این استاد نگارگری باشد و در صورت امكان در قطعات بزرگ انتشار یابد و قابلیت استفاده برای مصرف پست بین‌المللی را نیز داشته باشد.

این پژوهشگر تاریخ تمبر ایران بیان كرد: تمبرهای آثار دینی استاد فرشچیان بر روی سایت جهانی تمبر دیده می‌شود در بازار بورس تمبر لندن مورد خرید و فروش قرار می‌گیرد. شرح كامل این تمبرها در كتاب راهنمای تمبر ایران تالیف استاد فریدون نوین فرحبخش نیز نگاشته شده است. این تمبرها در گنجینه‌ی تمبر آستان قدس رضوی و موزه‌ی تمبر شركت پست ایران نگهداری می‌شود و برای هركدام پاكت مهر روز نیز انتشار یافته است.

دریابان در پایان تاكید كرد: تمبر‌های آثار دینی استاد محمود فرشچیان تنها یك تابلوی نقاشی روی یك تمبر نیست، بلكه از یك هویت بزرگ دینی و ملی روایت و پاسداری می‌كند. در دهه‌های اخیر تابلو‌های نقاشی همواره سوژه‌ی انتشار تمبر بوده است كه شوروی سابق با انتشار كیفیتی ممتاز سرآمد به وجود آورندگان این آثار هنری بوده است. در كشور اسپانیا انتشار تمبرهای آثار هنری پیكاسو همواره همراه با امضاء و نام او بوده است. فعلا انتشار تمبرهای هنری در ایران «بدون نام خالق اثر» از نقاط ضعف انتشار این‌گونه تمبرها در كشورمان بوده است.

بخش هنری تبیان


منبع:‌ایسنا