تبیان، دستیار زندگی
چند نكته اساسی در باره وسواس به استحضار می رسد؛ امید است تذكر برای شما مفید واقع شود. 1) از نظر اسلام وسواس حرام است. لذا هر وقت احتمال می دهید كه شك شما در طهارت یك شیئ و یا بدنتان ناشی از وسواس است، به شك خود اعتنا نكنید؛ چرا كه شاید دچار عمل حرام وسو
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

وسواس در نجسی و پاکی

وسواس

پرسش: در مورد مساله نجسی و پاکی دچار وسواس شده ام، آیا راهی برای بهبودیم هست؟

پاسخ: چند نكته اساسی درباره وسواس به استحضار می رسد.

1) از نظر اسلام وسواس حرام است. لذا هر وقت احتمال می دهید كه شك شما در طهارت یك شیی و یا بدنتان ناشی از وسواس است، به شك خود اعتنا نكنید؛ چرا كه شاید دچار عمل حرام وسواس شده باشید.

كسانی كه داراى حساسیت نفسانى شدیدى در مورد نجاست هستند. حتى اگر گاهى یقین شخصی به نجاست چیزی پیدا كردند، باید حكم به عدم نجاست كنند مگر آن كه دیگران هم نظر او را تأ یید نمایند.

هر گاه به وسوسه مبتلا شدید سه بار بگویید : اعوذ بالله من الشیطان الرجیم الرجس النجس الخبیث المخبث.

فقط در این موارد باید حكم به نجاست كنند.

استمرار اجراى این حكم در مورد افراد مزبور تا زمانی است كه این حساسیت به طور كلی از بین برود.

2) از نظر شرع مقدس در طهارت و نجاست، اصل بر طهارت اشیاءاست. یعنى در هر موردى كه تردید در نجس بودن یا نجس شدن چیزی براى شما حاصل شد، لازم است حكم به عدم نجاست كنید؛ والا ممكن است دچار فعل حرام وسواس شده باشید.

3) هر شى یا عضوى كه نجس مى ‏شود، براى تطهیر آن، یكبار شستن با آب لوله‏كشى بعد از زوال عین نجاست كافى است. تكرار در شستن یا فرو بردن آن در آب لازم نیست، و اگر شى نجس از قبیل پارچه و مانند آن باشد، باید به مقدار متعارف فشار داده شود تا آب از آن خارج گردد. همین و بس.

اگر احساس می كنید كه به اصطلاح به دل شما نمی چسبد، به آن اعتنا نكنید. همین عدم اعتنای شما برای شما ثواب و اجر الهی خواهد داشت.

4) در مورد رعایت طهارت و نجاست از سوی دیگران، اسلام اصل را بر صحت می داند. یعنی به ما می گوید در باره اعمال دیگران حمل به صحت كنید.

به عبارت دیگر اگر نمی دانیم آنها احكام طهارت و نجاست را به درستی به جای آورده اند یا نه، می بایست بگوییم: آنها مسلمانند و حتما به وظیفه اسلامی خود آگاهند و به آن عمل می كنند. در غیر این صورت به وظیفه شرعی خود مبنی بر حسن ظن به مسلمانان عمل نكرده ایم.

از نظر اسلام وسواس حرام است. لذا هر وقت احتمال می دهید كه شك شما در طهارت یك شیی و یا بدنتان ناشی از وسواس است، به شك خود اعتنا نكنید؛ چرا كه شاید دچار عمل حرام وسواس شده باشید.

5) دین اسلام داراى احكام سهل و آسان و منطبق با فطرت بشرى است، لذا آنرا بر خود مشكل نكنید. و با این كار باعث وارد شدن ضرر و اذیت به جسم و روحتان نگردید. حالت دلهره و اضطراب در این موارد زندگى را بر شما تلخ مى ‏كند، و خداوند راضى به رنج و عذاب شما و كسانى كه با شما ارتباط دارند نیست. شكر گزار نعمت دین آسان باشید و شكر این نعمت، عمل بر اساس تعلیمات خداوند تبارك و تعالى است.

6) این حالت یك وضعیت گذرا و قابل علاج است. افراد بسیارى بعد از ابتلا به آن، با روش مذكور از آن نجات یافته‏اند. به خداوند توکل نمایید و نفس خود را با همت و اراده آرامش ببخشید.

7) پایان مبحث خویش را مزین به كلام گهرباری از امام صادق علیه السلام می نماییم، از ایشان نقل است كه، هر گاه به وسوسه مبتلا شدید سه بار بگویید : اعوذ بالله من الشیطان الرجیم الرجس النجس الخبیث المخبث.

مطالب مرتبط:

آیا من هم وسواسی هستم؟!

تاثیر نماز بر وسواس فكری

تأثیر نماز بر وسواس عملی

چند پرسش پیرامون وسواس


مشاور پاسخگو: موسسه ذکر

تنظیم: مرکز مشاوره