تبیان، دستیار زندگی
برادران اهل سنت، دوستان على و آل على را رافضى مى‏خوانند. اكنون ببینیم ‏معناى رافضى چیست. خدمت امام صادق‏علیه السلام چنین گزارش دادند كه امروز نزد ابى لیلى، قاضى‏ كوفه، عمار دهنى براى شهادت حاضر شد، ولى قاضى شهادتش را نپذیرفت و گفت: ما تو را مى‏شناسیم،
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

کاش من شیعه رافضی بودم!

شیعه

برادران اهل سنت، دوستان على و آل على را رافضى مى‏خوانند. اكنون ببینیم ‏معناى رافضى چیست.

خدمت امام صادق‏علیه السلام چنین گزارش دادند كه امروز نزد ابى لیلى، قاضى‏ كوفه، عمار دهنى براى شهادت حاضر شد، ولى قاضى شهادتش را نپذیرفت و گفت: ما تو را مى‏شناسیم، تو رافضى هستى. عمار از این سخن پریشان شد و لرزه بر اندامش ‏افتاد و اشكش جارى گردید و از جاى برخاست.

قاضى كه چنین حالى را در او دید گفت: تو مرد دانشمندى هستى، اگر بدت ‏مى‏آید كه به تو رافضى گفته شود، از رفض اظهار تنفر كن تا از برادران ما بشوى.

عمار گفت: تاثر من از این نیست، بلكه گریه من براى خودم و براى تو است. اما گریه ام برای خود از آن روست که تو براى من، مقامى عالى قائل شدى كه من شایسته آن مقام‏ نیستم؛ تو مرا رافضى خواندى، در صورتى كه سرور من امام صادق ‏علیه السلام چنین فرموده:

«نخستین كسانى كه رافضى خوانده شدند، ساحران فرعون بودند. آن‏ها تا دیدند عصاى موسى اژدها گردید، به موسى ایمان آوردند و فرمان فرعون را زیر پا نهادند و براى هر گونه شكنجه‏اى آماده شدند. فرعون آن‏ها را رافضى نامید، چون دین فرعون‏ را رفض كردند. رافضى كسى است كه از آن چه خدا از آن بیزار است؛ دورى كند و هر چه را كه خداى بدان امر كرده اطاعت كند.»

كجا در این زمان چنین كسى پیدا مى‏شود؟ من از آن بر خویش مى‏گریم كه خدا از قلب من آگاه شود كه من از این نام خوشم آمد، آن گاه مرا مورد عتاب قرار دهد و بگوید: عمار آیا كسى بودى كه باطل‏ها را لگد زدى و طاعت‏ها را انجام دادى؟

سپس از درجات من بكاهد، اگر بر من آسان بگیرد و یا سزاوار كیفر باشم، اگر بر من جدّ بگیرد، مگر آن كه سروران من به داد من برسند.

چرا بر تو مى‏گریم؟ چون كه گناهى بزرگ مرتكب شدى و مرا به دروغ لقبى ‏دادى. من از عذاب خداى بر تو مى‏ترسم، زیرا شریف‏ترین نام‏ها را به من دادى، ولى ‏به صورت پست‏ترین نامش در آوردى. پیكرت چگونه مى‏تواند، عذاب این كلمه ات‏ را تحمل كند؟

هنگامى كه امام ششم از گفته‏هاى عمار و دلیرى و فداكارى او آگاه شد، فرمود: «اگر عمار گناهانى از آسمان و زمین بزرگ‏تر داشت، بر اثر این حق گویى، ‏گناهانش پاك شد و حسناتش نزد پروردگار در افزایش خواهد بود».1

دروغ، نوشته آیت الله سید رضا صدر، با اندکی تصرف

تنظیم: گروه دین و اندیشه تبیان، شکوری


1- بحارالانوار،ج 65، ص 156.

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.