تبیان، دستیار زندگی
پیوند مو در میان آقایانی که طاسی سر را تجربه کرده‌اند، مثل جراحی بینی در میان خانم‌ها طرفدار...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

جدیدترین نکات پیوند مو

پیوند مو

پیوند مو در میان آقایانی که طاسی سر را تجربه کرده‌اند، مثل جراحی بینی در میان خانم‌ها طرفدار دارد.

درباره تازه‌ترین نکاتی که باید قبل و بعد از پیوند مو بدانید، دکتر محمدعلی نیلفروش‌زاده، متخصص پوست و مو و رییس مرکز تحقیقات پوست و سالک، توضیح می دهند:

آقای دکتر! چه روش ‌‌های جدیدی برای جراحی پیوند مو وجود دارد؟

با پیشرفت‌های علمی جدید، داشتن موهای طبیعی و قابل رشد برای افراد دچار طاسی امكان پذیر شده است. در این روش یك نوار از موهای دایمی پشت سر برداشته می‌شود و سپس با استفاده از روش‌های خاصی به قطعات میكروگرافت (حاوی 1 تا 3 مو) و مینی گرافت (حاوی 3 تا 8 مو) تقسیم می‌شود. این قطعات در نواحی بدون مو یا كم موی جلوی سر كاشته می‌شوند. پیوند میكروگرافت می‌تواند موجب ایجاد خط موی كاملا طبیعی در جلوی سر شود.

معمولا چند تار مو در سر کاشته می‌شود؟

بسته به شدت طاسی سر، از 1000 تا 4000 یا بیشتر تار مو كاشته می‌شود تا تراكم مناسبی از موها در این ناحیه ایجاد شود. در صورت طاسی شدید ممكن است بیش از یك جلسه برای ایجاد پوشش مناسب موها لازم باشد. موهای پیوند شده اغلب طی 18 تا 22 هفته پس از عمل، شروع به رشد كرده و در تمام طول عمر به رشد خود ادامه می‌دهند.

استفاده از كاشت مو به وسیله لیزر CO2 یا Er تا Yag موفقیت چندانی نداشته است. همچنین كاشت مو به روش پانچ گرافت و استفاده از روش كاشت اتوماتیك توسط دستگاه كاشت مو (سیستم بازگردانی خودکار مو) امروزه در دنیا كنار گذاشته شده و همچنین توسط انجمن تخصصی پوست و وزارت بهداشت به دلیل مشكلات فراوانی مطرود گشته است.

در حال حاضر، استفاده از چه روش‌هایی برای پیوند مو در جهان رایج ‌تر است؟

در حال حاضر استفاده از اسلیت گرافت و پیوند مو به روش فولیكولاریونیت رایج است كه در این روش می‌توانیم تراكم مناسب و ظاهر بسیار زیبا و طبیعی از موهای سر را داشته باشیم. روش F.U.E هم برای افرادی كه پشت مو (donor) مناسبی ندارند، به ‌صورت محدود كاربرد دارد.

به چه دلیل انجمن متخصصان پوست ایران، استفاده از دستگاه كاشت مو را ممنوع اعلام كرده است؟

به‌خاطر خطرات آن. انجمن متخصصان پوست ایران طی نامه شماره 751485/پ مورخ 18/12/81 در مورد دستگاه Omni graft ساخت كارخانه Medicaenot فرانسه (AHRS) درخواست ممنوعیت استفاده از این دستگاه را به دلیل زیان‌آور بودن برای افرادی كه تحت عمل پیوند قرار می‌گیرند، ارائه داده است و به دنبال آن به دعوت اداره كل تجهیزات پزشكی وزارت بهداشت، یک كمیته تخصصی متشكل از متخصصان پوست،‌ جراحی پلاستیك و ENT تشكیل شده و این كمیته تخصصی هم نظریه انجمن متخصصان پوست را تایید کرده است.

این كمیته، علل عمده ای كه برای غیر علمی بودن این دستگاه (AHRS) ذكر كرده، عبارت است از: احتمال انتقال بیماری‌ها و ایجاد تخریب در Donor و گیرنده و استفاده از مكانیزم قدیمی و مطرود شده پانچ گرافت.

البته در سال 2002 ، ESHRS در لندن (یكی از پزشكان فرانسوی كه جزو شركت سازنده دستگاه است)،‌ مقاله‌ای ارایه داد كه مورد مخالفت تمامی اعضا و متخصصان كشورهای دیگر قرار گرفت و ایشان نتواست پاسخ سوالات مختلف مطرح شده را بدهد. یكی از ایرادات عمده مطرح شده این بود كه مكانیسم دستگاه طوری است كه 30 تا 50 درصد فولیكول‌های موی قسمت دهنده ی مو را از بین می‌برد و بقیه دستگاه همان دستگاه پانچ قدیمی است كه همه جراحان كاشت مو به دلیل اسكارهای (جای زخم) ناحیه گیرنده ی مو، چند سالی است كه آن را كنار گذاشته‌اند و كسی هم خریدار آن نیست، زیرا نه بیمار راضی است و نه پزشك راضی می‌شود كه با آن كار كند و حتی الان سازندگان دستگاه اعلام كرده‌اند این دستگاه برای آموزش كاشت مو و برای افراد مبتدی و تازه‌كار خوب است. خلاصه در هیچ كشور پیشرفته دنیا توفیقی نداشته است.

در حقیقت، یکی از پیشرفت‌های جدید در زمینه ی كاشت مو این بوده كه در ناحیه دهنده ی مو، از روش‌های میكروسكوپی و تهیه F.U استفاده می‌شود و در ناحیه كاشت مو، موها با دقت و ظرافت توسط اسیلت كاشته می‌شوند و این روشی است كه تمامی متخصصان ماهر این رشته انجام می‌دهند و نتایج بسیار خوب و رضایت بخشی داشته است.

به‌ طور کلی، پیوند مو را در مورد چه كسانی می‌توان انجام داد؟

هر فردی كه دچار ریزش دایمی موها باشد، می‌تواند عمل پیوند مو را انجام دهد.

در طاسی موی مردانه در مردان و زنان، و در افرادی كه دارای اسكارهای (جوشگاه) فاقد مو در سر هستند، و در مواردی برای ایجاد پوشش مناسب در برخی نواحی ابرو یا ریش از این روش پیوند مو می‌توان استفاده كرد.

روش‌های پیوند مو معمولا 3 تا 6 ساعت طول می‌كشند. در این روش از بی‌حسی موضعی استفاده می‌شود و بیمار هوشیار است، ولی چون داروی آرام بخش ملایم دریافت می‌كند، احساس راحتی می‌كند.

پیوند مو

عمل پیوند مو درد دارد؟

معمولا بیمار طی عمل، دردی احساس نمی‌كند و یا دردش خیلی کم است. پس از عمل، یك بانداژ توری‌شكل روی سرش قرار داده می‌شود تا مانع جابجایی گرافت شود. روز پس از عمل نیز پانسمان تعویض و بانداژ برداشته می‌شود.

ناحیه پشت سر كه موها از آنجا برداشته می‌شوند، بخیه زده می‌شود و بین 7 تا 12 روز پس از عمل، بخیه ها كشیده می‌شوند و بهبودی، كامل می شود.

پس از عمل جراحی پیوند مو، چه مراقبت‌هایی لازم است؟

بیمار پس از عمل، یك داوری مسكن ملایم دریافت می‌كند. طی 2 تا 3 روز پس از عمل، بیمار باید در وضعیت 45 درجه بخوابد تا احتمال تورم پس از عمل كمتر شود. روی هر كدام از گرافت‌ها، دلمه‌ای بسته می‌شود كه حداكثر طی 10 تا 14 روز پس از عمل می‌افتد.

ممكن است تعدادی از موهای پیوند شده در ابتدا ریزش داشته باشند، ولی چون پیاز مو زنده و سالم است پس از طی یك دوره سكون 3 تا 4 ماهه، شروع به رشد می‌كنند و تا ماه هشتم رویش موها كامل می‌شود و چون موهای پیوند شده تحت تاثیر آنزیم 5 آلفا ردوكتاز نیستند، به هیچ وجه تا آخر عمر ریزش ندارند.

این عمل چه عوارضی دارد؟

عوارض پس از عمل پیوند مو بسیار نادر است. ممكن است احساس كرختی خفیفی در ناحیه دهنده یا گیرنده مو وجود داشته باشد كه طی 2 تا 8 ماه پس از عمل كاملا بر طرف می‌شود. عفونت خفیفی ممكن است در ناحیه گیرنده مو ایجاد شود كه به راحتی با تجویز آنتی بیوتیك قابل درمان است. محل برداشتن مو در پشت سر كوچك است و به راحتی با موهای اطراف پوشانده می‌شود. موهای گرافت شده در جلوی سر، هیچ گونه اسكار یا زخمی بر جای نمی‌گذارند و پس از رویش موهای پیوند شده، كاملا پوشانده می‌شوند.

تا چند روز پس از عمل ممكن است ناحیه پیشانی و اطراف چشم ورم کند كه ظرف مدت چند روز از بین می رود.

در بعضی بیماران، 4 تا 6 ماه پس از عمل بر اثر پدیده تلوژن افلوویوم، موهای قبلی بیمار ریزش موقت پیدا می‌كنند. در تعداد زیادی از بیماران، 6 تا 8 ماه پس از عمل كاشت مو، ریزش مو قطع شده و حتی بعضی موهای نازك قبلی بیمار، ضخیم‌تر می‌شوند.‌ لذا بسیاری از جراحان كاشت مو معتقدند كه در صورت داشتن شرایط ،‌ عمل كاشت مو هر چه زودتر انجام شود.

تهیه مصاحبه : دکتر شکوفه شجاعی

*مطالب مرتبط:

کاشت موی مصنوعی تایید نشده است

خرید و فروش موی سر

اضافه كردن مو (ا‌كستِنشن)

تاثیر محلول ماینوکسیدیل بر ریزش مو

با کم ‌پشتی موها چه کنیم؟

ریزش مو تا چه حدی طبیعی است؟

چگونه موهایی سالم و جذاب داشته باشیم

مکمل ویتامین و املاح برای جلوگیری از ریزش مو

چه عواملی باعث ریزش مو می شوند؟

ریزش موی سر در آقایان

آیا برای درمان طاسی و کم پشتی موی سر راهی وجود دارد؟

ریزش موی سر در خانم ها

16 نکته کلی درباره مو

غذاهای مناسب برای رشد مو

برای جلوگیری از ریزش مو چه باید خورد؟

تاثیر لیمو ترش بر ریزش مو

کافئین جلوی ریزش مو را می‌گیرد

حفظ سلامت موها

بخش تغذیه و سلامت تبیان

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.