تبیان، دستیار زندگی
دوسالانه بین المللی كاریكاتور تهران اتفاق مهمی در عرصه هنرهای تجسمی است. تا به حال شش دوره از این دو سالانه برگزار شده و در این مدت توانسته برای خود اعتباری ویژه در جشنواره معتبر جهانی به دست آورد. در تاریخ هنر، كاریكاتور دی...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

هفتمین دوسالانه بین المللی كاریكاتور تهران افتتاح شد


دوسالانه بین المللی كاریكاتور تهران اتفاق مهمی در عرصه هنرهای تجسمی است. تا به حال شش دوره از این دو سالانه برگزار شده و در این مدت توانسته برای خود اعتباری ویژه در جشنواره معتبر جهانی به دست آورد. در تاریخ هنر، كاریكاتور دیرتر از باقی هنرها به رسمیت شناخته شده و از طرفی، بیشتر از باقی هنرها رشد پیدا كرده است. استفاده از كاریكاتور برای مخاطب به صرفه است. او در یك یا چند قاب هم می تواند از خطوط و رنگ ها لذت ببرد، هم قصه ای ببیند و با یك موقعیت داستانی روبرو شود هم بخندد ، هم حس انتقاد و اعتراض را با كاریكاتور سروسامان دهد. عمدتاً بیشتر كاریكاتورها بدون شرح و بی هیچ محدودیتی كشیده می شوند و نسبت به سایر هنرهای تجسمی ارتباط بیشتری با مخاطب برقرار می كنند. معمولاً هدف كاریكاتور نشان دادن یا تعریف كردن یك پیام است. مدتی پیش، سایت فانوفانی كه از سایت های مرجع كاریكاتور در دنیا است، به این دوسالانه به خاطر هفتمین دوره برگزاری اش پنج ستاره داد. از این رهگذر اضافه شدن یك ستاره در دوره هفتم به ستاره های قبل این دو سالانه را در رده دو سالانه های معتبری مثل یومیوری شیمبون قرار داد. مهلت فراخوان این دوسالانه تا شهریورماه امسال بود و شمار كشورهای شركت كننده به 67 كشور رسید. این مسابقه دوسالانه در سه بخش است. بخش موضوعی: چهره و آزاد. موضوع این دوره دو سالانه نیز سالمندان است. در بخش چهره، موضوع چهره های مشهور سینما هستند. یكی از ویژگی های این دوسالانه حضور داوران معتبر خارجی است.

ژان مولاتیه، یكی از بزرگ ترین كاریكاتوریست های مطرح دنیا، اهل فرانسه است. وی گذشته از توانایی های فردی، یكی از دلایل شهرتش، كارهای گروهی به همراه دو نفر از هنرمندان فرانسوی است. در كارهای «مولاتیه» با همه اغراق هایی كه وجود دارد، وفاداری به قالب رئالیستی یك چهره دیده می شود. این هنرمند 58 ساله غیر از داوری كارگاه های آموزشی كاریكاتور هم خواهدداشت. دو تن از داوران خارجی كوزوبوكین (هنرمند سرشناس اوكراینی) و جیوكیس (كاریكاتوریست ایتالیایی) هستند.

از میان داوران ایرانی نیز غلامعلی لطیفی، جواد علیزاده، بهمن عبدی، محمدعلی بنی اسدی در این دوسالانه شركت دارند. مهمان ویژه دوسالانه هفتم كاریكاتوریست ترك، از یان آپ دبیك، است. افتتاح این دوسالانه پانزده آبان ماه در ساعت هفده در نگارخانه های صبا و خیال با حضور مسعود شجاعی طباطبایی(دبیر هفتمین دوسالانه بین المللی كاریكاتور تهران)، عبدالمجید حسینی راد(رئیس مركز هنرهای تجسمی)، محسن زارع(مدیرعامل مؤسسه فرهنگی ـ هنری صبا)، دكتر ایمانی (معاون هنری وزارت ارشاد) و نیرمند (مشاور وزیر ارشاد) برگزار شد.

علاقه مندان به كاریكاتور می توانند هه روزه به مؤسسه فرهنگی ـ هنری صبا مراجعه كنند و از بخش های مختلف و جذاب آن از جمله كارگاه آموزشی با شركت داوران دو سالانه استفاده كنند. همچنین در ده آذر به برندگان در سه بخش ذكر شده جوایزی اهدا خواهدشد.

مطالب مرتبط

كاریكاتوریست هاى 61 كشور جهان در هفتمین دوسالانه تهران

مسابقه كاریكاتور با موضوع عدالت

موفقیت كاریكاتوریست های ایرانی در چین

منبع : همشهری